Ναι, η Κως κάνει κρασί. Και σε κάποιες περιπτώσεις εξαιρετικό κρασί.
Η γη του αιγαιοπελαγίτικου νησιού αποδεικνύεται μοναδικά φιλόξενη για την κοσμοπολίτισσα Γαλλίδα ποικιλία Chardonnay που δείχνει να εγκλιματίστηκε πλήρως.
Ούτως ή άλλως το Chardonnay είναι μια ποικιλία χαμαιλέων και η πιο αγαπητή σε όλο τον κόσμο. Προσαρμόζεται στο περιβάλλον της και μπορεί να διαμορφώσει χαρακτήρα ανάλογα με τα κέφια και την οινοποιητική μέθοδο που θα επιλέξει να ακολουθήσει ο παραγωγός της.
Λίγο ο θαλασσινός αέρας και η ωραία θέα από τον αμπελώνα, λίγο η φιλοξενία και η αγάπη της οικογένειας Τριανταφυλλόπουλου για το νησί και το κρασί, έκαναν το Chardonnay να αισθανθεί στο σπίτι του, ξυπνώντας του αναμνήσεις της νότιας παραλιακής Γαλλίας. Οι 6 μήνες που πέρασε σε βαρέλια γαλλικής δρυός ενίσχυσαν τη νοσταλγική του αίσθηση προσθέτοντας όγκο, λιπαρότητα και αρώματα καπνού, βανίλιας και ξύλου που θα πείσουν και τους πιο απαιτητικούς.
Νόστιμο, πικάντικο, αισθητά ορυκτό και αλμυρό, το Chardonnay 2015 των Αμπελώνων Τριανταφυλλόπουλου θα σε ξαφνιάσει με την εξέλιξη αλλά και την ένταση που κρύβει στον χυμό του. Όσο για τους γευστικούς συνδυασμούς; Ένα θα σου πούμε. Είναι το όνειρο του food pairing!