ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ξινόμαυρο 2013 - Κτήμα Βογιατζή
Κτήμα Βογιατζή

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 2013 - ΚΤΗΜΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ

  Βελβεντό, Κοζάνης
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μεγάλες συναντήσεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Τι γίνεται αν βάλεις μαζί ένα μεγάλο οινολόγο, μια από τις καλύτερες ελληνικές ποικιλίες και μια πανέμορφη ετικέτα; Το Ξινόμαυρο 2012 του Κτήματος Βογιατζή είναι για άλλη μια φορά το κόκκινο κρασί που κάνει πολλούς Ναουσαίους παραγωγούς να ζηλέψουν!

Ο διδάκτωρ της οινολογίας Γιάννης Βογιατζής επιμένει στο Ξινόμαυρο κλώνο Βελβεντού που έχει προσαρμοστεί πλήρως στο ιδιαίτερο κλίμα της περιοχής, με τους αμπελώνες να αγγίζουν τις ακτές της λίμνης του Πολυφύτου. Η υδάτινη αύρα δρα ευεργετικά κατά τη διάρκεια της μέρας αποτρέποντας εξοντοτικά υψηλές θερμοκρασίες και διατηρώντας το επίπεδο υγρασίας σταθερό.

Το Ξινόμαυρο 2012 του Κτήματος Βογιατζή είναι ένα στιβαρό κόκκινο κρασί, εναλλακτικό των κλασικών Ξινόμαυρων, που λατρεύει την παλαίωση και τα πλούσια ζουμερά κρεατικά.

Παλαιώστε το άφοβα για 10 χρόνια.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Πορφυροκόκκινο χρώμα στο ποτήρι με φωτεινό τελείωμα.

Στη μύτη τα φινετσάτα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, κυρίως κερασιού και βύσσινου, συνοδεύονται από πάστα ελιάς και νύξεις λιαστής ντομάτας. Καπνός, κανέλα, βανίλια, κάρδαμο, νωπό χώμα, δρυς αλλά και τσάι αποκαλύπτονται σταδιακά προσθέτοντας βάθος και χαρακτήρα.

Στο στόμα το καλού όγκου σώμα, απόλυτα ξηρό δένει αρμονικά με τις προοδευτικά έντονες τανίνες. Η αισθητή, δροσιστική οξύτητα καθαρίζει το στόμα χαρίζοντας φρεσκάδα. Το κεράσι είναι εντονότερο εδώ σε μαρμελαδένια μορφή  και καταλήγει σε καλής διάρκειας επίγευση με αίσθηση καπνού.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2013
Αλκοόλ
Προέλευση Βελβεντό, Κοζάνης
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα ώριμο κεράσι, βύσσινο, πάστα ελιάς, λιαστή ντομάτα, καπνός, κανέλα, βανίλια, κάρδαμο, νωπό χώμα, δρυς, τσάι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 2013 - ΚΤΗΜΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε με κοκκινιστά κρεατικά, ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα αλλαντικών, φιλέτα σχάρας, αρνί στα κάρβουνα ή πικάντικα τυριά.

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

1 κιλό μοσχάρι  χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές

4 κ.σ. αλεύρι

1 & 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμό μοσχάρι

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

1 συσκευασία μικρά φρέσκα μανιτάρια ολόκληρα

1 συσκεαυασία baby carrots

 

Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το κρέας για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και αλευρώστε το κρέας με το μίγμα αλευριού.

Σωτάρετε το κρέας σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, 4-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υπολοίματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετετε την κατσαρόλα , χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας σας με άγριο ρύζι.

Καλή σας όρεξη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}