ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
MV Μαυρούδι Θράκης 2015 Magnum - Ανατολικός Vineyards
Ανατολικός Αμπελώνας

MV ΜΑΥΡΟΥΔΙ ΘΡΑΚΗΣ 2015 MAGNUM - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ VINEYARDS

  Θράκη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα μαγευτικό χαρμάνι σε magnum μέγεθος!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν σε ένα κόκκινο κρασί αναζητάς πολυπλοκότητα και γευστική ολοκλήρωση, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το MV Μαυρούδι Θράκης 2015 από την Ανατολικός Vineyards και ακόμη περισσότερο να επιλέξεις μια από τις συλλεκτικές Magnum φιάλες στο πανέμορφο ξύλινο κουτί τους!

Στον Βορειότερο παραθαλάσσιο αμπελώνα της Ελλάδας, οι αδερφοί Νικολαΐδη καλλιεργούν Ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις μεθόδους της βιολογικής γεωργίας. Το  σταθερά δροσερό θαλασσινό αεράκι και οι μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας μέσα στην ημέρα βοηθούν στην ιδανική και υγιή ωρίμανση του καρπού ενώ η ιδιαίτερα χαμηλή στρεμματική απόδοσή του ξηρικού αμπελώνα στη θέση Χοιρόδασος με το δύσκολο αμμώδες έδαφος και το πετρώδες υπέδαφος, συντελούν στην εξαιρετική συμπύκνωσή του.

Σε ένα μοναδικό blend, το ανεξερεύνητο ακόμη Μαυρούδι (60%), η ιστορία του οποίου χάνεται στον χρόνο*, συναντά το Cabernet Sauvignon (20%) και το Merlot (20%). Το χαρμάνι ωριμάζει με τις λεπτές οινολάσπες για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και στη συνέχεια εμφιαλώνεται αφιλτράριστο, χωρίς καμιά κατεργασία.

Εξαιρετικά δομημένο και πολύπλοκο, το MV Μαυρούδι Θράκης 2015 της Ανατολικός Vineyards μαγεύει τους οινόφιλους ενώ η έντασή του δείχνει ότι θα εξελιχθεί όμορφα για τα επόμενα 6-8 χρόνια.

 

*  Λέγεται ότι από αυτήν προήλθε το κρασί που προσέφερε ο Οδυσσέας στον Κύκλωπα Πολύφημο

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Καθαρό ρουμπινί χρώμα στο ποτήρι.

Κόκκινα και μαύρα φρούτα κυριαρχούν στη μύτη με το ώριμο κεράσι και το βύσσινο να συναντούν το βατόμουρο και το δαμάσκηνο σε φόντο γλυκόριζας, κανέλας και βανίλιας. Η διακριτική ζωική αίσθηση δέρματος εξελίσσεται όμορφα ενώ ανθικές νύξεις βιολέτας συμπληρώνουν το εντυπωσιακό αρωματικό σύνολο.

 Πολύπλοκο στόμα, μεστό και γεμάτο ένταση.  Αριστοτεχνικά δομημένες, στρογγυλές τανίνες, ισορροπημένη οξύτητα και γευστική έκρηξη με τα κόκκινα κυρίως φρούτα της μύτης να συνοδεύονται από βανίλια, σοκολάτα, γλυκόριζα και δέρμα. Το ιδιαίτερα μακρύ τελείωμα καταλήγει αφήνει πιπεράτη αίσθηση που επιμένει στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Θράκη
Ποικιλία Μαυρούδι, Cabernet Sauvignon, Merlot
Αρώματα ώριμο κεράσι, βύσσινο, βατόμουρο, δαμάσκηνο, γλυκόριζα, κανέλα, βανίλια, δέρμα, βιολέτα
Μέγεθος Φιάλης 1500ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MV ΜΑΥΡΟΥΔΙ ΘΡΑΚΗΣ 2015 MAGNUM - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ VINEYARDS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με κόκκινα κρεατικά κατσαρόλας, ψητά φιλέτα ή ώριμα κίτρινα τυριά

Osso Bucco με gremolata και ριζότο Milanese

Για το Osso Bucco
• 4 χοντρές φέτες βοδινό μπούτι
• 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
• 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 4 καρότα, κομμένα σε χοντρές φέτες
• 1 κονσέρβα ντομάτες
• 1 λίτρο φρέσκο ζωμό κρέατος ( ή 1 κύβο ζωμό βοδινού διαλυμένο σε 1 λίτρο νερό)
• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας 
• 1 φύλλο δάφνης


για το ριζότο 
• 75g βούτυρο
• 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 250g ρύζι για ριζότο
• 1 πρέζα σαφράν
• 850ml ζωμός κοτόπουλου
• 60g Παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη


για την gremolata 
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• καλή χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο τριμμένο



1. Για το osso bucco: Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αλείφουμε το κρέας με το αλεύρι, το βάζουμε στο τηγάνι μόλις αυτό κάψει και το αφήνουμε έως ότου ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Το αφαιρούμε και προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Βάλτε το μείγμα σε μια κατσαρόλα με καπάκι, προσθέστε τις ντομάτες, το ζωμό, τον πελτέ ντομάτας και τη δάφνη, και αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Μειώστε τη θερμότητα ώστε να σιγοβράζει, προσθέστε το κρέας, κλείστε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήστε το για 4 έως 5 ώρες ή μέχρι να γίνει το κρέας πολύ τρυφερό. Αλατοπιπερώστε και είναι έτοιμο. Αναμειγνύουμε τα συστατικά της gremolata και την κρατάμε για το σερβίρισμα.


2. Για το ριζότο: Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει στο τηγάνι. Προσθέστε το σαφράν στο ζωμό κοτόπουλο, ανακατέψτε το καλά και προσθέστε στο τηγάνι μια κουταλιά κάθε φορά. Ανακατεύετε συνεχώς, έως ότου πιει το ζωμό και προσθέστε την επόμενη κουταλιά. Μετά από 20 λεπτά, ελέγξτε αν έχει μαγειρευτεί το ρύζι - θα πρέπει να οι κόκκοι να εξακολουθούν να έχουν μια πολύ μικρή τραγανότητα. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέστε την παρμεζάνα και άφθονα καρυκεύματα. 

Για να σερβίρετε, απλώστε την gremolata πάνω από το κρέας και προσθέστε το ριζότο στο πλάι.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}