ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Φύσις 2016 - Κτήμα Αθανασίου
Οινοποιείο Αθανασίου

ΦΥΣΙΣ 2016 - ΚΤΗΜΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

  Νεμέα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το πρώτο του είδους του

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Και εκεί που κάθεσαι ήσυχα, ήσυχα, σου φέρνουν να δοκιμάσεις κάτι. Και δοκιμάζεις. Γουρλώνεις τα μάτια. Δεν μπορεί λες. Και ξαναδοκιμάζεις. Και είναι ακόμη καλύτερο. Δεν πιστεύεις αυτό που μυρίζεις, αυτό που αν το γυρίσεις λίγο στο στόμα σου θα ξυπνήσει γευστικούς κάλυκες που δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν.

Είναι το πρώτο του είδους του. Είναι τόσο καλό που σίγουρα θα ανοίξει δρόμο για τα επόμενα. Τουλάχιστον θα αναγκάσει αρκετούς παραγωγούς να πειραματιστούν. Νέοι οινοποιοί, πρωτοποριακές πειραματικές μέθοδοι, ένα κρασί που θα αφήσει ιστορία. Το Φύσις 2016 του Κτήματος Αθανασίου από τη Νεμέα είναι η «απόλυτη» έκφραση μιας ποικιλίας και ενός terroir. Είναι το πρώτο φυσικό κρασί που παράγεται από Αγιωργίτικο χωρίς απολύτως (μα απολύτως) καμία παρέμβαση. Η σοδειά ήταν εξαιρετική. Ένα συγκεκριμένο αμπελοτόπι σε υψόμετρο 350μ στην Αχλαδιά Νεμέας, με τις παλιότερες ρίζες του κτήματος, καλλιεργήθηκε με μεγάλη εμμονή στη βιολογική μεθοδολογία. Ο καλύτερος καρπός διαχωρίστηκε και αντιμετωπίστηκε με πρωτόγνωρη φροντίδα. Καμία παρέμβαση και ανύπαρκτα θειώδη άφησαν την ποικιλία να κάνει τα δικά της. Και τα έκανε.

Μετά από αρκετά χρόνια δοκιμών, για πρώτη φορά ο νεαρός Μιχάλης Αθανασίου έχει στα χέρια του το αποτέλεσμα που ήθελε. Και το δοκιμάσαμε. Και είναι απίστευτο. Πολύ σύντομα θα δεις να γράφουν για αυτό παντού. Αλλά θα είναι αργά. Το Φύσις 2016 του Κτήματος Αθανασίου από τη Νεμέα θα έχει εξαντληθεί γιατί κυκλοφόρησε σε 1350 μόλις φιάλες. Το χειρότερο; Αν κρίνουμε από τις προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες, δεν ξέρουμε πότε θα ξαναβγεί.

Άσε που εμείς πήραμε από 6 ο καθένας για το σπίτι. Γιατί όλα δείχνουν ότι έχει δρόμο μπροστά του. Πόσο; Θα σου πούμε σε μερικά χρόνια.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Βαθύ πορφυρό χρώμα στο ποτήρι.

Πληθωρική μύτη με το μαύρο βύσσινο και το κεράσι να έχουν τον πρώτο λόγο ακολουθούμενα από μαρμελάδα δαμάσκηνο και αποξηραμένη φράουλα. Ginger, πάπρικα, κανέλα και πιπέρι χαρίζουν μπαχαρένια αίσθηση, ενώ ζωικές νύξεις δέρματος, καπνός και σοκολάτα συμπληρώνουν το εκπληκτικό και συνεχώς εξελισσόμενο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα τα πράγματα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά. Ακόλουθα πλούσιο σώμα, με ζωηρή οξύτητα και όμορφα στρογγυλεμένες, μέτριας έντασης τανίνες. Βύσσινο και μούρο βουτηγμένο σε κανέλα, πιπέρι και βανίλια, κερδίζουν τις εντυπώσεις. Πάπρικα, καραμέλα, σοκολάτα και καπνός συμπληρώνουν χωρίς να καλύπτουν το φρούτο. Το τελείωμα αφήνει αίσθηση μαύρου τσαγιού και μούρου που επιμένει στην εξαιρετικά μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14,5 %
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα μαύρο βύσσινο, κεράσι, μαρμελάδα δαμάσκηνο, αποξηραμένη φράουλα, ginger, πάπρικα, κανέλα, πιπέρι, δέρμα, καπνός, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC - 18ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΦΥΣΙΣ 2016 - ΚΤΗΜΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με οτιδήποτε στα κάρβουνα. Μοσχαρίσιες μπριζόλες, φιλέτα, λουκάνικα και ότι άλλο μπορείς να σκεφτείς!

Κεμπάπ Γιαουρτλού

για τα κεμπάπ
300 gr. μοσχαρίσιο κιμά
300 gr. αρνίσιο κιμά
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
5 κουταλιές της σούπας γάλα
½ κύβο βοδινού 
1½ κουταλιά της σούπας βούτυρο (πρόβειο κατά προτίμηση)
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
1¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο ξερό
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μαύρο πιπέρι

για την σάλτσα

1½ κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
350 gr. ντοματάκια κονκασέ
½ κύβο βοδινού Maggi
250 ml. νερό χλιαρό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Μπούκοβο προαιρετικά
Θυμάρι

Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά, το ξύσμα και το κουκουνάρι στο γουδί και τα κοπανίζουμε. Σε ένα μπώλ προσθέτουμε τον πελτέ, τα μπαχαρικά και το βούτυρο λιωμένο. Στο γάλα διαλύουμε ¼ από τον κύβο βοδινού, ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο μείγμα. Αφού ζυμώσουμε για 5 με 7 λεπτά, πλάθουμε τα κεμπάπ στο ανάλογο σχήμα. Βάζουμε τα κεμπάπ στο ψυγείο και τα αφήνουμε για 1 ώρα. Σε σε ένα τηγάνι ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει και να γίνει η σάλτσα μας παχύρευστη. Ψήνουμε τα κεμπάπ και τις πίτες σε σχάρα, γκριλ ή στον φούρνο. Αφού ψηθούν τα κεμπάπ, τα βάζουμε επάνω στις πίτες προσθέτοντας άφθονη σάλτσα και γιαούρτι και μπούκοβο κατά προτίμηση!

Συνδυασμός με κρασί

Οι γεμάτες ένταση γεύσεις του πιάτου μας θέλουν αντίστοιχης στιβαρότητας κρασί, με τανίνες και οξύτητα που θα σταθεί επάξια δίπλα του. Το Aglianico είναι μια ιταλική ποικιλία με χαρακτηριστική στιβαρότητα ενώ από ελληνικής πλευράς ένα ξινόμαυρο θα τα βγάλει πέρα θαυμάσια!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}