ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μαλαγουζιά Βαρέλι 2017 - Αμπελώνες Γκίκα
Κτήμα Νίκος Γαβαλάς

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ ΒΑΡΕΛΙ 2017 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΓΚΙΚΑ

  Αττική
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια Μαλαγουζιά πέρα από τα συνηθισμένα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Είναι η ποικιλία που αγαπιέται όσο καμιά άλλη στην Ελλάδα. Αυτή που πριν λίγα μόλις χρόνια κινδύνευσε με εξαφάνιση και όχι μόνο σώθηκε, αλλά σήμερα καλλιεργείται απ’ άκρη σε άκρη σε ολόκληρη την Ελλάδα καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού αμπελώνα.

Ναι, είναι άλλη μια Μαλαγουζιά. Η ποικιλία που είναι συνώνυμο της φρεσκάδας, των πλούσιων λουλουδάτων και φρουτένιων αρωμάτων και της απαλότητας στο στόμα που την κάνουν ιδανικό κρασί απεριτίφ.

Ε λοιπόν, όχι η Μαλαγουζιά του Οινοποιείου Γκίκα. Φρεσκάδα; Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι είναι της σοδειάς του 2014. Όσο για τα λουλουδάτα και φρουτένια αρώματα, το πέρασμά της από βαρέλι έχει φροντίσει έτσι ώστε να τα μετριάσει αρκετά, συμπληρώνοντας όμως το κενό με πολύπλοκα και πολυδιάστατα αρώματα που δεν θα περίμενες ποτέ.

Θα ρωτήσεις γιατί. Γιατί κάποιος έπρεπε να το κάνει. Και η Βασιλική Γκίκα είναι αυτός ο ιδανικός κάποιος. Ολοκληρώνοντας το 2000 τις σπουδές οινολογίας στο Bordeaux και την Toulouse, η Βασιλική εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Κρασιού της Souze la Rousse στην καρδιά του Ροδανού. Εκεί πειραματίστηκε με κλασσικές ποικιλίες, διαφορετικούς τρόπους οινοποίησης και εναλλακτικές παρεμβάσεις. Επέστρεψε, φέρνοντας μαζί της νέο αέρα αμφισβήτησης του κατεστημένου. Ανέλαβε το πειραματικό τμήμα του οινοποιείου με Ελληνικές και ξένες ποικιλίες να δοκιμάζονται και να οδηγούνται στα άκρα. Τον τελευταίο καιρό ακούσαμε τόσο πολλά για αυτή τη Μαλαγουζιά της που και μόνο από περιέργεια θα σκάγαμε αν δεν την δοκιμάζαμε.

Και τη δοκιμάσαμε. Και είναι τόσο πολύπλοκη που δεν θα το πιστεύεις.

Οι δύο μήνες παραμονής με τις οινολάσπες σε δρύινα βαρέλια χάρισαν στην Μαλαγουζιά 2014 του Οινοποιείου Γκίκα αρωματικό και γευστικό βάθος, συμμάζεψαν λίγο το φρούτο που πήρε πιο ώριμη και μαρμελαδένια μορφή ισορροπώντας την έντασή του με ανέλπιστη για μια Μαλαγουζιά πολυπλοκότητα και φινέτσα.

Εμείς εντυπωσιαστήκαμε.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι μέτριο λεμονί χρώμα με ελκυστικές, χρυσαφένιες ανταύγειες που προδίδουν την «ηλικία» του.

Μέτριας (+) αρωματικής έντασης μύτη με τα ώριμα φρούτα να πρωταγωνιστούν. Κομπόστα ροδάκινο, αχλάδι ποσέ, περγαμόντο και μαρμελάδα βερίκοκο  έχουν τον πρώτο λόγο. Το βαρέλι είναι πολύ διακριτικό και προσθέτει ήπια αρώματα βανίλιας, brioche, φρυγανιάς και κερήθρας. Υποψία από άνθη πορτοκαλιάς και αγιόκλημα συμπληρώνουν το ιδιαίτερο αυτό σύνολο και δείχνουν πως, παρά το βαρέλι και 2 χρόνια στην πλάτη, αυτή η Μαλαγουζιά δεν κουράστηκε ακόμα!

Μέτριο προς γεμάτο σώμα στο στόμα, ισορροπημένη οξύτητα και έντονη λιπαρότητα. Κυριαρχούν αρώματα ζουμερού γερμά, νεκταρινιού, βερίκοκου και lime, πλαισιωμένα από νότες βανίλιας, μπισκότου και βουτύρου. Η ευχάριστη, μακράς διάρκειας επίγευση μέντας θα σας γοητεύσει.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Μαλαγουζιά
Αρώματα κομπόστα ροδάκινο, αχλάδι ποσέ, περγαμόντο, μαρμελάδα βερίκοκο, βανίλια, brioche, φρυγανιά, κερήθρα, άνθη πορτοκαλιάς, αγιόκλημα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 2 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ ΒΑΡΕΛΙ 2017 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΓΚΙΚΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάσέ τη με γλυκόξινο κοτόπουλο, χοιρινό με βερίκοκα, σολομό με σάλτσα μελιού ή ριζότο με κολοκύθα και ξηρό ανθότυρο

Ριζότο με κολοκύθα και ξηρό ανθότυρο

 

  • 250 gr ρύζι αρμπόριο
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 300 gr κολοκύθα
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 100 gr βούτυρο
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 gr ξηρό ανθότυρο
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε την κολοκύθα, κόβουμε την μισή σε ζαράκια και την υπόλοιπη την βράζουμε σε αλατισμένο νερό με τον αστεροειδή γλυκάνισο. Αφού μαλακώσει αφαιρούμε τον γλυκάνισο και πολτοποιούμε σε μπλέντερ. Ζεματίζουμε τα ζαράκια από την κολοκύθα και αυτά σε αλατισμένο νερό. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, σε μία μεγάλη κατσαρόλα, μέχρι να γυαλίσει, προσθέτουμε το ριζότο ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε λίγο λίγο τον ζωμό πάντα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει το ριζότο μας. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον πουρέ, τα ζαράκια, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, και το τυρί και ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά. Σερβίρουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω λίγο ακόμα τυρί και μερικά από τα ζαράκια της κολοκύθας.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}