ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
λ2 - Ασύρτικο Μαλαγουζιά - Ανατολικός Αμπελώνας
Ανατολικός Αμπελώνας

Λ2 - ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

  Άβδηρα, Ξάνθη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα λευκό με χαρακτήρα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Στον βορειότερο παραθαλάσσιο ελληνικό αμπελώνα οι αδερφοί Νικολαΐδη, με μεγάλη επιμονή στη βιολογική καλλιέργεια, έχουν καταφέρει να επιδεικνύουν σταθερά εξαιρετικά κρασιά που δημιουργούν φανατικούς φίλους όπου εμφανιστούν. Η μεγάλη πρόσφατη διεθνής διάκριση στο Asia Wine Trophy ήρθε απλά να επισφραγίσει την εξαιρετική τους δουλειά στο λευκό λ2 2015 από τον Ανατολικό Αμπελώνα.

Οι άνυδροι λόφοι της περιοχής των Αβδήρων με το αμμώδες έδαφος και το τοπικό μικροκλίμα με τους δροσερούς βορειοανατολικούς ανέμους, παρέχουν ιδανικές συνθήκες για το Ασύρτικο και τη λιγοστή Μαλαγουζιά (10%) που χρησιμοποιούνται στο χαρμάνι. Το λ2 της Ανατολικός Vineyards είναι ένα λευκό με περισσή ένταση και απόλυτα δροσερό χαρακτήρα που ταιριάζει γάντι στην εποχή.

Απολαύστε το τώρα ή κρατήστε το 2-3 χρόνια ακόμα.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι φωτεινό αχυροκίτρινο χρώμα.

Στη μύτη τα έντονα αρώματα κίτρου και ροδάκινου αποτελούν τη βάση για ένα αρωματικό πάρτι που συνοδεύεται από μάνγκο, πεπόνι, γιασεμί και νύξεις πιπεριάς.

Στο στόμα φινετσάτο, με δροσιστική οξύτητα και ανεπαίσθητη γλυκύτητα που τονίζει το φρούτο. Ροδάκινο, μάνγκο και γιασεμί ξεχωρίζουν και παραμένουν στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Άβδηρα, Ξάνθη
Ποικιλία Ασύρτικο, Μαλαγουζιά
Αρώματα κίτρο, ροδάκινο, μάνγκο, πεπόνι, γιασεμί, πιπεριά
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

Λ2 - ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε με πιάτα κοτόπουλου με ελαφριές σάλτσες, ψάρια στη σχάρα και δροσερές σαλάτες.

Κοτόπουλο με Κολοκυθάκια

  • 1000 gr. στήθος κοτόπουλο
  • 750 gr. κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 φρέσκο κρεμμυδάκια
  • 1 κύβο κοτόπουλου
  • 100 ml. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Αφού κόψουμε το στήθος σε μέτρια φιλέτα,  ανακατεύουμε σε ένα μπωλ την μισή ποσότητα ελαιόλαδου μαζί με τον κύβο κοτόπουλου, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και αλείφουμε το κοτόπουλο. Σωτάρουμε τα φιλέτα σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε μια κατσαρόλα και μέσα στο τηγάνι ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και το σωτάρουμε και αυτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι στο κοτόπουλο. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 φλυτζάνι καυτό νερό. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας τα ασπράδια, προσθέτουμε τους κρόκους, τον χυμό από 2 λεμόνια και στο τέλος ζεστό ζουμί από το φαγητό.

Περιχύνουμε το φαγητό και κουνάμε συνεχώς την κατσαρόλα μέχρι να ενσωματωθεί το αυγολέμονο στο φαγητό.

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο το κοτόπουλο όσο και το κολοκυθάκι είναι συστατικά που ζητάνε λευκό κρασί. Μέτριο προς γεμάτο σώμα και ισορροπημένη οξύτητα θα το βοηθήσουν να συνοδεύσει όμορφα τη σάλτσα αυγολέμονου. Ένα Βιδιανό θα είναι ιδανικός συνρυασμός ενώ και ένα Μοσχοφίλερο με σώμα θα σταθεί επάξια δίπλα του.

Οι προτάσεις μας: Βιδιανό 2014 - Ιδαία Οινοποιητική, Αμπελοτεμάχιο 211 - Βασιλική Κουμαρέλα 

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}