Τα εκλεκτότερα και πιο σπάνια άγρια μανιτάρια του δάσους μαζεύονται με μεράκι από τους ειδικούς του Μουσείου Μανιταριών (από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων) και αποξηραίνονται σε ιδανικές συνθήκες, διατηρώντας αναλλοίωτα τα μοναδικά αρώματά τους.
Αυτή η μοναδική ποικιλία μανιταριών μπορεί να κάνει τις πιο νόστιμες σάλτσες για φιλέτα, ριζότο και πάστα ενώ ακόμα και μια μικρή ποσότητα μπορεί να αναβαθμίσει μια τάρτα μανιταριών ή την κλασική τηγανιά μανιταριών.