ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Sauvignon Blanc 2016 - Κτήμα Χαρλαύτη
Κτήμα Χαρλαύτη

SAUVIGNON BLANC 2016 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΡΛΑΥΤΗ

  Αττική
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα Sauvignon Blanc που δεν ξεχνιέται εύκολα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ένα από τα εξαιρετικά δείγματα της λευκής γαλλικής ποικιλίας με τους φανατικούς φίλους, το Sauvignon Blanc 2016 του Κτήματος Χαρλαύτη σίγουρα θα σας ενθουσιάσει όπως έκανε και με εμάς.

Η γαλλική ποικιλία καλλιεργείται στον οικογενειακό αμπελώνα του κτήματος στο Καπανδρίτι, στη Βόρεια Αττική. Υπό την επίβλεψη του πολύπειρου οινολόγου Πάνου Ζουμπούλη, αφού πέρασε τη διαδικασία της κρυοεκχύλισης για 12 ώρες, ακολούθησε ζύμωση σε σταθερά χαμηλές θερμοκρασίες προκειμένου να ενσωματωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα φρουτένια αρώματα της ποικιλίας στο κρασί.

Το Sauvignon Blanc 2016 του Κτήματος Χαρλαύτη σίγουρα είναι ένα από αυτά που δεν ξεχνιούνται εύκολα.    

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Αχνοκίτρινο χρώμα στο ποτήρι.

Στη μύτη lime και πεπόνι έχουν την τιμητική τους με το αχλάδι, το ροδάκινο και το λεμόνι να ακολουθούν. Μεταλλικές νύξεις και αίσθηση θυμαριού προσθέτουν χαρακτήρα στο εντυπωσιακό σύνολο.

Στο στόμα απόλυτα ισορροπημένο, με μεσαίου όγκου σώμα και τονισμένη οξύτητα που χαρίζει ζωντάνια. Λεμονάτο και λιπαρό με τα λευκόσαρκα φρούτα να ξεχωρίζουν και να παραμένουν στο στόμα στην μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα lime, πεπόνι, αχλάδι, ροδάκινο, λεμόνι, θυμάρι, μεταλλικότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SAUVIGNON BLANC 2016 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΡΛΑΥΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε λαχανικά στο γκριλ, λαχανοντολμάδες αυγολέμονο ή πιάτα θαλασσινών

Δροσερή σαλάτα ταμπουλέ

1 φλιτζάνι κουσκούς
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
χυμό ενός λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δυόσμο
2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα


Ζεσταίνουμε σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα νερό αφού πρώτα το αλατίσουμε και το αφήνουμε έως ότου βράσει. Προσθέτουμε το κουσκούς και τοα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 7 έως 8 λεπτά. Στραγγίζουμε το κουσκούς και το αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο έως ότου δέσουν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το κουσκούς, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, τον δυόσμο, τις ντομάτες και τα κρεμμυδάκια. Περιχύνουμε με το μίγμα χυμού λεμονιού και ελαιόλαδου και αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά πριν σερβίρουμε έτσι ώστε να δέσουν τα συστατικά μεταξύ τους.

Συνδυάστε με λευκά κρασιά.

Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}