ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κορυφή Αγγέλων Λευκό 2017 - Κτήμα Τάτση
Κτήμα Τάτση

ΚΟΡΥΦΗ ΑΓΓΕΛΩΝ ΛΕΥΚΟ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΣΗ

  Γουμένισσα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Πραγματική κορυφή!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Είναι οι μετρ της βιοδυναμικής καλλιέργειας στην Ελλάδα, με εμμονή στα φυσικά κρασιά και την απόλυτη έκφραση του τόπου τους. Ναι για τους αδερφούς Τάτση μιλάμε, φυσικά. Ο Περικλής και ο Στέργιος Τάτσης είναι η τρίτη πια οινοποιητική γενιά της οικογένειας, και συνεχίζουν να τηρούν την παράδοση του τόπου καταγωγής των παππούδων τους, της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Και αν θέλεις να εντυπωσιάσεις την παρέα με ένα blend έντασης, αρωματικής πολυπλοκότητας και εκπληκτικής διάρκειας, το Κορυφή Αγγέλων 2017 είναι μάλλον μια από τις πιο σίγουρες επιλογές.

Το Κορυφή Αγγέλων του 2017 του Κτήματος Τάτση είναι ένα blend Μαλαγουζιάς και Chardonnay, τα οποία καλλιεργούνται στον λόφο Λιμπάσκεριτ που θα πει «ο λόφος που μένουν οι άγγελοι», λίγο έξω από τη Γουμένισσα. Βιολογική καλλιέργεια, χαμηλή στρεμματική απόδοση και ελάχιστη παρέμβαση θέτουν τις βάσεις. Οι δύο ποικιλίες οινοποιούνται ξεχωριστά, ζυμώνουν και ωριμάζουν με τις οινολάσπες και τακτικό batonnage για λίγους μήνες. Στη συνέχεια σμίγουν, με το χαρμάνι τους να παραμένει στη φιάλη αρκετούς μήνες για να δέσουν όσο καλύτερα γίνεται τα αρώματα και οι δύο ποικιλίες.

Και εκεί αρχίζουν όλα και δυστυχώς τελειώνουν νωρίς. Οι περιορισμένες ποσότητες κάνουν την Κορυφή Αγγέλων Λευκό 2017 του Κτήματος Τάτση ένα από τα δυσεύρετα λευκά που πρέπει να έχεις στην κάβα σου. Και μην πιεστείς να το ανοίξεις. Μπορεί να σε περιμένει τουλάχιστον μια πενταετία. Εσύ μπορείς;

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Απαλό λεμονί χρώμα στο ποτήρι.

Φινετσάτη, μέτριας έντασης μύτη που εξελίσσεται με πρωτόγνωρους ρυθμούς. Αρχικά διακρίνεις μαρμελάδα λεμόνι, περγαμόντο, ροδάκινο και μέλι. Μετά σειρά παίρνουν το αγιόκλημα, το αχλάδι και το πεπόνι. Νύξεις κίτρου και φλούδας πορτοκαλιού μπαίνουν στο πλάνο με τη βανίλια και το χαμομήλι να ακολουθούν. Βούτυρο και ελαφριά αίσθηση φρυγανιάς δίνουν χαρακτήρα ολοκληρώνοντας το πολύπλοκο και εξελικτικό σύνολο.

Μέτριο (+) σώμα, με την ένταση να διαρκεί από την πρώτη έως την τελευταία γουλιά. Η ισορροπημένη οξύτητα συνεισφέρει στην συνολική εμπειρία επιτρέποντας στο φρούτο και το βαρέλι να συνυπάρξουν αρμονικά. Μέλι, κερήθρα και ζύμη συνδυάζονται με κομπόστα ροδάκινο, μαρμελάδα αχλάδι, βούτυρο, βανίλια και περγαμόντο σε έναν συνδυασμό που η μακράς διάρκειας επίγευση δεν θα αφήσει να ξεχάσεις εύκολα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Γουμένισσα
Ποικιλία Chardonnay, Μαλαγουζιά
Αρώματα μαρμελάδα λεμόνι, αχλάδι, αγιόκλημα, ανανάς, πεπόνι, lime, φλούδα πορτοκαλιού, βανίλια, ρίγανη, βούτυρο, φρυγανιά
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 4 - 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΚΟΡΥΦΗ ΑΓΓΕΛΩΝ ΛΕΥΚΟ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΣΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με φρικασέ χοιρινό με σέλινο, κοτόπουλο με μαστίχα ή πέρκα με κρούστα μυρωδικών

Φρικασέ Χοιρινό με Σέλινο

  • 1500 gr. χοιρινό
  • 1200 gr. σέλινο
  • 3 φλυτζάνια ζωμό κρέατος
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 μεγάλο λεμόνι

 

Χοντροκόβουμε το σέλινο και το ζεματάμε σε άφθονο καυτό νερό το σέλινο για 5 λεπτά, κατόπιν το στραγγίζουμε.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας πολύ καλά και από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τον ζωμό και όσο επιπλέον ζεστό νερό χρειάζεται.

 Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Προσθέτουμε το σέλινο και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 35 περίπου λεπτά.

Αν χρειαστεί αλατίζουμε ή προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμη, αφού δοκιμάσουμε πρώτα και ελέγξουμε τα υγρά του φαγητού.

Μόλις βράσει το φαγητό αποσύρουμε από την φωτιά. Αφαιρούμε 1 φλυτζάνι από το ζουμί του φαγητού. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε μια αφράτη μαρέγκα, συνεχίζουμε προσθέτοντας τους κρόκους, το λεμόνι και το ζουμί από το φαγητό. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο και σερβίρουμε με ένα λευκό κρασί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}