Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Δέκα Ερυθρός 2009 - Κτήμα Οινογένεσις
93+
Κτήμα Οινογένεσις

ΔΕΚΑ ΕΡΥΘΡΟΣ 2009 - ΚΤΗΜΑ ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ

  Ελλάδα / Δράμα
€24,70
22.10
€22,10

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Το αγαπημένο κόκκινο του Μπάκη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Όταν υπάρχει υπομονή

Μπάκης Τσάλκος είναι γνωστός ως «μαέστρος» στη δημιουργία ρωμαλέων λευκών κρασιών παλαίωσης (Μαγικό Βουνό, Δέκα Χ λευκό). Το Δέκα Χ Ερυθρός του 2009 είναι η απόδειξη πως το ταλέντο του δεν περιορίζεται μόνο εκεί. Σίγουρα θυμάσαι το Δέκα Χ ερυθρό 2008, που ήταν μια βόμβα πολυπλοκότητας και συμπύκνωσης! Ε, του 2009 είναι ακόμα καλύτερο και είναι το αγαπημένο κόκκινο του Μπάκη έως τώρα!

Merlot (50%) και Ξινόμαυρο (50%) ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα εκπληκτικό κόκκινο κρασί, που έχοντας περάσει 24 μήνες σε  βαρέλια από 3 επιλεγμένα, διαφορετικά δάση, έχει αποκτήσει μοναδική πολυπλοκότητα και βάθος! Ούτως ή άλλως ο Μπάκης δεν βιάζεται καθόλου να βγάλει τα κρασιά του στην αγορά. Περιμένει την ιδανική στιγμή, αυτή που θα σε κάνει να ενθουσιαστείς τόσο με το δημιούργημά του που θα θες να τον ευχαριστήσεις. Κρίνοντας απ’ το ότι η χρονιά του 2009 μόλις κυκλοφόρησε, καταλαβαίνεις ότι έχει γαϊδουρινή υπομονή.

Πάντως, αν ψάχνεις ένα κρασί να ταιριάξεις με Χριστουγεννιάτικα πιάτα ή άλλα γιορτινά καλέσματα, το Δέκα Χ Ερυθρό 2009 του Κτήματος Οινογένεσις θα σε κάνει περήφανο!

Πότε να το πιείς;

Τώρα είναι τέλειο αλλά αν έχεις υπομονή, επιδέχεται παλαίωση τουλάχιστον 10 χρόνων ακόμη! Για να το απολαύσεις καλύτερα  προτείνουμε να το μεταγγίσεις σε καράφα για μισή ώρα πριν το δοκιμάσεις.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΛΙΓΟ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Μέτριο ρουμπινί στο ποτήρι, με γκρενά ανταύγειες. 

Μύτη μέτριας (+) αρωματικής έντασης με κυρίαρχα τα μπαχαρικά όπως γαρύφαλλο, κανέλα, μοσχοκάρυδο, αστεροειδή γλυκάνισο, γλυκόριζα και πιπέρι. Μετά από λίγη ώρα αποξηραμένο σύκο, δαμάσκηνο, κεράσι και βατόμουρο, πλαισιωμένα από νότες καφέ και πικρής σοκολάτας, κάνουν την εμφάνιση τους ενώ νύξεις δρυός, δέρματος, λιαστής τομάτας και λουλουδιών σε κάνουν να μη βαριέσαι με τίποτα αυτό το κρασί, που αλλάζει συνεχώς!

Στο στόμα έχει μέτριο(+) σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και μέτριες, μεταξένιες τανίνες! Γενναιόδωρο γευστικά, με το κεράσι, το δαμάσκηνο, το βατόμουρο, το καρύδι, το φουντούκι και τον καφέ να έχουν τον πρώτο λόγο. Νότες καραμέλας, βανίλιας, σάλτσας τομάτας, μοσχοκάρυδου και μανιταριού χαρίζουν έξτρα πόντους πολυπλοκότητας. Η επίμονη ξηροκαρπάτη επίγευση θα σας ενθουσιάσει!

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2009
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Ανδριανή Δράμας
Ποικιλία Merlot, Ξινόμαυρο
Αρώματα γαρύφαλλο, κανέλα, μοσχοκάρυδο, γλυκάνισος, γλυκόριζα, πιπέρι, αποξηραμένο σύκο, δαμάσκηνο, κεράσι, βατόμουρο, καφές, πικρή σοκολάτα, δρύς, δέρμα, λιαστή τομάτα, λουλούδια
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC - 18ºC
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΔΕΚΑ ΕΡΥΘΡΟΣ 2009 - ΚΤΗΜΑ ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με καπνιστές μπριζόλες, κυνήγια, osso buco, αρνάκι καρέ και κίτρινα τυριά.

Χοιρινό ψαρονέφρι με λιαστή ντομάτα

  • 2 χοιρινά ψαρονέφρια , το καθένα περίπου περίπου 300γρ καθαρισμένα από λίπος (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να το κάνει).
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου (ή έναν κύβο ζωμού κοτόπουλου και μισό φλιτζάνι νερό)
  • 5 λιαστές ντομάτες κομμένες στα 4
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.

Αλείψτε το κρέας και από τις δύο πλευρές με το μισό ελαιόλαδο. Τρίψτε με το σκόρδο , το θυμάρι , το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα ανοξείδωτο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια - υψηλή θερμότητα. Όταν ζεσταθούν καλά, προσθέτουμε τα φιλέτα και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 5 λεπτά. Τοποθετήστε τα ψαρονέφρια σε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάλτε τα στο φούρνο. Αφήστε τα να ψηθούν για 12 έως 15 λεπτά.

Αδειάστε το περιεχόμενο και πάλι στο τηγάνι. Βγάλτε το κρέας σε μια πιατέλα και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο για να το κρατήσει ζεστό.

Σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέστε το κρασί, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει . Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και τα κομματάκια λιαστής ντομάτας. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία  και σιγοβράστε 2 με 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί.

Κόψτε τα φιλέτα σε χοντρά κομμάτια και να απλώστε σε μια πιατέλα. Περιχύστε με ένα κουτάλι την καυτή σάλτσα πάνω τους και σερβίρετέ τα αμέσως.

Προτείνουμε να τα σερβίρετε με μακρύκοκο ρύζι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο το ψαρονέφρι όσο και η λιαστή ντομάτα είναι υλικά που ζητούν κόκκινο κρασί με έντονα αρώματα και γεύσεις. Μονοποικιλιακά ξινόμαυρα ή κρασιά με βασικό συστατικό το ξινόμαυρο θα ταιριάξουν τέλεια δίπλα στο ψητό χοιρινό και θα αναδείξουν τη λιαστή ντομάτα σε κυρίαρχη γεύση.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}