ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ρίζωμα Λευκό Ασύρτικο Μαλαγουζιά 2017 - Οινοποιείο Πρίφτη
Οινοποιείο Πρίφτη

ΡΙΖΩΜΑ ΛΕΥΚΟ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΡΙΦΤΗ

  Αττική
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το απόλυτα τίμιο λευκό του καλοκαιριού!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το γνωρίσαμε πριν από περίπου ένα χρόνο. Θυμάσαι τότε που ζητάγαμε συγνώμη γιατί δεν προλάβαμε να εξασφαλίσουμε περισσότερα… Ε, τώρα, το Λευκό Ρίζωμα Ασύρτικο Μαλαγουζιά 2017 το πήραμε χαμπάρι πιο νωρίς. Μην φανταστείς καμιά μεγάλη ποσότητα. Με συνολική παραγωγή 1750 φιαλών, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 300 περίπου φιάλες από ένα από τα πιο τίμια λευκά κρασιά που έχεις δοκιμάσει.

Το οινοποιείο Πρίφτη, αν και μικρό, έχει ήδη δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής με το Ρίζωμα Ερυθρό, επαναπροσδιορίζοντας τον όρο value for money. Τώρα έρχεται να κάνει το ίδιο με ένα λευκό από το μάλλον "εθνικό" μας χαρμάνι. Ασύρτικο και Μαλαγουζιά από χαμηλής στρεμματικής απόδοσης, ιδιόκτητα αμπέλια στην Κερατέα Αττικής, συναντιούνται δίνοντας ένα λευκό κρασί που μπορεί να γίνει η αγαπημένη καθημερινή σου συνήθεια. Για όσο διαρκέσει τουλάχιστον.

Αν ψάχνεις να γεμίσεις την κάβα σου με ένα all-around λευκό αυτό το καλοκαίρι, το πρόσφατα βραβευμένο, ελάχιστης παραγωγής Ρίζωμα Λευκό Ασύρτικο Μαλαγουζιά 2017 του Οινοποιείου Πρίφτη είναι ότι πιο σπάνιο θα βρεις. Και σε αυτή την τιμή…

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Απαλό λεμονί χρώμα, με πρασινωπές ανταύγειες, στο ποτήρι.

Εκλεπτυσμένη μύτη, με μέτριας έντασης χαρακτηριστικά αρώματα ώριμων εσπεριδοειδών, βερύκοκου, λευκού ροδάκινου και κυδωνιού στο προσκήνιο, που όμως δεν σταματούν εκεί. Το φινετσάτο αρωματικό σύνολο συμπληρώνεται από ανθικές νότες λεμονανθών, γιασεμιού και χαμομηλιού, ενώ νύξεις ζάχαρης άχνης και βαμβακιού εμφανίζονται διακριτικά.

Στρογγυλό στόμα, μεσαίου όγκου και έντασης με απόλυτα εναρμονισμένη οξύτητα. Αρώματα αχλαδιού, κίτρου, γλυκολέμονου και κουμ κουάτ ξεχωρίζουν και παραμένουν στη φρουτώδη επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Ασύρτικο, Μαλαγουζιά
Αρώματα ώριμα εσπεριδοειδή, βερύκοκο, ροδάκινο, κυδώνι, λεμονανθός, γιασεμί, χαμομήλι, ζάχαρη άχνη, βαμβάκι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΡΙΖΩΜΑ ΛΕΥΚΟ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΡΙΦΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πράσινες σαλάτες με φρούτα, κοτόπουλο ψητό, rirsotto milanese ή φρέσκα τυριά

Δροσερή σαλάτα ταμπουλέ

1 φλιτζάνι κουσκούς
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
χυμό ενός λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δυόσμο
2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα


Ζεσταίνουμε σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα νερό αφού πρώτα το αλατίσουμε και το αφήνουμε έως ότου βράσει. Προσθέτουμε το κουσκούς και τοα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 7 έως 8 λεπτά. Στραγγίζουμε το κουσκούς και το αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο έως ότου δέσουν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το κουσκούς, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, τον δυόσμο, τις ντομάτες και τα κρεμμυδάκια. Περιχύνουμε με το μίγμα χυμού λεμονιού και ελαιόλαδου και αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά πριν σερβίρουμε έτσι ώστε να δέσουν τα συστατικά μεταξύ τους.

Συνδυάστε με λευκά κρασιά.

Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}