ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ξινόμαυρο 2015 - Οινοποιείο Διαμαντή
Οινοποιείο Διαμαντή

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 2015 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

  Σιάτιστα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Καιρός να αλλάξεις όσα ήξερες

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Εντάξει, το ξέρουμε η Σιάτιστα είναι γνωστή κυρίως για το λιαστό κρασί της. Τι θα έλεγες όμως, αν σου λέγαμε πως κάποιος εκεί κάνει και ένα φανταστικό Ξινόμαυρο; Οι συστάσεις είναι σχεδόν περιττές για το Οινοποιείο Διαμαντή. Είναι αυτό το boutique οινοποιείο στη Σιάτιστα, που εδώ και καιρό συζητιέται πολύ σε όλα τα οινικά πηγαδάκια! Πριν κάποιους μήνες λέγαμε για το εκπληκτικό, μονοποικιλιακό Μοσχόμαυρό του, όμως τώρα ήρθε η ώρα να αποκαλύψουμε ένα πραγματικά μεγάλο κρασί του Οινοποιείου Διαμαντή.

Γιατί το αγαπάμε;

Γιατί για το Ξινόμαυρο του Οινοποιείου Διαμαντή, έχουν επιλεγεί οι καλύτεροι κλώνοι Ξινόμαυρου και έχουν φυτευτεί σε αμπελώνες υψομέτρου 850 μ. – 920 μ., όπου η καλλιέργεια είναι φυσικά βιολογική. Μετά από πολύ προσεκτική διαλογή του καρπού, ο πολύτιμος χυμός μπαίνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και «ξεκουράζεται» για πάνω από 12 μήνες.

Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό, με μεταξένιες τανίνες και ζουμερό φρούτο. Το στυλ οινοποίησης είναι πιο μοντέρνο, με πρωταγωνιστή το φρούτο και όχι τη φυτικότητα. Αν είσαι λάτρης της ποικιλίας αυτό το κρασί δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή σου!

Πότε να το πιείς;

Εξαρτάται από τις αντοχές σου. Τώρα είναι ζωηρό και παιχνιδιάρικο. Ωραίο. Σε 4-5 χρόνια μπορεί να είναι ένα από τα διαμάντια της συλλογής σου.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Ανοιχτό ρουμπινί στο ποτήρι.

Μύτη εκφραστική, μέτριας (+)  αρωματικής έντασης με πρωταγωνιστές τη φράουλα, το κράνμπερι και το κεράσι. Σε δεύτερο ρόλο εμφανίζονται το τριαντάφυλλο, τα φύλλα ελιάς, η μαντζουράνα και η βανίλια. Νότες νωπού χώματος, ιωδίου και πράσινης ελιάς προσδίδουν έξτρα πολυπλοκότητα στο σύνολο.

Μέτριου όγκου σώμα, καλοδουλεμένες μέτριας έντασης τανίνες και κοφτερή, αναζωογονητική οξύτητα που χαρακτηρίζει την ποικιλία. Η ένταση και ισορροπία στο στόμα δίνουν ρεσιτάλ. Ζουμερή φράουλα, κόκκινο βύσσινο, φραγκοστάφυλο, βανίλια και ελιά κυριαρχούν και παραμένουν στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Σιάτιστα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα φράουλα, κράνμπερι, κεράσι, τριαντάφυλλο, φύλλα ελιάς, μαντζουράνα, βανίλια, νωπό χώμα, ιώδιο, πράσινη ελιά
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 2015 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με φιλέτο με σάλτσα τρούφας, κοτόπουλο γιουβέτσι ή μοσχαράκι κοκκινιστό

Παραδοσιακό Γιουβέτσι

  • 1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε κομμάτια
  • 3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα τριμένα σε τρίφτη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί (κατά προτίμηση Mοσχοφίλερο ή Sauvignon Blanc)
  • 1 κιλό ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 500 gr χοντρό κριθαράκι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους

Ζεσταίνουμε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα. Σοτάρουμε τα κομμάτια του μοσχαριού μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, περίπου 8-10 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε σκόρδο, κρεμμύδι και καρότα και τα αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματα τους.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.

Περιχύνουμε με τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντας να σιγοβράσει το κρέας για 1 ώρα.

Λίγο πριν την ώρα το αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τα γούστα μας.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας για να λαδωθεί καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.

Το μεταφέρουμε σε ταψί, από πάνω τοποθετούμε το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Βασικό είναι η σάλτσα να καλύπτει το κριθαράκι. Αν έχει εξατμιστεί κατά το βράσιμο προσθέτουμε ζεστό νερό έως δύο δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι.

Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά και δέκα λεπτά πριν το βγάλουμε, προσθέτουμε και το κομμένο σε κύβους κεφαλοτύρι.

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.

Γαβριήλ Νικολαΐδης
food & fashion blogger
www.coolartisan.net

Συνδυασμός με κρασί

Αγαπημένο ελληνικό πιάτο δεν θα μπορούσε παρά να συνδυάζεται άψογα με αρκετά αγαπημένα ελληνικά κρασιά. Κόκκινα αλλά και έντονα ροζέ θα του προσθέσουν χαρακτήρα και ένταση. Η πρότασή μας είναι ένα κρητικό κόκκινο blend με Syrah, ένα Λημνιό ή μια ροζέ Λημνιώνα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}