ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Λημνιό 2018 - Κτήμα Βουρβουκέλη
Κτήμα Βουρβουκέλη

ΛΗΜΝΙΟ 2018 - ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ

  Ελλάδα / Άβδηρα
€19,10
€16,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το λαμπρό νέο πρόσωπο της αρχαιότητας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Όταν νέοι, σύγχρονοι οινοποιοί με μεράκι και σεβασμό στην παράδοση, καταπιάνονται με την αρχαιότερη ελληνική ποικιλία, το Λημνιό, τα αποτελέσματα μπορούν να είναι μεγάλα. Το Κτήμα Βουρβουκέλη έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι λατρεύει τις ποικιλίες του τόπου του και επενδύει σε αυτές τόσο οικονομικά όσο και με προσωπική προσπάθεια. Το γεγονός ότι η μεγαλύτερη ποσότητά του Λημνιό - Κτήμα Βουρβουκέλη έχει ήδη προωθηθεί στις διεθνείς αγορές, δείχνει ότι ο συνδυασμός της κλάσης της ποικιλίας και της ικανότητας του παραγωγού, είναι μάλλον ακαταμάχητος. 

Ο αμπελώνας της οικογένειας Βουρβουκέλη βρίσκεται στην περιοχή των Αβδήρων της Θράκης, ένα από τα αρχαία ελληνικά αμπελοτόπια. Μετά από επιστημονική μελέτη των κλιματικών και εδαφικών χαρακτηριστικών, επιλέχθηκαν εκτάσεις ιδανικές για τη βιολογική καλλιέργεια κάθε ποικιλίας. Οι χαμηλές θερμοκρασίες και η ευεργετική επίδραση της θαλασσινής αύρας του Θρακικού Πελάγους, εξασφαλίζουν ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης των φυτών και του καρπού τους.

Από εκεί και πέρα, οι πλέον σύγχρονες οινοποιητικές μέθοδοι φροντίζουν ώστε το Λημνιό να εκφράζεται απερίσπαστο και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δίνοντας ένα κόκκινο κρασί που αναπληρώνει το νεαρό της ηλικίας του με ένταση και χαρακτήρα που θα ζήλευαν μεγάλες, γνωστές διεθνείς ποικιλίες.

Απολαύστε το τώρα η παλαιώστε το για μια πενταετία.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Ρουμπινί χρώμα στο ποτήρι με πορφυρές ανταύγειες.

Πολύπλοκη μύτη με το μαύρο κεράσι και το δαμάσκηνο να αποκτούν μπαχαρένια και εξωτική αίσθηση μαύρου πιπεριού και κάρυ. Άσε το λίγο στο ποτήρι. Αποκαλύπτει αρώματα τσαγιού, μόκας, δρυός και χώματος με σαφείς νύξεις ζωικότητας και καπνού.

Μέτριου όγκου στόμα, με αισθητή οξύτητα και καλοδουλεμένες μέτριας έντασης τανίνες. Πικάντικη αίσθηση κερασιού και δαμάσκηνου κυριαρχεί και συνοδεύεται από σοκολάτα και καπνό. Η μακράς διάρκειας επίγευση διατηρεί την πικάντικη αίσθηση στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Άβδηρα, Ξάνθη
Ποικιλία Λημνιό
Αρώματα Μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, μαύρο πιπέρι, κάρυ, τσάι, μόκα, καπνός, δρυς, χώμα, ζωικότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΛΗΜΝΙΟ 2018 - ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με μπριζόλες στο grill ή τα κάρβουνα, σουτζουκάκια σμυρνέικα ή κοκκινιστό μοσχαράκι.

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα dijon

 

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 χοιρινές μπριζόλες ή ψαρονέφρι, με ή χωρίς κόκαλα, πάχους περίπου 2,5 εκατοστών
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 3/4 φλιτζανιού ζωμός κότας
  • 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

 

Ξεπλύνετε τις χοιρινές μπριζόλες με νερό και στεγνώστε τις με απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίστε τις με αλάτι και πιπέρι. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατέψτε το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι και τσιγαρίστε τις για περίπου 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά. Μειώστε τη θερμότητα ελαφρώς αν οι μπριζόλες γίνουν καφέ υπερβολικά γρήγορα.

Αφαιρέστε τις μπριζόλες από το τηγάνι και αφαιρέστε με κουτάλι το μεγαλύτερο μέρος του λίπους που έχει εκλυθεί από αυτές. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι αφήστε το σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει (περίπου 1 λεπτό). Προσθέστε μισό φλιτζάνι από το κρασί και αφήστε το να πάρει βράση. Προσθέστε το ζωμό και βάλτε και πάλι τις μπριζόλες στο τηγάνι. Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε το στους 100° C μέχρι να ψηθούν, περίπου 10 με 15 λεπτά.

Αφαιρούμε τις χοιρινές μπριζόλες και τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί η θερμοκρασία τους. Προσθέστε το υπόλοιπο μισό φλυτζάνι του κρασιού. Αυξήστε τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για να πιεί χυμούς. Όταν μειωθεί η σάλτσα στο μισό (περίπου 3 λεπτά), προσθέστε την κρέμα γάλακτος και βράστε για 3 ακόμα λεπτά, μέχρι η σάλτσα να πυκνώσει. Καθ΄όλη αυτή τη διάρκεια, ξύνετε το τηγάνι με ένα ξύλινο κουτάλι ώστε να μην κολλήσει. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη μουστάρδα και τον μαϊντανό.

Σερβίρετε τις μπριζόλες πάνω σε μια στρώση σάλτσας.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}