ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Syrah 2003 - Κτήμα Αβαντίς
Κτήμα Αβαντίς

SYRAH 2003 - ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ

  Εύβοια
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια από τις ελάχιστες τελευταίες φιάλες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Πως θα σου φαινόταν αν είχες στα χέρια σου μια από τις τελευταίες συλλεκτικές φιάλες του εκπληκτικού Syrah 2003 του Κτήματος Αβαντίς, κατευθείαν από το κελάρι του κτήματος και από την προσωπική συλλογή του Απόστολου και της Λέγκας;

Ας βάλουμε όμως πρώτα τα πράγματα στη σωστή διάσταση.

Στην αρχή ήρθε το Syrah. Γαλλική ποικιλία, από τις γνωστότερες στον κόσμο, με καταγωγή από τον Ροδανό, καλλιεργείται σε κάθε γωνιά του πλανήτη και δίνει κάποια από τα μεγαλύτερα κρασιά του. Ύστερα ήρθε ο Απόστολος. Ο άνθρωπος που ταυτίστηκε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο με την ποικιλία στην Ελλάδα. Τώρα πια δεν είμαστε σίγουροι ποιος ήρθε πρώτος.

Ο Απόστολος Μούντριχας είναι ο αδιαμφισβήτητος Master του Syrah. Είναι αυτός που ανέδειξε την ποικιλία, με τα Syrah του να θεωρούνται το απόλυτο μέτρο σύγκρισης και τα μόνα που συναγωνίζονται γνωστές ετικέτες του διεθνούς αμπελώνα. Αμέτρητα βραβεία και σημαντικότατες διεθνείς διακρίσεις απλά πιστοποιούν αυτό που γνωρίζαμε ήδη.

Το Syrah του το ξέρεις πολύ καλά και σίγουρα είναι το αγαπημένο σου. Ξέρεις επίσης ότι είναι μια από τις κλασικότερες ποικιλίες παλαίωσης. Πόσο όμως; Ακούς ότι είναι από τις ποικιλίες που αντέχουν στον χρόνο για τουλάχιστον μια δεκαετία.

Αυτές είναι οι ελάχιστες, τελευταίες φιάλες του εκπληκτικού Syrah 2003 από την προσωπική συλλογή του κτήματος. Περίμεναν την ώρα που θα ανοιχτούν για να τις απολαύσει κάποιος υποψιασμένος οινόφιλος με την παρέα του ή θα μετακομίσουν στην κάβα κάποιου ψαγμένου συλλέκτη που αντέχει να περιμένει.

Ότι και να κάνεις, απόλαυσέ το.

 

*το κρασί αυτό προέρχεται από ιδιωτική συλλογή και δεν μπορεί να επιστραφεί.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Θα μπορούσαμε να στο περιγράφουμε για ώρα. Προτιμήσαμε να μην το κάνουμε.

Συντηρημένο σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας στο κελάρι του κτήματος Αβαντίς, έχει εξελιχθεί υπέροχα, με την πολυπλοκότητα και τη φινέτσα σε πρωτόγνωρα επίπεδα να δικαιολογούν απόλυτα τη φήμη του.

Οι τελευταίες φιάλες του εκπληκτικού Syrah 2003 Κτήμα Αβαντίς θα προκαλέσουν απανωτές εκρήξεις στον ουρανίσκο και στον εγκέφαλό σου. Τόσες που καλό θα είναι να περιμένεις μερικές μέρες πριν δοκιμάσεις κάτι άλλο γιατί θα το αδικήσεις.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2003
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Εύβοια
Ποικιλία Syrah
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση -
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SYRAH 2003 - ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μαγειρεμένα κόκκινα κρέατα, μοσχαράκι bourguignon ή παλαιωμένα κίτρινα τυριά.

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}