ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Grenache Rouge 2015 - Ιδαία Οινοποιητική
Ιδαία Οινοποιητική

GRENACHE ROUGE 2015 - ΙΔΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

  Ηράκλειο, Κρήτη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το Grenache Rouge αγαπάει την Κρήτη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Grenache Rouge είναι μια ερυθρή γαλλική ποικιλία που από τη φύση της δίνει εξαιρετικά ροζέ κρασιά. Η αγάπη της δε στις κλιματικές συνθήκες της Κρήτης είναι μοναδική. Στο ζεστό και ξηρό κλίμα της περιοχής του Ηρακλείου Κρήτης βρήκε πρόσφορο έδαφος για να ωριμάσει και να εξελιχθεί όπως ακριβώς της αρέσει.

Στα χέρια του πολυβραβευμένου οινολόγου Βασίλη Λαδερού χάρισε απλόχερα τον γεμάτο φρεσκάδα και πλούσια αρώματα και γεύσεις χαρακτήρα της στο Grenache Rouge 2015 από την Ιδαία Οινοποιητική. 

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Φωτεινό τριανταφυλλί χρώμα στο ποτήρι με ελαφρά πορτοκαλί ανταύγειες.

Στη μύτη έντονα, γεμάτα φρεσκάδα αρώματα φράουλας, κερασιού και βύσσινου συνοδεύονται από τριαντάφυλλο και καραμέλα βουτύρου σε έναν απολαυστικό συνδυασμό.

Η αίσθηση φρεσκάδας συνεχίζεται και στο στόμα όπου η δροσιστική οξύτητα εξισορροπεί τη λιπαρότητα του σώματος και χαρίζει διάρκεια. Το φρούτο είναι πιο άγουρο και πικάντικο στο στόμα με τη φράουλα να ξεχωρίζει. Η επίγευση είναι μακράς διάρκειας και αφήνει φρουτένια αίσθηση που παραμένει για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα ροζέ
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Grenache Rouge
Αρώματα φράουλα, κεράσι, βύσσινο, τριαντάφυλλο, καραμέλα γάλακτος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

GRENACHE ROUGE 2015 - ΙΔΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με ζυμαρικά με λευκές σάλτσες, πιάτα θαλασσινών ή λευκά κρεατικά. Εναλλακτικά απολαύσετε και μόνο του ως απεριτίφ.

Παπαρδέλες με σαφράν και φρέσκο κρεμυδάκι

αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
1/2 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3-4 τοματίνια

λίγο σαφράν
2/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
300 γραμμάρια αποξηραμένα ζυμαρικά παπαρδέλας
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα, και αρκετό για το σερβίρισμα

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμύδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

Βάλτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό έως ότου βράσει. Εν τω μεταξύ, λιώνετε το βούτυρο σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κψιλοκομμένο ρεμμύδι και το σαφράν και αφήστε τα να βράσουν, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι (αναλόγως πόσο πικάντικο το θέλετε) και τα τοματίνια αφού πρώτα τα έχετε ψιλοκόψει. Αυξήστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή και σιγοβράστε μέχρι να πήξει ελαφρά, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε τις παπαρδέλες στο νερό που βράζει και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και ανάλογα με το πόσο al dente θέλετε τα ζυμαρικά σας. Αφαιρέστε 1/4 φλιτζάνι νερό από αυτό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά. Στραγγίστε τις παπαρδέλες και μεταφέρετέ τις στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέστε το νερό που αφαιρέσατε στο προηγούμενο βήμα, την παρμεζάνα και τη μισή ποσότητα φρέσκου κρεμυδιού. Σερβίρετε με το ξύσμα λεμονιού, το υπόλοιπο φρέσκο κρεμυδάκι και όση επιπλέον παρμεζάνα επιθυμείτε.

Συνοδέψτε τα με ένα Chardonnay ή ένα ροζέ κρασί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}