ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Novita 2015 - Κτήμα Γράμψα
Κτήμα Γράμψα

NOVITA 2015 - ΚΤΗΜΑ ΓΡΑΜΨΑ

  Ζάκυνθος
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Σπάνια ποικιλία, αποκλειστική οινοποίηση!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Novita, στη Ζακυνθινή διάλεκτο θα πει είδηση. Και στην περίπτωσή του Novita 2015 του Κτήματος Γράμψα, η είδηση είναι απίστευτα καλή. Αφορά ένα κρασί που για μια ακόμη φορά αναδεικνύει τις δυνατότητες των ελληνικών γηγενών ποικιλιών στην παραγωγή εξαιρετικών, ακόμη και μονοποικιλιακών κρασιών.

Το Γουστολίδι γεννήθηκε στο Ιόνιο. Μεγάλωσε στη Ζάκυνθο. Εκεί, στα χέρια των αδερφών Γράμψα δείχνει ότι είναι μια δυναμική ποικιλία που μπορεί να σταθεί μόνη της και όχι μόνο σε χαρμάνια όπως έκανε μέχρι πρότινος. Αυτοί με τη σειρά τους κάνουν ότι μπορούν για να την αναδείξουν. Και αυτό γιατί διαθέτει και τον αρωματικό χαρακτήρα, και την οξύτητα και τη στιβαρότητα που χρειάζεται σε απόλυτη ισορροπία, αλλά και φινέτσα, αποφεύγοντας υπερβολές και εντυπωσιασμούς.

Η παραμονή του γλεύκους με τον φλοιό σε χαμηλές θερμοκρασίες (προζυμωτική κρυοεκχύλιση) φροντίζει για την καλύτερη και εντονότερη ενσωμάτωση αρωμάτων στον χυμό. Θα το καταλάβεις. Το Novita του Κτήματος Γράμψα παράγεται αποκλειστικά από τον πρώρογο, τον πρώτο και καλύτερο δηλαδή χυμό που προκύπτει μόνο από το βάρος των σταφυλιών, χωρίς απολύτως καμία πίεση. Σε μια από τις σπάνιες μονοποικιλιακές οινοποιήσεις του, το ξεχασμένο Γουστολίδι θα είναι η καλή είδηση της ημέρας σου, του μήνα σου και γιατί όχι του χρόνου. Ποιος ξέρει, ίσως να είναι το επόμενο αγαπημένο σου κρασί.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Απαλό κίτρινο στο ποτήρι, με διακριτικές πράσινες ανταύγειες.

Καθόλου ντροπαλά τα άνθη και τα εσπεριδοειδή εκφράζονται με το άνοιγμα του μπουκαλιού. Γιασεμί και λεμονανθός έχουν τον πρώτο λόγο. Lime και περγαμόντο ακολουθούν ενώ μια αίσθηση φυτικότητας συμπληρώνει το αρωματικό σύνολο.

Μέτριου όγκου σώμα με αισθητή όμως λιπαρότητα και δροσιστική οξύτητα που ισορροπεί υπέροχα το σύνολο και πλαισιώνει όμορφα το κυδώνι, το περγαμόντο και το limeστο στόμα. Η καλής διάρκειας επίγευση αφήνει το limeστο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Ζάκυνθος
Ποικιλία Γουστολίδι
Αρώματα άνθη λεμονιάς, γιασεμί, lime, περγαμόντο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

NOVITA 2015 - ΚΤΗΜΑ ΓΡΑΜΨΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απολαύστε το με δροσερές σαλάτες, πιάτα θαλασσινών, οστρακοειδή, ψάρια στο φούρνο ή στο τηγάνι και γιατί όχι με έναν μπακαλιάρο σκορδαλιά από την τοπική κουζίνα του Ιονίου.

Μπακαλιάρος τηγανητός σε μπύρα με σκορδαλιά

  • Μπακαλιάρος (στο αλάτι)
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • αλεύρι για όλα
  • αλάτι
  • λάδι

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο (περίπου)
  • 1 ποτήρι χυμό λεμονιού (περίπου)
  • Μαϊντανός


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπακαλιάρο

Αφαιρούμε την πέτσα από τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε στο νερό για 24 με 36 ώρες κατά τις οποίες αλλάζουμε το νερό 3 με 4 φορές.

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει.

Τηγανίζουμε το κουρκούτι στο τεφάλ και με πολύ καυτό λάδι και για λίγο. (Προσοχή πιτσιλάει).

 

Για τη σκορδαλιά

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε άφθονος αλατισμένο νερό. Χτυπάμε το σκόρδο σε ξύλινο γουδί μέχρι να γίνει αλοιφή.

Ελέγχουμε το πόσο βρασμένες είναι οι πατάτες τρυπώντας τες με πιρούνι. Όταν Μόλις γίνουν οι πατάτες τις βγάζουμε μια-μια από το καυτό νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις διαλύουμε μέσα στο γουδί μαζί με το σκόρδο ρίχνοντας κάθε φορά και μια κουταλιά λάδι και λεμόνι. Δεν ρίχνουμε πολύ λάδι από την αρχή γιατί αν ρίξουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται δε θα μπορέσει να γίνει κρέμα.

Συνεχίζουμε να τις χτυπάμε στο γουδί προσθέτοντας σταδιακά λάδι και λεμόνι μέχρι να γίνουν κρέμα και να είμαστε ικανοποιημένοι με τη γεύση.

Το χτύπημα στο γουδί χρειάζεται περίπου μία ώρα. Αν θέλουμε να συντομεύσουμε το χρόνο μπορούμε να κάνουμε το τελευταίο βήμα περνώντας τη σκορδαλιά σε δόσεις από το μίξερ.

Σερβίροντας μπορούμε να προσθέσουμε (προεραιτικά) μαιντανό για να δώσουμε χρώμα και άρωμα.

Επειδή είναι από τα φαγητά που επιβάλουν τον συνδυασμό με κρασί, προσέξτε πολύ το κρασί που θα διαλέξετε. Αν είναι πλαδαρό, θα σας φανεί νεράκι και αδιάφορο. Αν διαλέξετε το σωστό, μπορείτε να απογειώσετε το τραπέζι σας!  

Συνδυασμός με Κρασί

Η πρότασή μας για να συνδυάσετε ένα πιάτο τηγανητού ψαριού σε κουρκούτι συνδυασμένου με τις έντονες γεύσεις της σκορδαλιάς είναι ένα λευκό κρασί με οξύτητα και έντονο, πικάντικο χαρακτήρα που θα ισοσεκελίσει όσο είναι δυνατόν το φαγητό. Για το λόγο αυτό σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια ρετσίνα ή ένα blend Ασύρτικου με Μαλαγουζιά περασμένο από βαρέλι! Μην τη φοβηθείτε! Ούτε να ντραπείτε να τη σερβίρετε. Η καλή (νέας λόγικής) ρετσίνα είναι και πάλι της μόδας. 
Η διακριτική παρουσία της ρητίνης, σε συνδυασμό με τα αρώματα του λευκού κρασιού, του δίνει όλα τα φόντα να σταθεί επάξια δίπλα στο δύσκολο να συνδυαστεί πιάτο.
Αν από την άλλη θέλετε να ρισκάρετε λίγο τότε μπορείτε να δοκιμάσετε ένα αφρώδες, με την παραδοσιακή μέθοδο της σαμπάνιας, από Ασύρτικο ή Μοσχοφίλερο. Η κοφτερή του οξύτητα σε συνδυασμό με τις φυσαλίδες θα φρεσκάρουν τον ουρανίσκο σας σε κάθε γουλιά. Μαγεία!
Δες περισσότερα κρασιά που ταιριάζουν στο τι πίνουμε με μπακαλιάρο σκορδαλιά!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}