Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

4 Gotes - Portal Del Priorat (Alfredo Arribas)
€23,30
19.80
€19,80

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Έχει αυτό που λείπει από όλα σχεδόν τα κρασιά του Priorat!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν σου αρέσει το Grenache και αγαπάς τα φυσικά κρασιά που αφήνουν το terroir να εκφραστεί και να λάμψει τότε το 4 Gotes του Alfredo Arribas είναι το απόλυτο κρασί για σένα!

To οινοποιείο Alfredo Αrribas είναι κομμάτι του Portal Del Priorat και η φιλοσοφία του παρομοιάζει τους αμπελώνες σαν ένα ζωγραφικό καμβά. Όπως τα χρώματα συμπληρώνουν το ένα το άλλο έτσι τα φυτά, τα ζώα και τα έντομα συμπληρώνουν το αμπέλι. Ήπιες φυσικές οινοποιήσεις και ελάχιστες παρεμβάσεις, που σαν σκοπό έχουν την ανάδειξη μιας πιο φρέσκιας και φίνας πλευράς του Priorat. To Gotes στα Καταλανικά σημαίνει σταγόνα και το 4 gotes είναι οι 4 σταγόνες από τα 4 διαφορετικά Grenache (Negra, Peluda, Tintorera και Gris). Αυτές οι σταγόνες ενώνονται σε μια αναζωογονητική βροχή φρεσκάδας, κάτι που λείπει από τα περισσότερα κρασιά του Priorat. Η ζύμωση γίνεται με ολόκληρα τσαμπιά σε ανοξείδωτες και τσιμεντένιες δεξαμενές ενώ ακολουθεί ωρίμαση για 8 μήνες σε τσιμεντένια δεξαμενή σχήματος τουλίπας. 

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα εντυπωσιακό, ζουμερό κρασί που θα σε μαγέψει από την πρώτη γουλιά!

 

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Η πρώτη αίσθηση είναι σαν να περπατάς σε ένα κήπο με φράουλες και λεβάντα, αφού μόλις έχει βρέξει. Έχει απίστευτα φινετσάτο στόμα με μεταξένιες ταννίνες και εντυπωσιακή συμπύκνωση. Το φρούτο είναι ζουμερό και ξεχειλίζει φρεσκάδα.

Ελαφρώς δροσερό είναι ακόμα πιο απολαυστικό.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Priorat, Ισπανία
Ποικιλία Garnacha Tintorera, Garnacha Peluda, Garnacha Tinta, Garnacha Gris
Αρώματα φράουλα, κεράσι, κόκκινα και μαύρα μούρα, δαμάσκηνο, φραμπουάζ, λεβάντα, νύξεις τσαγιού και δέρματος.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

4 GOTES - PORTAL DEL PRIORAT (ALFREDO ARRIBAS)

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με pasta amatriciana, pizza με prosciutto ή ένα ιμάμ μπαϊλντί.

Pizza με prosciutto και ρόκα

  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μπάλα ζύμη πίτσας, ανοιγμένη για μια πίτσα
  • 3/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 4 φέτες prosciutto, κομμένες στα τέσσερα
  • 1/4 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες λεπτές
  • 1-2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ρόκα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι. Απλώστε το μείγμα πάνω από την ανοιγμένη ζύμη πίτσας. Καλύψτε με τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα.

Απλώνουμε  ομοιόμορφα το prosciutto, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Αλείφουμε την κρούστα ζύμης περιμετρικά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Τοποθετήστε την πίτσα σε χαρτί ψησίματος και ψήστε μέχρι το τυρί να πάρει χρυσό χρώμα, περίπου 10 έως 12 λεπτά.

Ενώ η πίτσα είναι στον φούρνο, βάλτε τη ρόκα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα.

Αφαιρέστε την πίτσα από το φούρνο. Αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια απλώστε το μίγμα της ρόκας. Κόβουμε την πίτσα και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ο συνδυασμός prosciutto, σάλτσας ντομάτας και ρόκας οδηγεί στην επιλογή ενός ξηρού ροζέ κρασιού με σχετική οξύτητα και ένταση ή ενός κόκκινου με φρουτώδη χαρακτηριστικά και μαλακές τανίνες.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}