ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chardonnay 2015 - Αμπελώνες Τριανταφυλλόπουλου
Αμπελώνες Τριανταφυλλόπουλου

CHARDONNAY 2015 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

  Κως
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Καιρός για συστάσεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ναι, η Κως κάνει κρασί. Και σε κάποιες περιπτώσεις εξαιρετικό κρασί.

Η γη του αιγαιοπελαγίτικου νησιού αποδεικνύεται μοναδικά φιλόξενη για την κοσμοπολίτισσα Γαλλίδα ποικιλία Chardonnay που δείχνει να εγκλιματίστηκε πλήρως.

Ούτως ή άλλως το Chardonnay είναι μια ποικιλία χαμαιλέων και η πιο αγαπητή σε όλο τον κόσμο. Προσαρμόζεται στο περιβάλλον της και μπορεί να διαμορφώσει χαρακτήρα ανάλογα με τα κέφια και την οινοποιητική μέθοδο που θα επιλέξει να ακολουθήσει ο παραγωγός της.

Λίγο ο θαλασσινός αέρας και η ωραία θέα από τον αμπελώνα, λίγο η φιλοξενία και η αγάπη της οικογένειας Τριανταφυλλόπουλου για το νησί και το κρασί, έκαναν το Chardonnay να αισθανθεί στο σπίτι του, ξυπνώντας του αναμνήσεις της νότιας παραλιακής Γαλλίας. Οι 6 μήνες που πέρασε σε βαρέλια γαλλικής δρυός ενίσχυσαν τη νοσταλγική του αίσθηση προσθέτοντας όγκο, λιπαρότητα και αρώματα καπνού, βανίλιας και ξύλου που θα πείσουν και τους πιο απαιτητικούς.

Νόστιμο, πικάντικο, αισθητά ορυκτό και αλμυρό, το Chardonnay 2015 των Αμπελώνων Τριανταφυλλόπουλου θα σε ξαφνιάσει με την εξέλιξη αλλά και την ένταση που κρύβει στον χυμό του. Όσο για τους γευστικούς συνδυασμούς; Ένα θα σου πούμε. Είναι το όνειρο του food pairing!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Φωτεινό χρυσαφί χρώμα στο ποτήρι.

Μέτριας (+) αρωματικής έντασης μύτη με το μέλι, το βούτυρο, την βανίλια και το περγαμόντο να κυριαρχούν. Σταδιακά γλυκιά φρυγανιά, ροδάκινο και πορτοκάλι εμφανίζονται και όσο περνάει η ώρα κλέβουν την παράσταση.

Στο στόμα είναι λιπαρό, μέτριου όγκου, με τέλεια ισορροπημένη οξύτητα. Έντονα αρώματα πορτοκαλιού, ροδάκινου και περγαμόντου πλαισιωμένα διακριτικά από νύξεις καπνού, βανίλιας και βουτύρου γαργαλάνε τον ουρανίσκο. Η ευχάριστη, μακράς διάρκειας επίγευση φουντουκιού αναζητά λιπαρές μακαρονάδες για παρέα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Κως
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα μέλι, βούτυρο, βανίλια, περγαμόντο, γλυκιά φρυγανιά, ροδάκινο, πορτοκάλι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CHARDONNAY 2015 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με καρμπονάρα, ριζότο μανιταριών, πένες με σάλτσα 4 τυριά ή κοτόπουλο αλά κρεμ.

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα dijon

 

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 χοιρινές μπριζόλες ή ψαρονέφρι, με ή χωρίς κόκαλα, πάχους περίπου 2,5 εκατοστών
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 3/4 φλιτζανιού ζωμός κότας
  • 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

 

Ξεπλύνετε τις χοιρινές μπριζόλες με νερό και στεγνώστε τις με απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίστε τις με αλάτι και πιπέρι. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατέψτε το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι και τσιγαρίστε τις για περίπου 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά. Μειώστε τη θερμότητα ελαφρώς αν οι μπριζόλες γίνουν καφέ υπερβολικά γρήγορα.

Αφαιρέστε τις μπριζόλες από το τηγάνι και αφαιρέστε με κουτάλι το μεγαλύτερο μέρος του λίπους που έχει εκλυθεί από αυτές. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι αφήστε το σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει (περίπου 1 λεπτό). Προσθέστε μισό φλιτζάνι από το κρασί και αφήστε το να πάρει βράση. Προσθέστε το ζωμό και βάλτε και πάλι τις μπριζόλες στο τηγάνι. Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε το στους 100° C μέχρι να ψηθούν, περίπου 10 με 15 λεπτά.

Αφαιρούμε τις χοιρινές μπριζόλες και τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί η θερμοκρασία τους. Προσθέστε το υπόλοιπο μισό φλυτζάνι του κρασιού. Αυξήστε τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για να πιεί χυμούς. Όταν μειωθεί η σάλτσα στο μισό (περίπου 3 λεπτά), προσθέστε την κρέμα γάλακτος και βράστε για 3 ακόμα λεπτά, μέχρι η σάλτσα να πυκνώσει. Καθ΄όλη αυτή τη διάρκεια, ξύνετε το τηγάνι με ένα ξύλινο κουτάλι ώστε να μην κολλήσει. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη μουστάρδα και τον μαϊντανό.

Σερβίρετε τις μπριζόλες πάνω σε μια στρώση σάλτσας.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}