ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Φοίνικας Ερυθρός 2017 - Οινοποιείο Δρούβα
Οινοποιείο Δρούβα

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΕΡΥΘΡΟΣ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΡΟΥΒΑ

  Πύργος Ηλείας
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια ανακάλυψη από το πουθενά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Τι μπορεί να συμβεί αν 30 στρέμματα με αμπέλια στον Πύργο Ηλείας πέσουν στα χέρια μιας νεαρής οινολόγου; Το Οινοποιείο Δρούβα μπορεί να δώσει μια άκρως ενδιαφέρουσα απάντηση, με την παρθενική εμφιάλωση 3 ετικετών από τα χέρια της 27χρονης Ιουλίας Δρούβα. Και όταν λέμε από το χέρια, κυριολεκτούμε καθώς ο τρύγος είναι χειρωνακτικός και ακόμα και στην πίεση των σταφυλιών, η οποιαδήποτε μηχανική παρέμβαση είναι ελάχιστη. Η Ιουλία προέρχεται από οινική οικογένεια και έτσι η οινολογία ήταν σχεδόν μονόδρομος για εκείνη. Αν κυκλοφορείς στα wine bar της Αθήνας, ίσως και να την έχεις γνωρίσει.

Στα χέρια μας έπεσε ένα ζεστό μεσημέρι, ο Φοίνικας Ερυθρός 2017, ένα blend από Μαυρούδι και Αγιωργίτικο σε αναλογία 70-30. Το όνομά του προέρχεται από τους φοίνικες σε διάφορα σημεία του κτήματος. 

Μα καλά, κόκκινο με τέτοια ζέστη; Nαι αυτό το φρέσκο κόκκινο κρασί, που δεν ξέρει τι θα πει βαρέλι, είναι αυτό που θέλεις όταν έξω έχει 40 βαθμούς αλλά εσύ δε λες να αποχωριστείς το αγαπημένο σου χρώμα. Αν το βάλεις και για λίγο στο ψυγείο μπορεί να συνοδεύσει τέλεια καλοκαιρινά βράδια και BBQ

Αααάνετα…

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι μέτριας έντασης πορφυρό, με ρουμπινί ανταύγειες.

Η μύτη είναι μέτριας (+) αρωματικής έντασης με τα ζουμερά κόκκινα και μαύρα φρούτα του δάσους  (βύσσινο, βατόμουρο, κεράσι και φραγκοστάφυλο) να κυριαρχούν. Νύξεις από λεβάντα, γαρύφαλλο, ιώδιο και καραμέλα βουτύρου συμπληρώνουν το πολύ ενδιαφέρον αρωματικό προφίλ.

Μετρίου όγκου σώμα, με ισορροπημένη οξύτητα, και ώριμες και μαλακές τανίνες. Στο στόμα τα φρούτα (βύσσινο, κεράσι, δαμάσκηνο φρέσκο, κράνο) ισορροπούν ανάμεσα στην φρεσκάδα  και την ωριμότητα δίνοντας ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα. Η αρωματική επίγευση λεβάντας θα σε ενθουσιάσει.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Πύργος Ηλείας
Ποικιλία Μαυρούδι, Αγιωργίτικο
Αρώματα βύσσινο, βατόμουρο, κεράσι, φραγκοστάφυλο, λεβάντα, γαρύφαλλο, ιώδιο, καραμέλα βουτύρου
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΕΡΥΘΡΟΣ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΡΟΥΒΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με σουτζουκάκια σμυρνέϊκα, χοιρινές μπριζόλες στο bbq, κεφτεδάκια τηγανιτά ή παπουτσάκια.

Pizza με prosciutto και ρόκα

  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μπάλα ζύμη πίτσας, ανοιγμένη για μια πίτσα
  • 3/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 4 φέτες prosciutto, κομμένες στα τέσσερα
  • 1/4 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες λεπτές
  • 1-2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ρόκα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι. Απλώστε το μείγμα πάνω από την ανοιγμένη ζύμη πίτσας. Καλύψτε με τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα.

Απλώνουμε  ομοιόμορφα το prosciutto, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Αλείφουμε την κρούστα ζύμης περιμετρικά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Τοποθετήστε την πίτσα σε χαρτί ψησίματος και ψήστε μέχρι το τυρί να πάρει χρυσό χρώμα, περίπου 10 έως 12 λεπτά.

Ενώ η πίτσα είναι στον φούρνο, βάλτε τη ρόκα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα.

Αφαιρέστε την πίτσα από το φούρνο. Αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια απλώστε το μίγμα της ρόκας. Κόβουμε την πίτσα και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ο συνδυασμός prosciutto, σάλτσας ντομάτας και ρόκας οδηγεί στην επιλογή ενός ξηρού ροζέ κρασιού με σχετική οξύτητα και ένταση ή ενός κόκκινου με φρουτώδη χαρακτηριστικά και μαλακές τανίνες.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}