ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Σαντορίνη 2013 - Οινοποιείο Κουτσογιαννόπουλου
Οινοποιείο Κουτσογιαννόπουλου

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2013 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

  Σαντορίνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Η Σαντορίνη σε ένα ποτήρι!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η αξία των κρασιών της Σαντορίνης και ειδικά του Ασύρτικου είναι αδιαμφισβήτητη σε παγκόσμιο επίπεδο πλέον. 

Ένα από τα παλαιότερα οινοποιεία της Σαντορίνης, το Οινοποιείο Κουτσογιαννόπουλου έχει να διηγηθεί ιστορίες που ξεκινούν από το 1870, όταν οι αδερφοί Κουτσογιαννόπουλοι έφτασαν στο νησί. Από τότε έως σήμερα εξακολουθεί να παράγει εξαιρετικής ποιότητας κρασιά διατηρώντας χαμηλούς τόνους και δουλεύοντας σκληρά και μεθοδικά.

Η Σαντορίνη 2013 του Οινοποιείου Κουτσογιαννόπουλου αποτελεί εξαιρετικό δείγμα της δυναμικής της ποικιλίας στα χέρια ανθρώπων που αγαπούν το κρασί και επιμένουν στο συνδυασμό της παράδοσης με την πλέον σύγχρονη οινική τεχνολογία.

Στα πετρώδη και πλούσια σε σίδηρο και μαγνήσιο εδάφη του Έξω Γιαλού Φηρών (Άσπρα Χώματα) καλλιεργούνται τα ηλικίας 50-70 ετών φυτά με την παραδοσιακή μέθοδο της κουλούρας. Η ιδιαίτερα χαμηλή στρεμματική απόδοση εξασφαλίζει πλήρη ενσωμάτωση και συμπύκνωση όλων των χαρακτηριστικών του τόπου στο ποτήρι μας.

Απολαύστε τη τώρα ή κρατήστε τη για τουλάχιστον 3 χρόνια ακόμη.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Φωτεινό αχυροκίτρινο χρώμα στο ποτήρι με χρυσοπράσινες ανταύγειες.

Μέτριας έντασης αρώματα κίτρου, γκρέιπφρουτ και άγουρων γενικά εσπεριδοειδών συνδυάζονται με λευκά άνθη και νότες τσαγιού. Η αναμενόμενη μεταλλικότητα είναι έντονη και καλά ενσωματωμένη στο σύνολο με τη μορφή τσακμακόπετρας.

Στο στόμα γεμάτου όγκου σώμα, με διεγερτική, γεμάτη φρεσκάδα οξύτητα και τονισμένο αλκοόλ. Η μεταλλικότητα είναι έντονη όπως αρμόζει σε ένα Ασύρτικο Σαντορίνης και παραμένει στο στόμα στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2013
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο 100%
Αρώματα κίτρο, γκρέιπφρούτ, άγουρα εσπεριδοειδή, τσακμακόπετρα, λευκά άνθη, τσάι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2013 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με πράσινες δροσερές σαλάτες, καλοψημένα ψάρια ή λευκά τυριά

Μύδια αχνιστά με κουρκουμά

  • 700 γρ. μύδια
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
 

Πλένουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό, αφαιρώντας την άμμο και τα φύκια και καθαρίζοντας καλά το κέλυφος.

Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και  προσθέτουμε τα μύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτ.  γλυκού κουρκουμά. και σβήνουμε με ένα (1) νεροπότηρο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί  λίγο το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσει για 5’-6’.

Ανακοινούμε  την κατσαρόλα, ανοίγουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (αλάτι βάζουμε προαιρετικά) και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.

TIP : Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Μετά το μαγείρεμα πετάμε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά.

από το σεφ Σάββα Λάμπρου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}