ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Amalia Vintage 2018 - Κτήμα Τσέλεπου
Κτήμα Τσέλεπου

AMALIA VINTAGE 2018 - ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ

  Ελλάδα / Μαντίνεια
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια Μεγάλη Star του Ελληνικού Αμπελώνα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Μετά την Amalia Brut και την Amalia Rose, σειρά έχει η Amalia Vintage. Ο μετρ του Μοσχοφίλερου, Γιάννης Τσέλεπος, ποντάρει στην αγαπημένη του ποικιλία για την παρασκευή ενός μεγάλου, premium ελληνικού αφρώδους κρασιού. Από έναν και μόνο τρύγο, η Amalia Vintage 2018 αποδεικνύει ότι το Μοσχοφίλερο στα χέρια του κατάλληλου ανθρώπου μπορεί να είναι το υλικό γεμάτων φυσαλίδες ονείρων.

Άλλωστε τι χρειάζεται για την παραγωγή ενός εξαιρετικού αφρώδους κρασιού; Πρώτον, μια ποικιλία ικανή να δώσει κρασιά με χαμηλή αλκοόλη και υψηλή οξύτητα. Μμμμ, για να σκεφτούμε… Λες να κάνει το Μοσχοφίλερο;

Δεύτερον, ένας ενορχηστρωτής των φυσαλίδων. Ένας άνθρωπος με γνώση, ταλέντο και μοναδική υπομονή. Ο Γιάννης Τσέλεπος ακούγεται ιδανική επιλογή.

Η διαδικασία παραγωγής της Amalia Vintage 2018 του Κτήματος Τσέλεπος διαφέρει σημαντικά από αυτή της Brut. Η εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη προήλθε από ένα και μόνο αμπελοτόπι στην περιοχή Περπατιάρα. Η χρονιά του 2018 υπήρξε ιδανική, δίνοντας απόλυτα υγιή καρπό. Μετά την πρώτη αλκοολική ζύμωση, το κρασί βάση εμφιαλώθηκε με μια μικρή ποσότητα ζάχαρης προκειμένουν να ξεκινήσει η δεύτερη (αυτολυτική) ζύμωση στη φιάλη, ακολουθώντας την επίπονη, παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας (methode traditionelle).

Εκεί παρέμεινε για σχεδόν δύο χρόνια. Με καθημερινό γύρισμα της φιάλης (riddling) οι εναπομείναντες ζυμομύκητες απομακρύνθηκαν και στο τελικό στάδιο προστέθηκε το Liqueur d`Expedition (ίδιο κρασί με προσθήκη γλεύκους) για να ισορροπήσει τα υψηλά επίπεδα οξύτητας και να καλύψει τις όποιες απώλειες της διαδικασίας.

Απόλυτα εκλεπτυσμένη, με βελούδινη υφή και αφρισμό που γαργαλάει τον ουρανίσκο, η Amalia Vintage 2018 είναι το υλικό των ονείρων. Αυτών με τις φυσαλίδες…

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Χρώμα απαλό λεμονί με ροδί ανταύγειες.

Μέτριας έντασης μύτη, εκφραστική και με διάρκεια. Λουκούμι, κόκκινο τριαντάφυλλο και περγαμόντο θέτουν τον τόνο. Γιασεμί, αχλάδι και φρυγανισμένο ψωμί συμπληρώνουν το πολύπλοκο αρωματικό σύνολο.

Μέτριου όγκου στόμα με βελούδινο, σταθερό αφρισμό με πολλαπλά κορδόνια. Η οξύτητα δροσιστική ισορροπείται πολύ όμορφα από τα υπολειμματικά σάκχαρα του dosage. Το λουκούμι ακολουθεί και στο στόμα, παρέα με ροδόνερο, γλυκό του κουταλιού λεμόνι, γκρέιπφρουτ και ξύσμα πορτοκαλιού. Η μακράς διάρκειας, βελούδινη επίγευση αφήνει γλυκιά αίσθηση γιασεμιού στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό Αφρώδες
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Μαντινεία
Ποικιλία Μοσχοφίλερο
Αρώματα Λουκούμι, κόκκινο τριαντάφυλλο, περγαμόντο, γιασεμί, αχλάδι, φρυγανισμένο ψωμί
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8ºC
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

AMALIA VINTAGE 2018 - ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με στρείδια, λευκά τυριά, φρούτα ή μόνο του ως απεριτίφ.

Μύδια αχνιστά με κουρκουμά

  • 700 γρ. μύδια
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
 

Πλένουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό, αφαιρώντας την άμμο και τα φύκια και καθαρίζοντας καλά το κέλυφος.

Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και  προσθέτουμε τα μύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτ.  γλυκού κουρκουμά. και σβήνουμε με ένα (1) νεροπότηρο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί  λίγο το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσει για 5’-6’.

Ανακοινούμε  την κατσαρόλα, ανοίγουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (αλάτι βάζουμε προαιρετικά) και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.

TIP : Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Μετά το μαγείρεμα πετάμε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά.

από το σεφ Σάββα Λάμπρου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}