ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Αερικό 2014 - Οινοποιείο Διγενάκη
Οινοποιείο Διγενάκης

ΑΕΡΙΚΟ 2014 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΙΓΕΝΑΚΗ

  Ηράκλειο, Κρήτη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ντουέτο Αζναβούρ - Ξηλούρη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

«Πίνε τα λευκά σου φρέσκα και τα κόκκινα παλιά» έλεγε ο παππούς μου. Τόσα ήξερε, τόσα έλεγε λέω εγώ. Με τους καιρούς να έχουν αλλάξει ανεπιστρεπτί, κρασιά σαν το Αερικό 2014 του Οινοποιείου Διγενάκη αποδεικνύουν πόσο λάθος έκανε. Μα πόσο…

Σπάνιο χαρμάνι, με τη γαλλική φινέτσα του Sauvignon Blanc να συναντά το πληθωρικό (ξεχασμένο) Δαφνί σε ένα κρασί που συνδυάζει τα καλύτερα δύο κόσμων. Της Γαλλίας και της Κρήτης!

Αν ήταν τραγούδι θα ήταν σίγουρα ντουέτο Αζναβούρ - Ξηλούρη! Φινέτσα και λεβεντιά, με το άγγιγμα του χρόνου να βάζει τη δική του πινελιά και γοητεία.

Στο σχετικά νέο Οινοποιείο Διγενάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης, νέοι άνθρωποι, πειραματισμοί και μπόλικο μεράκι αποτελούν την επιτυχημένη συνταγή των τελευταίων χρόνων. Συνεχώς ανερχόμενο, είναι από αυτά που θα ακούσουμε συχνά.

Πάντως η συνταγή του Αερικό 2014 ήταν απίστευτα επιτυχημένη.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Αχυροκίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες στο ποτήρι.

Βελούδινη μύτη, πολύπλοκη και με διάρκεια. Κίτρο, λάιμ, αχλάδι, μπανάνα και ώριμο ροδάκινο να μπερδεύονται με ζουμπούλι, χρυσάνθεμο και άνθη εσπεριδοειδών. Ελαφρά βουτυρένια αίσθηση, νύξεις φουντουκιού εκφράζουν το ανεπαίσθητο βαρέλι ενώ βοτανικές νύξεις χαμομηλιού ολοκληρώνουν το πλούσιο, πολυδιάστατο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα πλούσιο, έντονο, γευστικό και απόλυτα ισορροπημένο. Η αισθητή οξύτητα ενσωματώνεται άψογα δροσίζοντας τον ουρανίσκο. Ροδάκινο, μέλι, κίτρο και φουντούκι ξεχωρίζουν γευστικά ενώ η πολύ μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει πικάντικη αίσθηση φρούτων και νύξεις τσαγιού στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Sauvignon Blanc, Δαφνί
Αρώματα κίτρο, λάιμ, μπανάνα, ώριμο ροδάκινο, ζουμπούλι, χρυσάνθεμο, άνθη εσπεριδοειδών, βούτυρο, φουντούκι, χαμομήλι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΕΡΙΚΟ 2014 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΙΓΕΝΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με πιάτα κοτόπουλου στο φούρνο, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες ή ψάρια στα κάρβουνα.

Κοτόπουλο με κόλιανδρο

  • 75 gr ωμά, ανάλατα κάσιους
  • 4 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 3 μικρές πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες, αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια
  • 25gr φρέσκο κόλιανδρο και λίγο παραπάνω για το σερβίρισμα
  • 1 κουταλάκι σκόνη κόλιανδρου
  • ½ κουταλιού της σούπας κύμινο
  • 6 σπόρους κάρδαμο, κοπανισμένους
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 25g φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 3 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένα σε κομμάτια
  • φέτες lime για το σερβίρισμα



 

  1. Αφήστε τα κάσιους να μουλιάσουν για 20 λεπτά σε 200ml κρύο νερό.
  2. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια με 2 κουταλιές από το λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
  3. Μόλις οι ξηροί καρποί μαλακώσουν, τοποθετήστε τους σε ένα μπλέντερ μαζί με το νερό, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το κόλιανδρο. Αναμίξτε τα σε μέτρια προς ψηλή ταχύτητα έως ότου γίνουν ένα ενιαίο, παχύ μίγμα.
  4. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίστε ελαφρά το μπαχαρικά, το σκόρδο και το τζίντζερ για λίγα λεπτά. Προσθέστε το παχύ μίγμα και το κοτόπουλο, ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε σε μέτρια προς ψηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
  5. Προσθέστε 200ml νερό και αφήστε το να σιγοβράσει για 10 έως 15 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί εσωτερικά. Αφήστε το να ρουφήξει τα υγρά του χωρίς όμως να ξεραθεί. Σερβίρετε με πιλάφι, στίψτε λίγο χυμό lime και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.

Συνδυασμός με κρασί

Το κόλιανδρο και το τζίντζεςρ είναι τα εντονότερα υλικά της συνταγής και επιβάλονται στα υπόλοιπα. Sauvignon Blanc με φυτικότητα και έντονα βιδιανά θα ανταπεξέλθουν άψογα και θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο την απόλαυση του ήδη νόστιμου πιάτου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}