Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Τσαπουρνάκος 2015 - Αμπελώνας Καμκούτη
Αμπελώνας Καμκούτη

ΤΣΑΠΟΥΡΝΑΚΟΣ 2015 - ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΚΑΜΚΟΥΤΗ

  Ελλάδα / Κοζάνη
€14,30
11.10
€11,10

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Κάτι από Μπορντολέζικη φινέτσα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν τρελαίνεσαι για αρώματα λουλουδιών, κόκκινα φρούτα και Cabernet Franc μπορείς να σταματήσεις να ψάχνεις γιατί ο Τσαπουρνάκος 2015 από τον αμπελώνα Καμκούτη έχει όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα!

Ο τσαπουρνάκος είναι κλώνος του Cabernet Franc και πήρε το όνομα του από την παράφραση του Cabernet σε Τσαπερνέ. Όχι δεν αστειευόμαστε καθόλου, ιδίως όταν μιλάμε για κρασί!

Ο αμπελώνας Καμκούτη στο Βελβεντό Κοζάνης δοκίμασε την τύχη του με την ομολογουμένως απαιτητική ποικιλία και πέτυχε JackPot! Χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και προσεκτική οινοποίηση, με ισορροπημένη χρήση βαρελιού δίνουν ένα κόκκινο κρασί αξιώσεων που κουβαλάει μέσα του λίγη Μπορντολέζικη φινέτσα! 

Αρκεί να σου πούμε πως στο εορταστικό WineFest για τα 20.000 μέλη που κάναμε, ήταν ένα από τα κρασιά που έκλεψαν την παράσταση. Αν ήσουν εκεί ξέρεις πολύ καλά για τι πράγμα μιλάμε! Αν το έχασες, επιμένουμε να βάλεις τον Τσαπουρνάκο 2015 του αμπελώνα Καμκούτη στο καλάθι σου και να γεμίσει το ποτήρι σου με βιολέτες και φραγκοστάφυλα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο ρουμπινί.

Μύτη μεθυστική με αρώματα βιολέτας και νυχτολούλουδου να κυριαρχούν. Βύσσινο, κεράσι, ζουμερό δαμάσκηνο, φραγκοστάφυλο, κανέλα, μοσχοκάρυδο, βανίλια και κέδρος συμπληρώνουν το αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, βελούδινες τανίνες και δροσιστική οξύτητα. Όλα σε απόλυτη ισορροπία. Κεράσι, βύσσινο, φραγκοστάφυλο, framboise, μαύρο τσάι, βιολέτα, βανίλια και κακάο μπλέκονται αρμονικά. Απολαυστική επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Βελβεντός, Κοζάνη
Ποικιλία Τσαπουρνάκος
Αρώματα Βιολέτα, νυχτολούλουδο, βύσσινο, κεράσι, δαμάσκηνο, φραγκοστάφυλο, κανέλα, μοσχοκάρυδο, βανίλια, κέδρος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΤΣΑΠΟΥΡΝΑΚΟΣ 2015 - ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΚΑΜΚΟΥΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με μοσχαράκι κοκκινιστο με ρύζι ή μακαρόνια, πιάτα κυνηγιού ή ζυμαρικά με κιμά

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πιπερώνουμε.

Σοτάρουμε το κρέας με λίγο λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσει, γυρνώντας το ταχτικά, για  να μην κολλήσει .

Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε το κρέας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τις φρέσκιες ντομάτες και μία ολόκληρη πατάτα (για να χυλώσει η σάλτσα).

Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για να μην ξυνίσει η σάλτσα), αλάτι κατά βούληση, 2 κόκκους μπαχάρι, ένα ξύλο κανένας και ένα ποτήρι βραστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα για ν΄αναπνέει) και σιγοβράζουμε γυρίζοντάς το από καιρό σε καιρό.

Αν τυχόν απορροφηθεί η σάλτσα μέχρις ότου ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Περνάμε τη σάλτσα (μαζί με την πατάτα) από  blender και την ξαναβάζουμε να βράσει για μαζί με το κρέας, μέχρι να μαλακώσει επαρκώς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το φαγητό, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με  τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε στο πιάτο κόκκινη σάλτσα(όση θέλουμε) και ένα κομμάτι κρέας ανά μερίδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}