ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Τσαπουρνάκος 2016 - Κτήμα Βογιατζή
Κτήμα Βογιατζή

ΤΣΑΠΟΥΡΝΑΚΟΣ 2016 - ΚΤΗΜΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ

  Ελλάδα / Κοζάνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ο Βάτραχος που ήταν Βασιλιάς!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η ξεχασμένη τοπική ποικιλία της περιοχής του Βελβεντού Κοζάνης, ο Τσαπουρνάκος, ανακαλύφθηκε από τον πολύπειρο Διδάκτωρ της Οινολογίας Γιάννη Βογιατζή ο οποίος αποφάσισε να πειραματιστεί μαζί της. Τα αποτελέσματα των πειραματισμών του εξέπληξαν τους πάντες! Βελούδινο, φινετσάτο και στιβαρό, το μονοποικιλιακό κρασί από την άγνωστη ποικιλία κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις και τις καρδιές μας!

Η ιστορία έδειξε ότι ο βάτραχος ήταν τελικά βασιλιάς καθώς ο Τσαπουρνάκος αποδείχτηκε κλώνος της εκλεκτής ποικιλίας Cabernet franc η οποία φέρεται να έφτασε στην περιοχή μέσω Γάλλων στρατιωτών που πέρασαν από εκεί κάπου γύρω στον 18ο με 19ο αιώνα. Μήπως και το όνομα Τσαπουρνάκος προήλθε τελικά από το γαλλικό Cabernet;

Aφού παρέμεινε για 12 μήνες στο βαρέλι και στη συνέχεια ντύθηκε με μια από τις αγαπημένες μας ετικέτες σε ελληνικό κρασί, ο Τσαπουρνάκος του κτήματος Βογιατζή αποτελεί μεγάλη μας αδυναμία και σας τον συνιστούμε ανεπιφύλακτα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Γεμίζει το ποτήρι με το βαθύ ρουμπινί με ερυθρωπές ανταύγειες χρώμα του.

Πολυδιάστατο αρωματικά, εντυπωσιάζει αμέσως με τα αρώματα κερασιού, βατόμουρου και φραγκοστάφυλου, πλαισιωμένα από νότες βιολέτας, ευκάλυπτου και λεβάντας. Μπαχαρένιες νύξεις γαρύφαλλου, βανίλιας και κανέλας συμπληρώνουν το αρωματικό μπουκέτο.

Στο στόμα πλούσιο, βελούδινο, με αισθητή λιπαρότητα και εξελικτικές καλοδουλεμένες τανίνες που στηρίζουν την ισορροπημένη οξύτητά του. Ζουμερά κόκκινα φρούτα όπως κράνο, κεράσι και φραγκοστάφυλο αλλά και ανθικές νότες λεβάντας και γαρύφαλλου. Τσάι, πιπέρι, βανίλια, κανέλα και μπαχάρι χαρίζουν έξτρα πόντους πολυπλοκότητας. Απολαυστική επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Βελβεντός, Κοζάνη
Ποικιλία Τσαπουρνάκος
Αρώματα κεράσι, βατόμουρο, φραγκοστάφυλο, βιολέτα, ευκάλυπτος, λεβάντα, γαρύφαλλο, βανίλια, κανέλα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΤΣΑΠΟΥΡΝΑΚΟΣ 2016 - ΚΤΗΜΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ο Τσαπουρνάκος του Κτήματος Βογιατζή θα αναδείξει ένα κοκκινιστο με ρύζι ή μακαρόνια, πιάτα κυνηγιού ή ζυμαρικά με κιμά.

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Για το στιφάδο

1 κιλό βόειο κρέας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
1 κιλό φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 πατάτα (ολόκληρη)
1 ξύλο κανέλας
2 κόκκους μπαχάρι
1 ποτήρι βραστό νερό
Αλάτι
Πιπέρι
 

Για ζυμαρικά

 1 πακέτο σπαγγέτι
τριμμένο παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πιπερώνουμε.

Σοτάρουμε το κρέας με λίγο λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσει, γυρνώντας το ταχτικά, για  να μην κολλήσει .

Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε το κρέας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τις φρέσκιες ντομάτες και μία ολόκληρη πατάτα (για να χυλώσει η σάλτσα).

Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για να μην ξυνίσει η σάλτσα), αλάτι κατά βούληση, 2 κόκκους μπαχάρι, ένα ξύλο κανένας και ένα ποτήρι βραστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα για ν΄αναπνέει) και σιγοβράζουμε γυρίζοντάς το από καιρό σε καιρό.

Αν τυχόν απορροφηθεί η σάλτσα μέχρις ότου ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Περνάμε τη σάλτσα (μαζί με την πατάτα) από  blender και την ξαναβάζουμε να βράσει για μαζί με το κρέας, μέχρι να μαλακώσει επαρκώς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το φαγητό, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με  τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε στο πιάτο κόκκινη σάλτσα(όση θέλουμε) και ένα κομμάτι κρέας ανά μερίδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}