ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Merlot 2012 - Κτήμα Εύχαρις
Κτήμα Εύχαρις

MERLOT 2012 - ΚΤΗΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣ

  Ελλάδα / Αττική
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Αγαπημένη γαλλική ποικιλία με 6 γράμματα

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το 1988 η Εύα και ο Χάρης (σκέψου Εύ-χαρις) αποφάσισαν να φτιάξουν το οινοποιείο τους σε μια περιοχή μάλλον ασυνήθιστη. Στα Γεράνεια Όρη, λίγο έξω από τα Μέγαρα. Αν το ψάξεις παραπάνω θα ανακαλύψεις ότι στην περιοχή καλλιεργούσαν αμπέλια από το 1000 π. Χ. και ο Μεγαρέας, από τον οποίο πήρε η περιοχή το όνομα της ήταν γιος της Οινόης, που το όνομά της τη συνδέει άρρηκτα με το κρασί.

Όντας και οι δυο γνώστες του αντικειμένου, διάλεξαν την περιοχή για την ιστορία αλλά και το terroir της καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε δύο θάλασσες (Κορινθιακός, Σαρωνικός), με τα επίπεδα υγρασίας, δροσιάς και ζέστης να είναι ιδανικά! Είναι τόσο παθιασμένοι με τη δουλειά τους που θεωρούν τα αμπέλια παιδιά τους και τα φροντίζουν με τόσο μεγάλη προσήλωση και αγάπη που η βιολογική καλλιέργεια ήταν σχεδόν μονόδρομος.

Το αγαπημένο τους Merlot καλλιεργείται στον ιδιόκτητο αμπελώνα του Κτήματος Εύχαρις, σε υψόμετρο 400 μέτρων.  Ο τρύγος εννοείται πως γίνεται με το χέρι και μετά από πολλαπλά επίπεδα προσεκτικής διαλογής, ακολουθεί εκχύλιση 15 ημερών σε ειδικού τύπου ανοικτές δεξαμενές. Ο πολύτιμος χυμός μπαίνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 μήνες και όταν επιτέλους βγει, το Merlot 2012 του Κτήματος Εύχαρις έχει πολυπλοκότητα, σχεδόν μεταξένιες τανίνες, φινέτσα και για πλάκα 10 χρόνια ζωής σε καλές συνθήκες. Διάλεξε εσύ πότε θα το απολαύσεις.

Η πρόταση μας είναι ένα για τώρα και ένα για το 2021! Χα, βάζεις στοίχημα ότι θα τα ανοίξεις την ίδια μέρα;

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο ρουμπινί.

Μύτη μέτριας (+) αρωματικής έντασης με νότες μαρμελάδας κεράσι, κράνου, αποξηραμένου δαμάσκηνου και βανίλιας σε πρώτο φόντο. Κέδρος, σοκολάτα γάλακτος, μέλι και καπνός ακολουθούν προσδίδοντας πολυπλοκότητα στο σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, καλοδομημένες, ήπιες τανίνες και δροσιστική οξύτητα. Πλούσια αρώματα σοκολάτας, κερασιού και βατόμουρου ξεδιπλώνονται με την πρώτη γουλιά. Κακάο, βανίλια, κανέλα, ξύλο και καπνός ενθουσιάζουν στον ουρανίσκο ενώ η μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει το φρέσκο δαμάσκηνο στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2012
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Γεράνεια Όρη
Ποικιλία Merlot
Αρώματα μαρμελάδα κεράσι, κράνο, αποξηραμένο δαμάσκηνο, βανίλια, κέδρος, σοκολάτα γάλακτος, μέλι, καπνός
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

MERLOT 2012 - ΚΤΗΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με χοιρινό με δαμάσκηνα, μοσχαρίσιο συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια ή αρνάκι στον φούρνο.

Χοιρινό ψαρονέφρι με λιαστή ντομάτα

  • 2 χοιρινά ψαρονέφρια , το καθένα περίπου περίπου 300γρ καθαρισμένα από λίπος (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να το κάνει).
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου (ή έναν κύβο ζωμού κοτόπουλου και μισό φλιτζάνι νερό)
  • 5 λιαστές ντομάτες κομμένες στα 4
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.

Αλείψτε το κρέας και από τις δύο πλευρές με το μισό ελαιόλαδο. Τρίψτε με το σκόρδο , το θυμάρι , το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα ανοξείδωτο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια - υψηλή θερμότητα. Όταν ζεσταθούν καλά, προσθέτουμε τα φιλέτα και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 5 λεπτά. Τοποθετήστε τα ψαρονέφρια σε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάλτε τα στο φούρνο. Αφήστε τα να ψηθούν για 12 έως 15 λεπτά.

Αδειάστε το περιεχόμενο και πάλι στο τηγάνι. Βγάλτε το κρέας σε μια πιατέλα και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο για να το κρατήσει ζεστό.

Σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέστε το κρασί, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει . Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και τα κομματάκια λιαστής ντομάτας. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία  και σιγοβράστε 2 με 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί.

Κόψτε τα φιλέτα σε χοντρά κομμάτια και να απλώστε σε μια πιατέλα. Περιχύστε με ένα κουτάλι την καυτή σάλτσα πάνω τους και σερβίρετέ τα αμέσως.

Προτείνουμε να τα σερβίρετε με μακρύκοκο ρύζι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο το ψαρονέφρι όσο και η λιαστή ντομάτα είναι υλικά που ζητούν κόκκινο κρασί με έντονα αρώματα και γεύσεις. Μονοποικιλιακά ξινόμαυρα ή κρασιά με βασικό συστατικό το ξινόμαυρο θα ταιριάξουν τέλεια δίπλα στο ψητό χοιρινό και θα αναδείξουν τη λιαστή ντομάτα σε κυρίαρχη γεύση.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}