ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Katostrati 2015 Magnum - Νίκος Γαβαλάς
Κτήμα Νίκος Γαβαλάς

KATOSTRATI 2015 MAGNUM - ΝΙΚΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

  Ηράκλειο, Κρήτη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα εξοργιστικά ιδαίτερο ροζέ!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Κυκλοφόρησε σε ελάχιστες, αποκλειστικά magnum φιάλες. Από το χρώμα και την οινοποίηση, μέχρι κάθε του λεπτομέρεια, το Katostrati 2015 του Κτήματος Γαβαλά είναι γεννημένο για να προκαλεί. Το ίδιο και ο παραγωγός του.

Ο Νίκος Γαβαλάς από το Ηράκλειο της Κρήτης δεν διστάζει να δοκιμάσει πρωτοποριακούς τρόπους οινοποίησης, ασυνήθιστο για ροζέ κρασί μέγεθος φιάλης, αλλά και κάτι πραγματικά εξοργιστικό! Είναι ο μόνος που γνωρίζει την σύνθεση του κρασιού η οποία δεν αναφέρεται στη φιάλη ή οπουδήποτε αλλού. Και ο ίδιος δεν έχει σκοπό να την αποκαλύψει!

Ένα είναι σίγουρο. Τα αμπέλια βρίσκονται στην περιοχή Κατωστράτι στον Βοριά Μονοφατσίου του νομού Ηρακλείου και η καλλιέργειά τους γίνεται με βιολογικές μεθόδους. Η ζύμωση πραγματοποιήθηκε σε δρύινο βαρέλι, δίνοντας στο Katostrati 2015 του Νίκου Γαβαλά, καπνιστό και καθόλου ντροπαλό χαρακτήρα.

Δεν είναι σαν τα άλλα ροζέ. Έχει έντονο, ατίθασο χαρακτήρα. Κυκλοφορήσε σε μόνο 500 magnum φιάλες του 1,5 lt και δεν αποκαλύπτει τη σύνθεσή του.

Χρειάζεσαι κάτι άλλο;

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Απαλό σομόν με πορτοκαλί ανταύγειες στο ποτήρι.

Εντυπωσιακή αρωματική ένταση με το βερίκοκο να κυριαρχεί σε μορφή κομπόστας, συνοδευόμενο από λευκά λουλούδια, κυρίως νυχτολούλουδο, γιασεμί και μαργαρίτα. Βανίλια και λευκό πιπέρι εκφράζουν το βαρέλι συμπληρώνοντας το πλούσιο όσο και ιδιαίτερο σύνολο.

Έντονο και στο στόμα, με μεσαίου όγκου σώμα και γευστική πληρότητα που κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή. Μαρμελαδένια αίσθηση βερίκοκου, σε πικάντικο φόντο λευκού πιπεριού, τζίντζερ και βανίλιας, ξαφνιάζει στο στόμα και παραμένει εκεί στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα ροζέ
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία ?
Αρώματα κομπόστα βερίκοκο, νυχτολούλουδο, γιασεμί, μαργαρίτα, βανίλια, λευκό πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 1500ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

KATOSTRATI 2015 MAGNUM - ΝΙΚΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πιάτα χοιρινού με φρούτα, θαλασσινά με σκόρδο ή κρητικές μυζηθρόπιτες με μέλι

Γαρίδες με σκόρδο και λεμόνι

  • ½ κιλό γαρίδες μεγέθους jumbo. Ξεπαγώστε τις αν είναι κατεψυγμένες. Αν δεν είναι προ-αποφλοιωμένες τις ξεφλουδίζουμε όταν έχουν αποψυχθεί.)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • ½ κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι

 

Εάν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένες γαρίδες αφήστε τις να ξεπαγώσουν τη νύχτα μέσα στο ψυγείο. Στραγγίξτε τις γαρίδες και στεγνώστε τις με απορροφητικό χαρτί.

 Ξύστε ένα μεγάλο λεμόνι και στη συνέχεια στύψτε το χυμό, ώστε να δώσει τουλάχιστον 2 κουταλιές της σούπας χυμό και κοντά στη 1 μισή ξύσμα λεμονιού. Καθαρίστε το σκόρδο και ψιλοκόψτε το.

 Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο.

Προσθέστε τις γαρίδες σε ένα ενιαίο στρώμα και αφήστε τις μέχρι να αρχίσουν να γίνονται ροζ στα άκρα, όχι περισσότερο από 1-2 λεπτά.

 Γυρίστε τις γαρίδες από την άλλη πλευρά και προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά ακόμα. Σβήστε με το χυμό λεμονιού, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και αλάτι κατά βούληση και ανακατέψτε για να καλυφθούν πλήρως οι γαρίδες με τη σάλτσα.

Σερβίρετε αμέσως.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα κύρια συστατικά του πιάτου είναι οι γαρίδες, ο χυμός και το ξύσμα λεμονιού αλλά και το σκόρδο. Το κρασί που θα τα συνοδεύσει πρέπει να είναι λευκό, αρωματικό, με αισθητή οξύτητα για να δέσει με τα έντονα χαρακτηριστικά των υλικών.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}