ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τάρτα με αχλάδι και ροκφόρ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙ ΚΑΙ ΡΟΚΦΟΡ

ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΨΟΥΝ, ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΤΑΙΡΙΑΣΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ.

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση

  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 150 γρ. Γραβιέρα κρήτης
  • 1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αχλάδι
  • 150 γρ. ροκφόρ

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ετοιμάζουμε τη ζύμη και την ψήνουμε.

Προσθέτουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα τηγάνι και τα λιώνουμε.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο έως ότου γίνει διάφανο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπαλσάμικο και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά.

Στην τάρτα με την ήδη ψημένη ζύμη απλώνουμε με ένα κουτάλι τη γέμιση από τα κρεμμύδια και τη γραβιέρα.

Απλώνουμε το αχλάδι κυκλικά, αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε φέτες. Καλύπτουμε με τυρό σε τρίμμα και το βάζουμε στον φούρνο για 40 λεπτά στους 180°C. Όταν μαλακώσει καλά το αχλάδι είναι έτοιμο.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Κόκκινο κρασί σίγουρα. Άντε κι ένα ζουμερό ροζέ. Μέτριες προς μαλακές τανίνες και μαρμελαδένια κυρίως φρούτα θα δουλέψουν καλύτερα στο κόκκινο.