ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Πεταλούδες 2019 - Κτήμα Χαρλαύτη
Κτήμα Χαρλαύτη

ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ 2019 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΡΛΑΥΤΗ

  Ελλάδα / Νεμέα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Έφτασε η ώρα για Πεταλούδες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Οι Πεταλούδες 2019 από το Κτήμα Χαρλαύτη είναι από τα πρώτα ελληνικά ροζέ που έγιναν με τα πρότυπα της Προβηγκίας αλλά εκτός από αυτό έχει καταφέρει να γίνει μια διαχρονική αξία λόγω του ρομαντικού και ντελικάτου χαρακτήρα του!

Πες το από εμμονή στη λεπτομέρεια και στην ποικιλιακή ακρίβεια, πες το από άποψη, το Κτήμα Χαρλαύτη είναι από τους ελάχιστους που επιμένει να καλλιεργεί κλήματα τα οποία φέρνει απευθείας από τον τόπο καταγωγής τους. Το Syrah για το Πεταλούδες 2019 του Κτήματος Χαρλαύτη, δεν αποτελεί εξαίρεση. Κλήματα απευθείας από την Κοιλάδα του Ροδανού φυτεύτηκαν και καλλιεργήθηκαν στον οικογενειακό αμπελώνα στη Νεμέα.

Τα σταφύλια τρυγήθηκαν το ξημέρωμα για να αποφευχθούν οι υψηλές θερμοκρασίες της ημέρας και μετά από αυστηρή διαλογή ρόγα – ρόγα, οινοποιήθηκαν άμεσα. Η ελάχιστης διάρκειας εκχύλιση είναι υπεύθυνη για το εντυπωσιακό ανοιχτό τριανταφυλλί χρώμα του, το οποίο και είχε πριν ακόμη γίνει της μόδας.

Ανάλαφρες και λουλουδάτες, οι Πεταλούδες 2019 του Κτήματος Χαρλαύτη είναι μάλλον το ροζέ κρασί που θα κάνει την καρδιά σου να πεταρίσει. Βάζεις στοίχημα;

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει απαλό σομόν χρώμα και ντελικάτα αρώματα ροζ γκρέιπφρουτ, φράουλας αλλά και νότες από μαλλί της γριάς, λευκό τριαντάφυλλο και λευκό πιπέρι. Στο στόμα είναι ζουμερό, με πλούσιο φρούτο, μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα. Ροζ γκρέιπφρουτ, σαγκουίνι, φράουλα, νεράντζι, πετροκέρασο και ροδάκινο γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Syrah
Αρώματα Ροζ γκρέιπφρουτ, τριαντάφυλλο, φράουλα, μαλλί της γριάς, λευκό πιπέρι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ 2019 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΡΛΑΥΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα ριζότο θαλασσινών, καλαμάρι γεμιστό, ψάρια στο τηγάνι, ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα, ντομάτες γεμιστές.

Καλαμαράκια Γεμιστά

  • 1/2 kg καλαμάρια
  • 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 Πράσσο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 κούπα ρύζι για πιλάφι (σπιρωτό)
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
 

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια αφαιρώντας την πλαστική μεμβράνη και το δέρμα τους. Αφαιρούμε τα κεφάλια, τα τοποθετούμε ξεχωριστά σε ένα πιάτο και τα ψιλοκόβουμε.

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε στο μείγμα τα ψιλοκομμένα κεφάλια και στο τέλος  το ρύζι για σωταριστούν όλα μαζί.

Σβήνουμε με ½ ποτήρι λευκό κρασί.

Ρίχνουμε στο μείγμα την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη, τον άνιθο και τον δυόσμο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζουμε τα καλαμαράκια έως τα 2/3 με τη γέμιση και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα.

Στάζουμε λίγο ελαιόλαδο στα καλαμάρια εξωτερικά, αλάτι, πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα.

Τα βάζουμε σε ταψί, τα περιχύνουμε με λίγο νερό, κρασί και λάδι και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ψήνουμε για 35’-40’ (μέχρι να μαλακώσει το ρύζι).


από τον σεφ Σάββα Λάμπρου

 

Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}