ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Le Sang de la Pierre Magnum 2015 (Αίμα της Πέτρας) - Οινοποιία Αϊβαλή
Οινοποιία Αϊβαλή

LE SANG DE LA PIERRE MAGNUM 2015 (ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ) - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

  Νεμέα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Και Αίμα της Πέτρας, και Magnum!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Κοίτα τι βρήκαμε; Και είναι τα τελευταία!

Είναι το κρασί με τη μεγαλύτερη έως τώρα βαθμολογία από την ομάδα του botilia.gr. Τώρα είναι και το κρασί με την ωραιότερη φιάλη που έχουμε δει!

Το Le Sang de la Pierre (το Αίμα της Πέτρας), το αγαπήσαμε και το αγάπησες όσο λίγα. Είναι ένα από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά που έχουμε δοκιμάσει. Ίσως και εσύ. Και η magnum φιάλη του είναι τόσο ακαταμάχητα όμορφη, όσο και το περιεχόμενο. Άσε που αν έχεις σκοπό να το παλαιώσεις, η εξέλιξη στη μεγάλη φιάλη θα είναι πολύ καλύτερη.

Στην ανεξερεύνητη πλευρά της Νεμέας, στο μικρό αμπελοτόπι της περιοχής Τραγάνες με το γεμάτο κροκάλες έδαφος, το Αγιωργίτικο σκληραγωγήθηκε χωρίς την παραμικρή λίπανση για τουλάχιστον 10 έτη. Αποτέλεσμα των δύσκολων συνθηκών ανάπτυξης ήταν η εξαιρετικά χαμηλή στρεμματική απόδοση, με απίστευτη όμως συμπύκνωση του λιγοστού καρπού των φυτών.

Με πάνινη ετικέτα, και αέρα Βουργουνδίας, το Αίμα της Πέτρας εμφιαλώθηκε σε ελάχιστες magnum φιάλες 1,5 lt που έχουν εξαφανιστεί!

Αυτές είναι οι τελευταίες.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Η συμπύκνωση δεν κρύβεται. Χρώμα βαθύ, συμπαγές ρουμπινί με πορφυρές ανταύγειες.

Μύτη έντονη, με το πυκνό  φρούτο να κυριαρχεί. Βύσσινο, μαρμελάδα κεράσι, αποξηραμένη φράουλα και ζουμερό βατόμουρο για αρχή. Μύρτιλο και φρούτα του δάσους ακολουθούν. Στη συνέχεια αρχίζουν τα μπαχάρια. Νότες από κανέλα, βανίλια και πράσινο πιπέρι. Το βαρέλι αν και έντονο, δεν ενοχλεί ούτε στο ελάχιστο τη λεπτεπίλεπτη βιολέτα που κάνει σταδιακά την εμφάνισή της. Σοκολάτα κουβερτούρα, καπνός και μανιτάρι συμπληρώνουν το μοναδικά πολύπλοκο μπουκέτο που έχει συνέχεια.

Στο στόμα γεμάτο, πληθωρικό, με μέτριας έντασης, καλοδουλεμένες τανίνες και αισθητή οξύτητα. Γενναιόδωρες γεύσεις ώριμου κερασιού, γλυκού βύσσινου, δαμάσκηνου, βατόμουρου και άγριας φράουλας συμπληρώνονται μοναδικά από νύξεις βανίλιας, κανέλας, πιπεριού και μπαχαριού. Τσάι, φασκόμηλο και νωπό χώμα εμφανίζονται σε δεύτερο χρόνο. Η μακράς διάρκειας σοκολατένια επίγευση θα σε κάνει να αναζητάς την επόμενη γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 15 %
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα μύρτιλο, φρούτα του δάσους, βύσσινο, μαύρο πιπέρι, κουβερτούρα, πρόκα γαρύφαλλο, δάφνη, πάστα ελιάς, δρυς, νωπό χώμα, μανιτάρι, βανίλια, κανέλα, καπνός
Μέγεθος Φιάλης 1500ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LE SANG DE LA PIERRE MAGNUM 2015 (ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ) - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αγριογούρουνο με πικάντικη σάλτσα ή σάλτσα μανιταριών, καπνιστά τυριά ή μοσχαρίσιες μπριζόλες στα κάρβουνα.

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}