O κορυφαίος, σε ποιότητα και γεύση, τόνος Alalunga Αλοννήσου συναντά την τεχνογνωσία του εργαστηρίου Alelma και δημιουργείται ένα μοναδικό μεζεδάκι, ο Τόνος Αλοννήσου Λευκός Καπνιστός σε Ελαιόλαδο. Τα ψάρια συλλέγονται, καθαρίζονται, φιλετάρονται και έπειτα καπνίζονται με φυσικό καπνό. Συντηρούνται μέσα σε ελαιόλαδο για έξτρα πλούσια γεύση χωρίς συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα.
Το καπνιστό φιλέτο τόνου είναι ιδανικό για σαλάτες, μπρουσκέτες και ζυμαρικά. Πιο συγκεκριμένα, μπορείς να κάνεις μια σαλάτα με φακές, φινόκιο, φρέσκο κρεμμύδι, πιπεριές Φλωρίνης, μαϊντανό, λεμόνι και να προσθέσεις καπνιστό τόνο.
Επίλεξε μια πλούσια Σαντορίνη ή ένα βαρελάτο blend με βάση το Ασύρτικο. Η άλλη επιλογή να φτιάξεις μια κλασική aglio olio e peperoncino και στο τέλος να προσθέσεις τον τόνο και λίγο χυμό και ξύσμα λεμονιού. Σε αυτή την περίπτωση θέλουμε κάτι με οξύτητα αλλά και φρουτώδη χαρακτήρα οπότε θα πρότεινα κάποιο Sauvignon Blanc ή Chardonnay με βαρέλι.