ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κατσανό 2017 - Κτήμα Γαβαλά
Κτήμα Γαβαλά

ΚΑΤΣΑΝΟ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΓΑΒΑΛΑ

  Σαντορίνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Δύο από τις πιο σπάνιες Ελληνικές ποικιλίες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ποικιλιακή σύνθεση: Κατσανό 85% - Γαϊδουριά 15%.

Αν στα παραπάνω έχετε άγνωστες λέξεις, τότε καιρός είναι να μάθετε ότι Σαντορίνη δεν είναι μόνο το Ασύρτικο!

Δυο από τις σπανιότερες ελληνικές ποικιλίες από το πλέον πολυσυζητημένο οινικά νησί παγκοσμίως, συναντώνται σε ένα μοναδικό χαρμάνι γεμάτο εκπλήξεις. Καλύπτοντας λιγότερο από 1% του ήδη περιορισμένης έκτασης αμπελώνα της Σαντορίνης το Κατσανό και η Γαϊδουριά είναι ίσως οι πιο σπάνιες γηγενείς ποικιλίες της Σαντορίνης.

Ο επίμονος οινοποιός Γιώργος Γαβαλάς βάλθηκε να τις αναδείξει και στη μοναδική οινοποίησή τους κάνουν σαφές ότι μπορούν να δώσουν κρασιά με βάθος και χαρακτήρα και πολύ σύντομα θα απασχολήσουν τον οινικό κόσμο με τα κατορθώματά τους! Απορροφώντας τα χαρακτηριστικά του μοναδικού terroir του νησιού επιδεικνύουν θαυμαστή μεταλλικότητα συνδυασμένη με πλούσια υφή και φρουτώδη αίσθηση.

Θα περιμένετε να γίνουν πασίγνωστες; 

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Φωτεινό κίτρινο χρώμα στο ποτήρι, κερδίζει τις εντυπώσεις.

Στη μύτη φινετσάτο, με τα διακριτικά αρχικά αρώματα ροδάκινου, αχλαδιού, πορτοκαλιού και κίτρου να αναπτύσσονται όσο περνάει η ώρα πλαισιώνοντας τη διάχυτη μεταλλικότητα. Χαμομήλι, μαργαρίτα και νότες σιτηρών και μελιού συμπληρώνουν το λεπτεπίλεπτο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα πλούσιο, με αισθητή λιπαρότητα και οξύτητα που ισορροπεί το σύνολο. Η μεταλλικότητα δίνει τον τόνο συνοδευόμενη από εσπεριδοειδή και ροδάκινο. Η επίγευση είναι μακράς διάρκειας και αφήνει αλμυρή αίσθηση στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Κατσανό - Γαϊδουριά
Αρώματα ροδάκινο, αχλάδι, πορτοκάλι, κίτρο, μεταλλικότητα, χαμομήλι, μαργαρίτα, σιτηρά, μέλι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΑΤΣΑΝΟ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΓΑΒΑΛΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε με οστρακοειδή στα κάρβουνα και πιάτα κοτόπουλου με ελαφριές σάλτσες.

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}