ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Assyrtiko de Mylos 2016 - Οινοποιείο Χατζηδάκη
Οινοποιείο Χατζηδάκη

ASSYRTIKO DE MYLOS 2016 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

  Σαντορίνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Από το αγαπημένο του αμπέλι

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ήταν αδιαμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες οινοπαραγωγούς. Μια οινική ιδιοφυία με αστείρευτο ταλέντο, ένας άνθρωπος με όραμα που άλλαξε τη λογική της σημαντικότερης οινικής ζώνης της Ελλάδας, βάζοντας την με τον ηχηρότερο τρόπο στον παγκόσμιο χάρτη.

Όπως ίσως ήδη να ξέρετε, ο Χαρίδημος Χατζηδάκης εδώ και περίπου 1 μήνα δεν είναι πια μαζί μας. Ως φόρο τιμής στον μεγάλο, ευαίσθητο οινοπαραγωγό, και σε συνεργασία με την εταιρία διανομής Αίολος, μέρος των εσόδων θα δοθούν στην οικογένεια του Χαρίδημου Χατζηδάκη σε στήριξη των προσπάθειών τους για τη δύσκολη συνέχεια.

Είναι από τα κρασιά για τα οποία δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Ο μύθος του είναι γνωστός σε όσους ασχολούνται έστω και λίγο με το ελληνικό κρασί. Γέρικα κλήματα από το αμπελοτόπι Μύλος, έδωσαν τον καλύτερο, συμπυκνωμένο χυμό τους.

Γιατί το αγαπάμε;

Το Assyrtiko de Mylos του Οινοποιείου Χατζηδάκη είναι μια από τις ολοκληρωμένες μορφές της Σαντορίνης. Ο Μύλος ήταν άλλωστε το αγαπημένο του αμπελοτόπι. Τα φυτά είναι ηλικίας 80 έως 100 ετών. Τρυγήθηκαν υπερώριμα επιτυγχάνοντάς εξωφρενικά επίπεδα συμπύκνωσης. Μετά τη ζύμωση με γηγενείς ζύμες, παρέμεινε 10 μήνες με τις οινολάσπες με συχνό μπατονάζ.

Πότε να το πιείς;

Όποτε θέλεις. Και 10 χρόνια να το κρατήσεις, θα του αρέσει. Και εσένα…

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Βαθύ λεμονί χρώμα με χρυσαφί ανταύγειες.

Μέτριας (+) έντασης, πολύπλοκα αρώματα στη μύτη, με τη μοναδική συμπύκνωση του καρπού και τον τυπικό χαρακτήρα του ασύρτικου να πρωταγωνιστούν. Ώριμα αλλά και δροσερά αρώματα εσπεριδοειδών, άνθη πορτοκαλιάς, κίτρο, κυδώνι, νεράτζι, γκρέιπφρουτ μαζί με νότες κερύθρας και μελιού συνοδεύουν τη βανίλια και τις νύξεις φρυγανισμένου ψωμιού από την πολύμηνη παραμονή με τις ζύμες. Η ορυκτότητα είναι ξέκαθαρη, ζωηρή και εκφράζεται με αρώματα βρεγμένης πέτρας και τσακμακόπετρας.

Πλούσιο, πληθωρικό, με σχεδόν ταννική υπόσταση και κοφτερή οξύτητα που χαρίζει νεύρο και ισορροπεί τη λιπαρότητα. Βούτυρο, γλυκολέμονο, κυδώνι, νεράτζι και βανίλια ξεχωρίζουν, με χαρακτηριστική συμπύκνωση και παραμένουν στην εντυπωσιακής διάρκειας ορυκτή επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα άνθη πορτοκαλιάς, κίτρο, κυδώνι, νεράτζι, γκρέιπφρουτ, κερύθρα, μέλι, βανίλια, φρυγανισμένο ψωμί
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ASSYRTIKO DE MYLOS 2016 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μεγάλα ψάρια στα κάρβουνα, με κριθαρώτο θαλασσινών ή με μια μακαρονάδα με ροφό.

Λαβράκι στα κάρβουνα με πικάντικη σάλτσα σόγιας

  • 2 λαβράκια (των 500γρ) καθαρισμένα και ξεσπλαχνισμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • Μια χούφτα φρέσκα μυρωδικά (δενδρολίβανο, ρίγανη)
  • 2 λεμόνια ή 1 πορτοκάλι
  • 10 γρ φρέσκο ​​τζίντζερ, σε λεπτές φέτες
  • Επιπλέον φέτες λεμόνι ή λάιμ για το σερβίρισμα

 

Για τη σάλτσα

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 έως 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά, σε λεπτές φέτες (εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας)
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

 

Προθερμάνετε την ψησταριά σας ή ανάψτε τα κάρβουνα. Καθαρίστε το ψάρι καλά μέσα και έξω, και σκουπίστε το καλά. Κάνετε 3-4 κάθετες κάθετες στο κόκκαλο τομές  σε κάθε πλευρά του ψαριού. Αλοίψτε τα ψάρια μέσα και έξω με το ελαιόλαδο. Πασπαλίστε τα με αλάτι και πιπέρι μέσα και έξω. Γεμίστε τα με τα φρέσκα βότανα, φέτες λεμονιού ή πορτοκαλιού και τις φέτες τζίντζερ στις εγκοπές που ανοίξατε νωρίτερα.

Τοποθετήστε τα ψάρια μέσα σε μια σχάρα ψησίματος και ασφαλίστε τη καλά. Αφού έχουν κάτσει τα κάρβουνα ή αφού το grill αερίου έχει ζεσταθεί καλά, ψήστε για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε τη σχάρα από την άλλη πλευρά για άλλα 5 λεπτά.

Για τη σάλτσα, τοποθετήστε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και όταν κάψει, προσθέστε το σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι. Μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη και αφήστε στη φωτιά για 1 λεπτό.

Περιχύστε τα ψάρια με τη σάλτσα και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}