ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Olvios Μαλαγουζιά Viognier 2015 - Αμπέλου Χώρα
Αμπέλου Χώρα

OLVIOS ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ VIOGNIER 2015 - ΑΜΠΕΛΟΥ ΧΩΡΑ

  Χαλκιδική
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Παίρνοντας τη ρεβάνς μετά από μια σχεδόν καταστροφική χρονιά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το 2014 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για το Κτήμα Αμπέλου Χώρα στη Χαλκιδική. Για αυτούς το αμπέλι είναι πατρίδα και οι περσινές δυσμενείς καιρικές συνθήκες υπήρξαν καταστροφικές. Επιμένοντας στην πολύ μικρής κλίμακας παραγωγή boutique κρασιών εξαιρετικά υψηλής ποιότητας, προτίμησαν να μην κυκλοφορήσει κανένα τους κρασί από τη σοδειά του 2014, με δυσβάσταχτες ζημιές.

Όλβιος στα αρχαία ελληνικά σημαίνει αυτός που σε κάνει ευτυχισμένο. Ε, πίστεψέ μας ότι ο Olvios 2015 του Κτήματος Αμπέλου Χώρα θα σου χαρίσει πολλές στιγμές ευτυχίας και απόλαυσης, βάζοντας πολύ σοβαρή υποψηφιότητα να γίνει το αγαπημένο σου λευκό. Με εμάς τα κατάφερε!

Το όλο και πιο διαδεδομένο στην Ελλάδα Viognier, συναντά τη Μαλαγουζιά σε ένα απρόσμενο και συναρπαστικό για όσους γνωρίζουν τις δύο ποικιλίες χαρμάνι. Είναι ακριβώς αυτό που περιμένεις! Τα λουλούδια και τα λευκόσαρκα φρούτα της Μαλαγουζιάς αποκτούν πιο ώριμο χαρακτήρα. Το στόμα αποκτά υπόσταση και βελούδινη υφή που μαγεύει τις αισθήσεις. Με λίγα λόγια, ετοιμάσου για το κρασί που σίγουρα θα ερωτευτείς!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Φωτεινό λεμονοπράσινο χρώμα εντυπωσιάζει ήδη από το ποτήρι.

Πλούσιο αρωματικά, ανοίγει όσο περνάει η ώρα στο ποτήρι, γεμίζοντάς το αρώματα βερίκοκου, lime, πεπονιού, αχλαδιού και ροδάκινου. Άνθη πορτοκαλιάς, ζουμπούλι, αγιόκλημα και νυχτολούλουδο ολοκληρώνουν το πανέμορφο σύνολο.

Γεμάτο σώμα, με βελούδινη, λιπαρή υφή και περίτεχνα ισορροπημένη οξύτητα. Μήλο, αχλάδι, ροδάκινο και lime κυριαρχούν και παραμένουν στην πολύ μακράς διάρκειας, μελένια επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Χαλκιδική
Ποικιλία Μαλαγουζιά, Viognier
Αρώματα βερίκοκο, lime, αχλάδι, πεπόνι, ροδάκινο, άνθος πορτοκαλιάς, ζουμπούλι, αγιόκλημα, νυχτολούλουδο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

OLVIOS ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ VIOGNIER 2015 - ΑΜΠΕΛΟΥ ΧΩΡΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με φρέσκες σαλάτες με λευκό τυρί, πιάτα θαλασσινών, με νόστιμες τάρτες ή απόλαυσέ το μόνο του σαν απεριτίφ.

Καλαμαράκια Γεμιστά

  • 1/2 kg καλαμάρια
  • 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 Πράσσο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 κούπα ρύζι για πιλάφι (σπιρωτό)
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
 

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια αφαιρώντας την πλαστική μεμβράνη και το δέρμα τους. Αφαιρούμε τα κεφάλια, τα τοποθετούμε ξεχωριστά σε ένα πιάτο και τα ψιλοκόβουμε.

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε στο μείγμα τα ψιλοκομμένα κεφάλια και στο τέλος  το ρύζι για σωταριστούν όλα μαζί.

Σβήνουμε με ½ ποτήρι λευκό κρασί.

Ρίχνουμε στο μείγμα την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη, τον άνιθο και τον δυόσμο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζουμε τα καλαμαράκια έως τα 2/3 με τη γέμιση και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα.

Στάζουμε λίγο ελαιόλαδο στα καλαμάρια εξωτερικά, αλάτι, πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα.

Τα βάζουμε σε ταψί, τα περιχύνουμε με λίγο νερό, κρασί και λάδι και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ψήνουμε για 35’-40’ (μέχρι να μαλακώσει το ρύζι).


από τον σεφ Σάββα Λάμπρου

 

Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}