ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Αερικό 2013 - Οινοποιείο Διγενάκη
Οινοποιείο Διγενάκης

ΑΕΡΙΚΟ 2013 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΙΓΕΝΑΚΗ

  Ηράκλειο, Κρήτη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα μοναδικά πολύπλοκο λευκό διαμάντι!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Όταν μια από τις κλασσικότερες Γαλλικές ποικιλίες συναντάει μια από τις σπάνιες και σχεδόν ξεχασμένες ελληνικές, τότε τα πράγματα γίνονται απρόβλεπτα. Το Sauvignon Blanc αναμιγνύεται με το Κρητικό Δαφνί σε έναν συνδυασμό που εκπλήσσει με τον λεπτεπίλεπτο χαρακτήρα του και την γευστική απόλαυση που χαρίζει απλόχερα.

Από το Ηράκλειο της Κρήτης, το Οινοποιείο Διγενάκη έρχεται για να αποδείξει περίτρανα ότι νέοι άνθρωποι με μεράκι και πάθος, συνδυάζοντας την παράδοση με τις πλέον σύγχρονες οινοποιητικές μεθόδους, μπορούν να επιτύχουν μοναδικά αποτελέσματα και υψηλούς στόχους. Προετοιμαστείτε για μεγάλα κρασιά από ένα μικρό αλλά ταχύτατα ανερχόμενο οινοποιείο της Κρήτης που θα συνεχίσει να εκπλήσσει ευχάριστα.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Πρασινοκίτρινο χρώμα στο ποτήρι.

Στη μύτη πολύπλοκο, βελούδινο, με το κίτρο, το λάιμ, τη μπανάνα και το ώριμο ροδάκινο να μπερδεύονται με το ζουμπούλι, το χρυσάνθεμο και τα άνθη εσπεριδοειδών. Βουτυρένια αίσθηση, φουντούκι, ζυμάρι και βοτανικές νύξεις χαμομηλιού ολοκληρώνουν το πλούσιο, πολυδιάστατο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα έντονο, γευστικό και απόλυτα ισορροπημένο, με την οξύτητα να ενσωματώνεται άψογα δροσίζοντας το στόμα. Ροδάκινο, μέλι, κίτρο και φουντούκι ξεχωρίζουν στα πλούσια αρώματα στόματος ενώ η πολύ μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει πικάντικη αίσθηση φρούτων και ψωμιού.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2013
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Sauvignon Blanc, Δαφνί
Αρώματα κίτρο, λάιμ, μπανάνα, ώριμο ροδάκινο, ζουμπούλι, χρυσάνθεμο, άνθη εσπεριδοειδών, βούτυρο, φουντούκι, ζυμάρι, χαμομήλι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΕΡΙΚΟ 2013 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΙΓΕΝΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με πιάτα κοτόπουλου στο φούρνο, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες ή ψάρια στα κάρβουνα.

Κοτόπουλο με κόλιανδρο

  • 75 gr ωμά, ανάλατα κάσιους
  • 4 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 3 μικρές πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες, αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια
  • 25gr φρέσκο κόλιανδρο και λίγο παραπάνω για το σερβίρισμα
  • 1 κουταλάκι σκόνη κόλιανδρου
  • ½ κουταλιού της σούπας κύμινο
  • 6 σπόρους κάρδαμο, κοπανισμένους
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 25g φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 3 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένα σε κομμάτια
  • φέτες lime για το σερβίρισμα



 

  1. Αφήστε τα κάσιους να μουλιάσουν για 20 λεπτά σε 200ml κρύο νερό.
  2. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια με 2 κουταλιές από το λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
  3. Μόλις οι ξηροί καρποί μαλακώσουν, τοποθετήστε τους σε ένα μπλέντερ μαζί με το νερό, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το κόλιανδρο. Αναμίξτε τα σε μέτρια προς ψηλή ταχύτητα έως ότου γίνουν ένα ενιαίο, παχύ μίγμα.
  4. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίστε ελαφρά το μπαχαρικά, το σκόρδο και το τζίντζερ για λίγα λεπτά. Προσθέστε το παχύ μίγμα και το κοτόπουλο, ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε σε μέτρια προς ψηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
  5. Προσθέστε 200ml νερό και αφήστε το να σιγοβράσει για 10 έως 15 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί εσωτερικά. Αφήστε το να ρουφήξει τα υγρά του χωρίς όμως να ξεραθεί. Σερβίρετε με πιλάφι, στίψτε λίγο χυμό lime και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.

Συνδυασμός με κρασί

Το κόλιανδρο και το τζίντζεςρ είναι τα εντονότερα υλικά της συνταγής και επιβάλονται στα υπόλοιπα. Sauvignon Blanc με φυτικότητα και έντονα βιδιανά θα ανταπεξέλθουν άψογα και θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο την απόλαυση του ήδη νόστιμου πιάτου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}