Υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Ρίο ντε Τζανέιρο και πιο συγκεκριμένα στην κοιλάδα Paraíba, που έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά και μόνο για να παράγει Gin. Το Amazzoni Brazilian Gin Negro, το 2019 κέρδισε το διπλό χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό του San Francisco World Spirits. Και αυτός είναι ένας μόνο από τους λόγους που αν είσαι λάτρης των gin οφείλεις να το δοκιμάσεις.
Είναι η πιο πλούσια και ακραία εκδοχή του Amazzoni Gin, που ακολούθησε τη λαμπρή πορεία του πρώτου παιδιού του αποστακτηρίου. Υπεύθυνος για την παραγωγή του είναι ένας από τους ιδρυτές της Amazzoni, ο Alexandre Mazza, που είναι και ο νέος Master Distiller. Η απόσταξη έγινε με απουσία 2 εκ των αρχικών συστατικών, με σκοπό να καταλήξει σε ένα λιγότερο φρουτένιο και περισσότερο πικάντικο αποτέλεσμα.
Κατά την παραγωγή ο Alexander συνδύασε τις παραδοσιακές μεθόδους απόσταξης με τις σύγχρονες τεχνικές, με σκοπό να δημιουργήσει ένα gin που να αποτυπώνει τον πλούτο και την ποικιλομορφία του Αμαζονίου. Άρκευθος και κόλιανδρος, πλαισιωμένα από γλυκές νότες λεμονιού και πορτοκαλιού, με μια διακριτική αίσθηση κακάο και πεύκου.
70cl - 51% vol.