Περιλαμβάνει 1 φιάλη από κάθε ένα από τα παρακάτω.
ΝΑΟΥΣΑ ALTA - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Θυμιόπουλος είναι ο άνθρωπος που άγγιξε την σκληροτράχηλη ερυθρή ποικιλία με το μαγικό του ραβδί και τη μεταμόρφωσε. Άλλαξε ριζικά το προφίλ και το στυλ οινοποίησης του Ξινόμαυρου, δημιουργώντας τη λεγόμενη «μοντέρνα» σχολή, όπου κυριαρχεί το φρούτο και η φινέτσα και όχι η φυτικότητα και οι τανίνες. Η Νάουσα Alta βαδίζει στο ίδιο μονοπάτι και δίνει μαθήματα φινέτσας και ισορροπίας. Ενώ έχει μέτριο προς ελαφρύ σώμα, έχει απίστευτη συμπύκνωση φρούτου και τανίνες ζουμερές και μεταξένιες.
LAGREIN- ELENA WALCH
Η ποικιλία Lagrein μπορεί να σου είναι άγνωστη, αλλά έχει ρίζες στο Trentino της Ιταλίας και δίνει φρουτώδη, ελαφριά κόκκινα κρασιά. Η Elena Walch, μία από τις κορυφαίες οινοποιούς του Alto Adige, δημιούργησε ένα Lagrein που αντανακλά το terroir της περιοχής. Με κλασική ερυθρή οινοποίηση και ωρίμαση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, το αποτέλεσμα είναι ιδανικό για φαγητό, ειδικά με σάλτσες τομάτας!
ΛΗΜΝΙΩΝΑ - ΚΤΗΜΑ ΜΙΓΑΣ
Ο Δημήτρης Μίγας είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει τον τόπο του. Τρανταχτή απόδειξη η τεράστια, για τα δεδομένα της περιοχής, επένδυση σε ένα οινοποιείο που είναι από τα πλέον προηγμένα τεχνολογικά στην Ελλάδα. Η Λήμνιωνα του Κτήματος Δ. Μίγα ήταν ένα από τα πιο εντυπωσιακά κόκκινα του περσινού Διαγωνισμού της Θεσσαλονίκης και πάλεψε στήθος με στήθος για τον τίτλο του Καλύτερου κόκκινου του διαγωνισμού. Η προσεκτική οινοποίηση και η παλαίωση για 14 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια έδωσαν ένα κρασί με μοναδική φινέτσα και εκφραστικότητα.
ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΕΡΥΘΡΟ - ΚΤΗΜΑ ΑΚΡΙΩΤΟΥ
Μια από τις πλέον κοσμοπολίτικες ποικιλίες παγκοσμίως, βρίσκει τον δρόμο της στον ελληνικό αμπελώνα, σε μια εκδοχή που διαφέρει τελείως από τις ελάχιστες ήδη υπάρχουσες. Για πρώτη φορά χωρίς πέρασμα από βαρέλι, το Pinot Noir έδωσε στα χέρια της οινολόγου Βασιλικής Ακριώτου και του Γιώργου Κόλλια ένα κόκκινο κρασί φίνο και λεπτεπίλεπτο. Μια πιο ανάλαφρη εκδοχή της αγαπημένης «Βουργουνδέζικης» ποικιλίας από αυτές που έχουμε δει ως τώρα δείχνει ότι ίσως και να είναι ο χαρακτήρας που της ταιριάζει.
ΜΑΥΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ NATURE - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ
Το Οινοποιείο του Τετράμυθου βρίσκεται στην ορεινή Αιγιαλεία και εδώ και χρόνια είναι γνωστό για τη σταθερά ανοδική πορεία του αλλά και την αφοσίωση του στις τοπικές ποικιλίες. Το Μαύρο Καλαβρυτινό είναι μια από αυτές και αν μέχρι στιγμής δεν την είχες ακούσει ήρθε η ώρα να τη μάθεις. Η απουσία πρόσθετων θειωδών αλλά και των λοιπών παρεμβάσεων, η χρήση γηγενών ζυμών και η 12μηνη ζύμωση και παραμονή σε μεγάλες δρύινες δεξαμενές, συνθέτουν τη βάση για ένα Μαύρο Καλαβρυτινό στην πιο αγνή - terroir εκδοχή του.
PINOT NOIR - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Το Pinot Noir του Κτήματος Παπαϊωάννου είναι ένα από τα πρώτα ελληνικά Pinot Noir, με ζουμερό και φρουτώδη χαρακτήρα. Ο Θανάσης Παπαϊωάννου, πρωτοπόρος της βιολογικής καλλιέργειας, διαπίστωσε ότι η Νεμέα προσφέρει ιδανικές συνθήκες για τη δύσκολη αυτή ποικιλία. Η προσεκτική οινοποίηση και η ισορροπημένη χρήση βαρελιού αναδεικνύουν το φρούτο, ενώ το κρασί παλαιώνει συνολικά 18 μήνες, αποκτώντας φανατικό κοινό χάρη στην τυπικότητά του.