Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Silvestris 2016 - Gratavinum
Gratavinum

SILVESTRIS 2016 - GRATAVINUM

  Ισπανία
€36,00
32.10
€32,10

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Decanter's TOP Pick !

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Θα σου πούμε 3 πράγματα μόνο και θα καταλάβεις γιατί το Silvestris 2016 GrataVinum είναι το διαμάντι της Ισπανίας και όχι μόνο.

Πρώτον, έχει μπει στη λίστα του 
Decanter με τα καλύτερα 30 φυσικά κρασιά του κόσμου. Πιο συγκεκριμένα, 3 ειδικοί του Decanter δοκίμασαν τυφλά, 122 φυσικά κρασιά από όλο τον κόσμο και το Silvestris κατάφερε να μπει, ομόφωνα, μέσα στα 30 καλύτερα. 

Δεύτερον, ο Andrew Jefford στην ίδια τυφλή γευσιγνωσία, το κατέταξε 3ο ανάμεσα σε 122 κρασιά, δίνοντας του την αστρονομική βαθμολογία των 94 πόντων! 

Τρίτον, έχει απαράμιλλη κομψότητα και ισορροπία ενώ παράλληλα η μοναδική συμπύκνωση του απογειώνει την καθαρότητα του φρούτου.

Το χαρμάνι αποτελείται από Carignan (85%) – Syrah (15%), τα οποία ζυμώνουν αυθόρμητα με γηγενείς ζύμες. Έπειτα, το 60% ωριμάζει για 6 μήνες σε καινούργια, γαλλικά, δρύινα βαρέλια 400 λίτρων ενώ το 40% ωριμάζει σε πήλινους αμφορείς 380 λίτρων.

Αν τα παραπάνω δεν σου αρκούν το σίγουρο είναι πως μια δοκιμή θα σε πείσει!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ πορφυρό.

Στη μύτη κυριαρχεί το πυκνό μαύρο φρούτο όπως κεράσι, μύρτιλο και δαμάσκηνο. Το βαρέλι έρχεται σε απόλυτη ισορροπία χαρίζοντας νότες κανέλας, βανίλιας και βουτύρου. Γήινες νότες μανιταριού και νωπού χώματος προσδίδουν πολυπλοκότητα στο σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και ρωμαλέες, καλοδουλεμένες τανίνες. Βύσσινο, μύρτιλο, βανίλια, μαύρο πιπέρι, μέλι, κανέλα, κακάο και μαύρο τσάι συνθέτουν ένα πλούσιο σύνολο. Επίγευση που μένει για ώρα στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Priorat
Ποικιλία Carinyena, Syrah
Αρώματα Βύσσινο, μύρτιλο, βανίλια, μαύρο πιπέρι, μέλι, κανέλα, κακάο, μαύρο τσάι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες (60%)
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 15°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

SILVESTRIS 2016 - GRATAVINUM

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με αγριογούρουνο κρασάτο, βοδινές σπαλομπριζόλες ή βουβαλίσια burgers.

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}