ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Syrah Wild Fermentation 2014 - Οινοποιία Βρυνιώτη
Οινοποιία Βρυνιώτη

SYRAH WILD FERMENTATION 2014 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΒΡΥΝΙΩΤΗ

  Γιάλτρα, Εύβοια
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το πιο σπάνιο και συμπυκνωμένο ελληνικό Syrah!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Syrah είναι μια από τις πιο αγαπημένες μας ποικιλίες, χαιρόμαστε ιδιαίτερα λοιπόν, που έχει βρει στην Εύβοια ένα πολύ φιλόξενο «σπιτικό». Από την Εύβοια έρχονται κάποια από τα καλύτερα Syrah της Ελλάδας, συγκεκριμένα από τα Γιάλτρα έρχεται ένα Syrah βόμβα.

Το Syrah Wild Fermentation 2014 της Οινοποιίας Βρυνιώτη είναι ένα σπάνιο διαμάντι του Ελληνικού αμπελώνα. Αυστηρά βιολογική καλλιέργεια, αμπελοτόπια με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και  γηγενείς ζύμες,  συντελούν στην απόλυτη έκφραση του terroir της περιοχής αλλά και της ποικιλίας. Μετά το μάζεμα των σταφυλιών, και αφού πάρουν τον υπερσυμπυκνωμένο μούστο, ακολουθεί αυθόρμητη ζύμωση σε δεξαμενές ανοιχτού τύπου και έπειτα το κρασί μπαίνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 λίτρων για 12 μήνες αλλά η ωρίμαση συνεχίζεται για ακόμα 24 μήνες στη φιάλη.

Έχουν μείνει ελάχιστες φιάλες Syrah Wild Fermentation από την σπουδαία χρονιά του 2014. Απόλυτα συλλεκτικό, αξίζει μια θέση στο κελάρι ή στο ποτήρι σου (αν δε μπορείς να περιμένεις)!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Βαθύ, αδιαφανές, πορφυρό  στο ποτήρι.

Γοητευτική μύτη μέτριας (+) αρωματικής έντασης με πλούσιο μαύρο φρούτο, όπως βύσσινο, μύρτιλο και μαυροκέρασο. Φυτικές νότες από  ευκάλυπτο και μαντζουράνα αλλά και ανθικός χαρακτήρας που εκφράζεται από musk  και λεβάντα. Πράσινο και μαύρο πιπέρι, μπαχάρι, βούτυρο, κέδρος, δέρμα και καπνός συμπληρώνουν το εξαιρετικά πολύπλοκο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, μέτρια (+) οξύτητα και αρκετές αλλά ώριμες τανίνες. Το φρούτο πολύ πυκνό, με κυρίαρχο το βύσσινο, το μύρτιλο και το κασσίς. Μπαχαρένιες νότες από μαύρο πιπέρι, κανέλα και βανίλια μπλέκονται αρμονικά με ζωικές νύξεις κρέατος και δέρματος. Λεβάντα, ευκάλυπτος και σοκολάτα δίνουν έξτρα πόντους πολυπλοκότητας. Επίγευση που απλά δεν τελειώνει…

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 15 %
Προέλευση Γιάλτρα, Εύβοια
Ποικιλία Syrah
Αρώματα βύσσινο, μύρτιλο, μαυροκέρασο, ευκάλυπτος, μέντα, βιολέτα, λεβάντα, πράσινο πιπέρι, βανίλια, βούτυρο, κέδρος, δέρμα, πούρο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC - 18ºC
Παλαίωση 15 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SYRAH WILD FERMENTATION 2014 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΒΡΥΝΙΩΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με σιτεμένες μπριζόλες, rib eye, στηθοπλευρές στο φούρνο ή ossobuco

Filet Mignon με σάλτσα κόκκινου κρασιού

Συστατικά

2-4 filet mignon, 3 – 5 πόντους σε πάχος

Αλάτι

Canola or grape seed oil

3-4 κτσ βούτυρο

2 κύπελα κόκκινο κρασί με γεμάτο σώμα (εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα αγαπημενο Cabernet Sauvignon)

Μαύρο πιπέρι

Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά

Μερίδες:4

Όπως με κάθε συνταγή που απαιτεί τη χρήση μεγάλης ποσότητας κρασιού, βασικό είναι να χρησιμοποιείτε κρασί που σας αρέσει! Σκεφτείτε ότι η σάλτσα θα είναι σε μεγάλο βαθμό το κρασί σε συμπυκνωμένη μορφή. Αν δεν σας αρέσει το κρασί εξαρχής, τότε το πιθανότερο είναι να μην σας αρέσει και η σάλτσα. Για αυτό επιλέξτε κρασί που σας αρέσει. Ξέρω, είναι κρίμα αλλά πιστέψτε με, δεν πάει χαμένο.

Διαδικασία

1 Καθαρίστε τις μπριζόλες σας από τα σκληρά λίπη και αφαιρέστε ότι άλλο δεν σας αρέσει.

2 Αφήστε τις μπριζόλες σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 60 λεπτά και σκουπήστε με χαρτί κουζίνας, αφαιρώντας όλο το νερό και πιθανά αίμα. Πριν τις μαγειρέψετε περχύστε τις με λίγο λάδι και αλατίστε τις καλά.

3 Ζεστάνετε δύο κουταλίες λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε ψηλή φωτιά για περίπου ένα λεπτό. Απλώστε το λάδι σε όλο το τηγάνι με περιστροφικές κινήσεις. Ρίξτε τις μπριζόλες και χαμηλώστε αμέσως τη θερμοκρασία σε μεσαία. Αφήστε τις για περίπου 3 λεπτά χωρίς να τις κινήσετε και προπαντώς χωρίς να τις τρυπήσετε. Ανάλογα με το πάχος ή το πόσο καλά μαγειρεμένα θέλετε τα filet mignon σας, μπορείτε να τα αφήσετε ‘εως 6 λεπτά στη φωτιά.

4 Γυρίστε τα filet mignon και ψήστε τα για άλλα 2-5 λεπτά ανάλογα με το πάχος τους και το πόσο καλοψημένα τα θέλετε. Βγάλτε τα από τη φωτιά, σκεπάστε με ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε τα έως ότου ετοιμάσουμε τη σάλτσα.

5 Ρίξτε το κρασί στο τηγάνι και δυναμώστε τη φωτιά. Αφήστε το κρασί να βράσει μέχρι να μείνουν τα ¾ του για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το χυμό από τις μπριζόλες αν έχουν βγάλει όσο τις έχετε στην άκρη. Με σβηστή φωτιά περιμένετε μέχρι να σταματήσει να βράζει. Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο μια κουταλιά τη φορά ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Προσθέστε αλάτι και σερβίρετε περιχύνοντας τις μπριζόλες. Προσθέστε φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι κατά το σερβίρισμα.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}