Η Τσικουδιά VS Aged Malvasia di Candia Aromatica είναι εκρηκτική, πολύπλοκη, αρωματική και δεν προσφέρει τίποτα λιγότερο από αυτό ακριβώς που θα περίμενε κανείς, όταν η έντονα αρωματική ποικιλία Malvasia di Candia, παλαιώνει για μερικά χρόνια σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Βάθος γεύσης, γεμάτο σώμα και πολύ κομψό τελείωμα, που απέσπασε ασημένιο μετάλλιο στο Διεθνή διαγωνισμό κρασιών και αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης το 2026!
Ο Ηλίας Μελισσουργός, στο 35N Cretan Distillery του Ρεθύμνου, αναβιώνει μια ιστορία αιώνων γύρω από την τέχνη της απόσταξης και της ανάδειξης της δύναμης της κρητικής γης. Στην Τσικουδιά VS Aged Malvasia di Candia Aromatica χρησιμοποιεί τη μέθοδο της κλασματικής ασυνεχούς απόσταξης σε χάλκινους άμβυκες, σε εξαιρετικής ποιότητας σταφύλια της αρωματικής ποικιλίας Malvasia di Candia Aromatica. Στη συνέχεια το απόσταγμα τοποθετείται σε ολοκαίνουρια γαλλικά δρύινα βαρέλια και εκεί απλά, μεταμορφώνεται!
Πλούσια αρώματα γιασεμιού, περιπλέκονται με εκείνα της βανίλιας, του καφέ και της σοκολάτας και δημιουργούν ένα πολύ ζεστό και απολαυστικό αποτέλεσμα, που συνεχίζεται και στο στόμα αφήνοντας μια βελούδινη και πολύπλοκη επίγευση.
Προτείνουμε να το δοκιμάσεις στους 15ο C ώστε να αναδείξει τον έντονα αρωματικό χαρακτήρα της και να την απολαύσεις με Tiramisu ή μια Creme Brulee αλλά και με παλαιωμένα τυριά.
500ml - 45% vol