ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ροές 2014 Tempranillo - Oinotropai Winery
Oinotropai Winery

ΡΟΕΣ 2014 TEMPRANILLO - OINOTROPAI WINERY

  Μεσσηνία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα αυθεντικά νόστιμο κόκκινο κρασί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που απόλαυσες ένα πραγματικά νόστιμο κρασί; Μα τόσο νόστιμο!

Το Tempranillo, η ποικιλία σημαία της Ισπανίας και η βάση της διάσημης Rioja, καλλιεργήθηκε λίγο έξω από το Ζευγολατιό Μεσσηνίας. Αν έχεις πάει στη Rioja θα ξέρεις ότι το κλίμα δεν απέχει και πολύ. Τα αμπέλια φυτεύτηκαν από τον πατέρα του Βασίλη Καπόπουλου στις αρχές του 80’, όταν σε μια έμπνευση της στιγμής, αγόρασε τα δικαιώματα από το πρωτοπόρο Κτήμα Πόρτο Καρράς και καλλιέργησε την άγνωστη για τα ελληνικά δεδομένα ποικιλία.

Πρόσφατα ξεκίνησε διαδικασία αναδιάρθρωσης του αμπελώνα με πρόβλεψη για την αντικατάσταση με γηγενείς ποικιλίες. Σε μια δοκιμάστικη μονοποικιλιακή οινοποίηση της Ισπανικής ποικιλίας, και μια από τις ελάχιστες στην Ελλάδα, λίγο πριν την αντικατάστασή της με κάποια ελληνική, το Ροές 2014 Temranillo του OinotropaiWinery πέρασε από αμερικάνικο δρύινο βαρέλι για 12 μήνες και εμφιαλώθηκε σε 1500 φιάλες. Μια από αυτές έφτασε στα χέρια μας και μετά τη δοκιμή παρακαλέσαμε τον Βασίλη Καπόπουλο να το ξανασκεφτεί.

Η βελούδινη μύτη κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη κιόλας στιγμή, ενώ το στόμα είναι τόσο γευστικό και έντονο ώστε το τονισμένο αλκοόλ να περνά απαρατήρητο.

Μην το δοκιμάσεις μόνο του. Του πάνε έντονα κίτρινα τυριά, jamon ή άλλα αλμυρά και πικάντικα αλλαντικά. Εναλλακτικά συνδύασέ το με χοιρινό ή λουκάνικα στα κάρβουνα.

Πίστεψέ μας, δεν θα καταλάβεις πότε άδειασε το μπουκάλι.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Φωτεινό ρουμπινί με πορφυρές ανταύγειες στο ποτήρι.

Πλούσια μύτη γεμάτη σμέουρα, κόκκινα κεράσια, φράουλα και φραμπουάζ. Γλυκόριζα, μπαχάρι και κανέλα συνδυάζονται με ξύλο, νωπό χώμα και δέρμα ενώ νύξεις σοκολάτας και μέντας συμπληρώνουν το εντυπωσιακό σύνολο.

Μέτριου όγκου σώμα, με ισορροπημένη οξύτητα και ελαφρώς άγουρες ακόμη, μέτριας έντασης τανίνες. Η γλυκύτητα της τονισμένης αλκοόλης εκφράζει όμορφα το φρούτο ενώ η καλής διάρκειας επίγευση αφήνει έντονη αίσθηση κακάο στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 15 %
Προέλευση Μεσσηνία
Ποικιλία Tempranillo
Αρώματα σμέουρο, κόκκινο κεράσι, φράουλα, φραμπουάζ, γλυκόριζα, μπαχάρι, κανέλα, ξύλο, νωπό χώμα, δέρμα, σοκολάτα, μέντα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΡΟΕΣ 2014 TEMPRANILLO - OINOTROPAI WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε με αλλαντικά και πικάντικα τυριά, χοιρινό στα κάρβουνα ή λουκάνικα

Χοιρινά κεμπάπ



500 γρ χοιρινό κιμά
1 φλιτζάνι ή 60 γρ. Γαλέτα
1 κρεμμύδι κομμένο φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουτ σούπας ρίγανη ψιλοκομμένη
1 κουτ σούπας κύμινο, τιμμένο
½ κουτ τσίλι σε σκόνη
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο

 

Αναμίξτε το κρέας, την γαλέτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το κύμινο, τη σκόνη τσίλι και το αυγό. Πλάστε 16 κεφτεδάκια. Περάστε 4 κεφτεδάκια σε κάθε καλαμάκι που έχετε αλείψει με λίγο λάδι. Ψήστε τα σε μέτριο φούρνο που έχετε προθερμάνει ή σε κάρβουνα (χρειάζονται μεταλλικά καλαμάκια).

Σερβίρετε τα σουβλάκια με σάλτσα μπάρμπεκιου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}