ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μαρισύνη Λευκός 2015 - Οινοποιείο Διγενάκης
Οινοποιείο Διγενάκης

ΜΑΡΙΣΥΝΗ ΛΕΥΚΟΣ 2015 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΙΓΕΝΑΚΗΣ

  Ηράκλειο, Κρήτη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Πανέμορφο μπουκάλι για ένα υπέροχο λευκό κρασί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το 2015 υπήρξε μια εξαιρετική χρονιά για την Κρήτη και τα κρασιά της. Σε έναν δύσκολο για την υπόλοιπη Ελλάδα τρύγο, τα Κρητικά κρασιά είχαν την ευκαιρία να ξεχωρίσουν αλλάζοντας πλήρως τη γενική εικόνα του οινόφιλου κοινού. Και δεν την άφησαν να πάει χαμένη!

Κρητικές ποικιλίες μόνες τους ή σε συνδυασμό με διεθνείς έδωσαν κρασιά που μάγεψαν τους οινόφιλους ανά τον κόσμο και διέπρεψαν στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς.

Η Μαρισύνη 2015 του Οινοποιείου Διγενάκη από το Ηράκλειο της Κρήτης άξια θα κατακτήσει τη θέση της στο ποτήρι σου και στην καρδιά σου. Chardonnay, Μοσχάτο Σπίνας και Βιδιανό βάζουν το καθένα τα καλύτερα χαρακτηριστικά τους. Το Chardonnay σώμα και φινέτσα, το Μοσχάτο Σπίνας αρώματα και φρεσκάδα και το Βιδιανό συμπληρώνει με την ένταση και τη δροσιστική του οξύτητα. Το αποτέλεσμα μοναδικό!

Το Μαρισύνη Λευκό 2015 του Οινοποιείου Διγενάκη είναι ένα από τα πιο φινετσάτα κρασιά της Κρήτης. Της αναγεννημένης Κρήτης των μεγάλων διακρίσεων!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Λεμονοκίτρινο χρώμα με σομόν ανταύγειες.

Στη μύτη, προοδευτικής έντασης αρώματα αχλαδιού, ροδάκινου και μπανάνας συνδυάζονται με τριαντάφυλλο, άνθη εσπεριδοειδών και αγιόκλημα. Νύξεις μεταλλικότητας εκφράζονται με τη μορφή αλατιού.

Πλούσιο στόμα, γευστικό, ξεκινάει με ελαφρά γλυκύτητα και ισορροπεί χάρη στη δροσιστική οξύτητα που χαρίζει νεύρο στο σύνολο. Ο ανθικός χαρακτήρας είναι εντονότερος στο στόμα με το γιασεμί και το τριαντάφυλλο να υποσκιάζουν τα φρούτα και να παραμένουν στην επίμονη επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2015
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Chardonnay, Μοσχάτο Σπίνας, Βιδιανό
Αρώματα αχλάδι, ροδάκινο, μπανάνα, τριαντάφυλλο, άνθη εσπεριδοειδών, αγιόκλημα, μεταλλικότητα, αλάτι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΑΡΙΣΥΝΗ ΛΕΥΚΟΣ 2015 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΙΓΕΝΑΚΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε με πιάτα θαλασσινών, καλαμάρι γεμιστό ή με λευκά τυριά.

Αρωματικές καραβίδες με πουρέ αρακά

Για τις καραβίδες:

1 κιλό καραβίδες

1 φινόκιο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνιθο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

Τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι και ένα λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού ανάμικτο ξύσμα από λεμόνι και λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοσπασμένο κάρδαμο

αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

Για τον πουρέ αρακά:

½ κιλό αρακά καθαρισμένο

2 πατάτες

αλάτι

ελαιόλαδο

 

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια (το λευκό και το πράσινο μέρος), το σκόρδο, και το φινόκιο. Σε μια πλατιά κατσαρόλα,τα τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο. Τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, και τσιγαρίζετε τις καραβίδες με το κέλυφος. Μόλις τις δείτε να παίρνουν χρώμα, προσθέτε τον χυμό από το λεμόνι και το λάιμ, αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμένο πιπέρι, κλέινετε το καπακι, και κατεβάζετε την θερμοκρασία στο μισό.

Εντωμεταξύ βράζετε, σε αλατισμένο νερό τον αρακά μαζί με τις δυο πατάτες σε κομμάτια, μέχρι να λιώσουν οι πατάτες. Κρατάτε μία κούπα από το ζεστό νερό μέσα στο οποίο βράσανε.

Μόλις οι καραβίδες είναι έτοιμες - δεν θέλουν πάνω απο 10 λεπτά - τις βγάζετε με την τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα σε ένα μεγάλο μπωλ. Αφήνετε την κατσαρόλα στην φωτιά να συνεχίσει να βραζει η σάλτσα από τους ζωμούς των καραβιδων και τον χυμό του λεμονιού και του λάιμ, ενώ προσθέτε το μίγμα από τα τσιγαρισμένα κρεμμυδάκια, το φινόκιο και τα σκόρδα. Προσθέτε και τον ψιλκομμένο μάραθο και τον άνιθο. Ενώ σιγοβράζει η σάλτσα σας, καθαρίζετε τις καραβίδες και τις επαναφέρετε στην κατσαρόλα, μαζί με ό,τι ζωμό τους έχει το μπωλ. Προσθέτετε το κάρδαμο και το μισό ξύσμα των εσπεριδοειδών, και σβήνετε την φωτιά.

Στον μύλο του πουρέ ή σε μια κουζινομηχανή, περνάτε τον αρακά και τις πατάτες, στάζοντας λίγο λίγο το νερό που κρατήσατε από την βράση τους, έως ότου έχετε έναν βελούδινο πουρέ.

Σε μια πιατέλα στρώνετε τον πουρέ του αρακά, και περιχύνετε την πλούσια σάλτσα με τις καραβίδες. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ξύσμα εσπεριδοειδών, και προσθέτετε λίγες σταγόνες αγουρέλαιου.

 

Αργυρώ Κουτσού
Chef          

Συνδυασμός με κρασί

Σκεφτείτε τις πρώτες ύλες μας. Καραβίδα, πράσινα μυρωδικά και αρακάς. Στο μυαλό έρχονται λευκά και ροζέ κρασιά με φρέσκα, έντονα αρώματα, σώμα άνω του μετρίου και νύξεις φυτικότητας που θα δέσει με τον αρωματικό χαρακτήρα του πιάτου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}