ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Νεμέα 2015 - Οινοποιείο Κορωνιώτη
Οινοποιείο Κορωνιώτη

ΝΕΜΕΑ 2015 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΟΡΩΝΙΩΤΗ

  Άργος
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια από τις άγνωστες, ψαγμένες Νεμέες

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To 1961 oπατέρας του Κυριάκου Κορωνιώτη βλέποντας τις δυνατότητες της περιοχής αγόρασε μερικά στρέμματα στο Άργος. Εκεί βρίσκεται το οινοποιείο του Κυριάκου Κορωνιώτη , σε μια στρατηγική θέση ανάμεσα σε Νεμέα και Μαντινεία. Το 1991 άρχισε να φυτεύει τα αμπέλια του μελετώντας προσεκτικά την κάθε ποικιλία και την προσαρμογή της στο μικροκλίμα της περιοχής.

Η Νεμέα του αντανακλά απόλυτα το στυλ που θέλει να έχουν όλα τα κρασιά του, με πυκνό κόκκινο φρούτο και τέλεια ενσωματωμένο βαρέλι. Ο χυμός του τέλεια ωριμασμένου σταφυλιού μπαίνει για ένα χρόνο σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Καταφέρνει και συνδυάζει μοναδικά κλασσικές αλλά και μοντέρνες τεχνικές οινοποίησης για να επιτύχει ένα απόλυτα ισορροπημένο και φινετσάτο αποτέλεσμα. Δεν είναι τυχαίο που έχει κερδίσει ήδη τόσες διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στον κόσμο.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι βαθύ πορφυρό με ρουμπινί ανταύγειες.

Στη μύτη είναι μέτριας (+) αρωματικής έντασης με το κόκκινο φρούτο και το βαρέλι να κυριαρχούν. Κεράσι, φράουλα, βύσσινο, καπνός, κέδρος, βανίλια, γαρύφαλλο και κανέλα σε πληθωρικές δώσεις συμπληρώνουν ένα εντυπωσιακό σύνολο.

Mέτριου ( +) όγκου, με αισθητές αλλά ζουμερές τανίνες και δροσιστική οξύτητα. Κεράσι, μαρμελάδα φράουλα και βατόμουρο είναι όμορφα πλαισιωμένα από το βαρέλι (καπνός, κέδρος, δέρμα). Τα μπαχάρια δε λείπουν, με το γαρύφαλλο και το πιπέρι να πρωτοστατούν. Η απολαυστική επίγευση κακάο θα σας συναρπάσει.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13,7%
Προέλευση Άργος
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα κεράσι, φράουλα, βύσσινο, καπνός, κέδρος, βανίλια, γαρύφαλλο, κανέλα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΝΕΜΕΑ 2015 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΟΡΩΝΙΩΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με γιουβέτσι μοσχαράκι, παστίτσιο, μακαρόνια με κιμά ή χοιρινό με δαμάσκηνα

Παραδοσιακό Γιουβέτσι

  • 1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε κομμάτια
  • 3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα τριμένα σε τρίφτη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί (κατά προτίμηση Mοσχοφίλερο ή Sauvignon Blanc)
  • 1 κιλό ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 500 gr χοντρό κριθαράκι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους

Ζεσταίνουμε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα. Σοτάρουμε τα κομμάτια του μοσχαριού μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, περίπου 8-10 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε σκόρδο, κρεμμύδι και καρότα και τα αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματα τους.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.

Περιχύνουμε με τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντας να σιγοβράσει το κρέας για 1 ώρα.

Λίγο πριν την ώρα το αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τα γούστα μας.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας για να λαδωθεί καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.

Το μεταφέρουμε σε ταψί, από πάνω τοποθετούμε το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Βασικό είναι η σάλτσα να καλύπτει το κριθαράκι. Αν έχει εξατμιστεί κατά το βράσιμο προσθέτουμε ζεστό νερό έως δύο δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι.

Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά και δέκα λεπτά πριν το βγάλουμε, προσθέτουμε και το κομμένο σε κύβους κεφαλοτύρι.

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.

Γαβριήλ Νικολαΐδης
food & fashion blogger
www.coolartisan.net

Συνδυασμός με κρασί

Αγαπημένο ελληνικό πιάτο δεν θα μπορούσε παρά να συνδυάζεται άψογα με αρκετά αγαπημένα ελληνικά κρασιά. Κόκκινα αλλά και έντονα ροζέ θα του προσθέσουν χαρακτήρα και ένταση. Η πρότασή μας είναι ένα κρητικό κόκκινο blend με Syrah, ένα Λημνιό ή μια ροζέ Λημνιώνα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}