ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Φεγγίτες Ερυθρό 2011 - Κτήμα Οινογένεσις
Κτήμα Οινογένεσις

ΦΕΓΓΙΤΕΣ ΕΡΥΘΡΟ 2011 - ΚΤΗΜΑ ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ

  Δράμα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ίσως το πιο φινετσάτο Μπορντολέζικο χαρμάνι που έχουμε δοκιμάσει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Φεγγίτες 2011 του Κτήματος Οινογένεσις είναι ίσως το πιο φινετσάτο μπορντολέζικο blend στην Ελλάδα και είναι από αυτά που δεν θα ξεπεράσεις εύκολα.

Από τα χέρια του «Μάγου» Μπάκη Τσάλκου, του ανθρώπου που έκανε ξακουστά οινοποιεία από τα οποία έχει περάσει ως οινολόγος, Cabernet Sauvignon, Merlot και Cabernet Franc συνδυάζονται σε ένα χαρμάνι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από διάσημα γαλλικά κρασιά.

Έχοντας ζήσει μια ζωή στη Γαλλία και έχοντας εργαστεί για κάποια από τα μεγαλύτερα οινοποιεία, ο Μπάκης αποφάσισε να ξεκινήσει το δικό του οινοποιείο, το Κτήμα Οινογένεσις, στη γενέτειρά του, τη Δράμα. Οι γαλλικές ποικιλίες ήταν ήδη του χεριού του. Ήξερε ότι θα κάνει καλά κρασιά. Η περιοχή είχε όλα τα εχέγγυα. Ήθελε όμως να κάνει μεγάλα κρασιά. Αυτό θα ήταν το μεγάλο του στοίχημα.

Αν το κέρδισε; Απόλαυσε τους Φεγγίτες Ερυθρό 2011 του Κτήματος Οινογένεσις και πες μας εσύ.

Προτείνουμε να το περάσεις από καράφα για περίπου μισή ώρα πριν το απολαύσεις. Περίμενε που περίμενε τόσο καιρό, δώσε του λίγο ακόμη. Θα στο ανταποδώσει.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Ρουμπινί χρώμα με πορφυρές ανταύγειες στο ποτήρι.

Φινετσάτη, εξελικτική μύτη με τα μαύρα και κόκκινα φρούτα να αποτελούν τη βάση. Βατόμουρο και φραγκοστάφυλο συνδυάζονται με ώριμο κεράσι και δαμάσκηνο ενώ κανέλα, γαρύφαλλο και πράσινο πιπέρι χαρίζουν μπαχαρένιο χαρακτήρα. Ξηροί καρποί, βανίλια και σοκολάτα κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους, με νότες δέρματος, μαύρου τσαγιού, ευκάλυπτου και μελανιού ολοκληρώνουν το πολύπλοκο σύνολο που θα συνεχίσει να ξετυλίγεται στο ποτήρι.

Μέτριου (+) όγκου σώμα, με απαλές, βελούδινες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Κόκκινο και μαύρο φρούτο συνεχίζουν το ίδιο έντονα και στο στόμα σε πιο πικάντικους τόνους, με την κανέλα και το μαύρο τσάι να χαρίζουν χαρακτήρα και να επιμένουν στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2011
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Δράμα
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc
Αρώματα βατόμουρο, φραγκοστάφυλο, ώριμο κεράσι, δαμάσκηνο, κανέλα, γαρύφαλλο, πράσινο πιπέρι, ξηροί καρποί, βανίλια, σοκολάτα, δέρμα, μαύρο τσάι, ευκάλυπτος, μελάνι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΦΕΓΓΙΤΕΣ ΕΡΥΘΡΟ 2011 - ΚΤΗΜΑ ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κόκκινα κρεατικά στο bbq, μοσχαρίσιο καρπάτσιο ή κίτρινα τυριά παλαίωσης

Λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

  • 20gr βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 750gr μανιτάρια Portobelloκομμένα στη μέση
  • 15gr αποξηραμένα μανιτάρια porcini εμποτισμένα σε 150ml βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 200gr λεπτές φέτες προσούτο
  • 200gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ :

  • 100gr βούτυρο
  • 100gr αλεύρι
  • 850ml  ημι-αποβουτυρωμένο γάλα ζεστό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη.  Προσθέστε τα μανιτάρια portobello, τα porciniαφού τα στραγγίσετε και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

Για την μπεσαμέλ, λιώστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα .

Σε ένα ταψί πυρέξ απλώστε το ένα τρίτο από τα μανιτάρια , το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Πάνω τους απλώστε μια στρώση λαζάνια και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ . Επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας. Απλώστε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

 

Συνδυασμός με κρασί

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με ένα Λημνιό ή ένα Merlot, κρασιά που δεν είναι τόσο φρουτώδη, δεν έχουν επιθετικές τανίνες και θα σταθούν επάξια δίπλα στο αλμυρό προσούτο. Η ισορροπημένη οξύτητά τους θα ισορροπήσει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ αναδεικνύοντας τις γεύσεις.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}