ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
6 x MV Μαυρούδι 2015 - Ανατολικός Vineyards
Ανατολικός Αμπελώνας

6 X MV ΜΑΥΡΟΥΔΙ 2015 - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ VINEYARDS

  Θράκη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ξεκίνημα με το δεξί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Oh Yes!

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό κι ας μην είναι ελληνικό! Το MV Μαυρούδι της Ανατολικός Vineyards επιστρέφει και είναι καλύτερο από ποτέ. Τι είναι το MV; Το εκπληκτικό blend του περιέχει 60 % Μαυρούδι Θράκης*, 20 % Cabernet Sauvignon, 20 % Merlot και 100 % δύο αδέρφια με απίστευτο πάθος για το κρασί. 6 φιάλες σε super deal και με δωρεάν μεταφορικά το κάνουν το καλύτερο νέο της ημέρας!

Ο Μάριος και ο Σάκης Νικολαίδης δείχνουν τις δυνατότητές τους ενώ ο βορειότερος παραθαλάσσιος αμπελώνας της Ελλάδας αποδεικνύει ότι έχει πολλά να δείξει ακόμη όσο τα πρέμνα μεγαλώνουν και ωριμάζουν. Βιολογική, ξερική καλλιέργεια και στρεμματική απόδοση που δεν ξεπερνά τα 400 – 500 kgr ανά στρέμμα, φροντίζουν για την εξαιρετική συμπύκνωση του φρούτου. Το δύσκολο αμμώδες έδαφος και το πετρώδες υπέδαφος του ξηρικού αμπελώνα στη θέση Χοιρόδασος σκληραγωγεί τα φυτά ενώ το σταθερά δροσερό θαλασσινό αεράκι και οι μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας βοηθούν στην ιδανική και υγιή εξέλιξη του καρπού.

Το χαρμάνι των τριών ποικιλιών ωριμάζει με τις λεπτές οινολάσπες για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και στη συνέχεια εμφιαλώνεται αφιλτράριστο, χωρίς καμιά κατεργασία.

Πρώτη του εμφάνιση στον μεγάλο διεθνή διαγωνισμό Mundus Vini 2016. Το χρυσό μετάλλιο εκεί αποτελεί μόνο τον προάγγελο των διακρίσεων που θα ακολουθήσουν για ένα κρασί που υπόσχεται να μαγεύει το οινόφιλο κοινό σε κάθε ευκαιρία. Εξαιρετικά δομημένο και πολύπλοκο το MV Μαυρούδι 2015 της Ανατολικός Vineyards θα εξελιχθεί όμορφα για τα επόμενα 7-8 χρόνια. Βέβαια αν δεις πόσο νόστιμο είναι τώρα...

 

*Λέγεται ότι από αυτήν προήλθε το κρασί που προσέφερε ο Οδυσσέας στον Κύκλωπα Πολύφημο

 

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Βαθύ ρουμπινί χρώμα με πορφυρές ανταύγειες εντυπωσιάζει στο ποτήρι.

Πλούσιο, εκφραστικό στη μύτη, γεμάτο ζουμερά φρούτα. Φραγκοστάφυλο, μύρτιλλο και δαμάσκηνο έχουν τον πρώτο λόγο, με τη φράουλα και το κεράσι να ακολουθούν σε πιο μαρμελαδένια μορφή. Μέντα, βανίλια και κανέλα παίρνουν τη σκυτάλη ενώ δέρμα, ιώδιο και αίσθηση πικρής σοκολάτας ολοκληρώνουν το απολαυστικά πολύπλοκο και με διάρκεια αρωματικό σύνολο.

Ζουμερό, νόστιμο στόμα, με το μέτριου (+) όγκου σώμα, την ισορροπημένη οξύτητα και τις αριστοτεχνικά δομημένες, φινετσάτες τανίνες του να επιτρέπουν στο φρούτο να εκφραστεί απερίσπαστο. Δαμάσκηνο, κεράσι, φραγκοστάφυλο και βύσσινο κυριαρχούν. Κακάο, γλυκόριζα και δέρμα ακολουθούν και μαζί με τη βοτανική αίσθηση τσαγιού παραμένουν στο μακράς διάρκειας, πικάντικο τελείωμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Θράκη
Ποικιλία Μαυρούδι, Cabernet Sauvignon, Merlot
Αρώματα φραγκοστάφυλο, μύρτιλλο, δαμάσκηνο, μαρμελάδα φράουλα, μαρμελάδα κεράσι, μέντα, βανίλια, κανέλα, δέρμα, ιώδιο, πικρή σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C - 16°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

6 X MV ΜΑΥΡΟΥΔΙ 2015 - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ VINEYARDS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κόκκινα κρεατικά κατσαρόλας, ψητά φιλέτα ή ώριμα κίτρινα τυριά

Filet Mignon με σάλτσα κόκκινου κρασιού

Συστατικά

2-4 filet mignon, 3 – 5 πόντους σε πάχος

Αλάτι

Canola or grape seed oil

3-4 κτσ βούτυρο

2 κύπελα κόκκινο κρασί με γεμάτο σώμα (εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα αγαπημενο Cabernet Sauvignon)

Μαύρο πιπέρι

Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά

Μερίδες:4

Όπως με κάθε συνταγή που απαιτεί τη χρήση μεγάλης ποσότητας κρασιού, βασικό είναι να χρησιμοποιείτε κρασί που σας αρέσει! Σκεφτείτε ότι η σάλτσα θα είναι σε μεγάλο βαθμό το κρασί σε συμπυκνωμένη μορφή. Αν δεν σας αρέσει το κρασί εξαρχής, τότε το πιθανότερο είναι να μην σας αρέσει και η σάλτσα. Για αυτό επιλέξτε κρασί που σας αρέσει. Ξέρω, είναι κρίμα αλλά πιστέψτε με, δεν πάει χαμένο.

Διαδικασία

1 Καθαρίστε τις μπριζόλες σας από τα σκληρά λίπη και αφαιρέστε ότι άλλο δεν σας αρέσει.

2 Αφήστε τις μπριζόλες σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 60 λεπτά και σκουπήστε με χαρτί κουζίνας, αφαιρώντας όλο το νερό και πιθανά αίμα. Πριν τις μαγειρέψετε περχύστε τις με λίγο λάδι και αλατίστε τις καλά.

3 Ζεστάνετε δύο κουταλίες λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε ψηλή φωτιά για περίπου ένα λεπτό. Απλώστε το λάδι σε όλο το τηγάνι με περιστροφικές κινήσεις. Ρίξτε τις μπριζόλες και χαμηλώστε αμέσως τη θερμοκρασία σε μεσαία. Αφήστε τις για περίπου 3 λεπτά χωρίς να τις κινήσετε και προπαντώς χωρίς να τις τρυπήσετε. Ανάλογα με το πάχος ή το πόσο καλά μαγειρεμένα θέλετε τα filet mignon σας, μπορείτε να τα αφήσετε ‘εως 6 λεπτά στη φωτιά.

4 Γυρίστε τα filet mignon και ψήστε τα για άλλα 2-5 λεπτά ανάλογα με το πάχος τους και το πόσο καλοψημένα τα θέλετε. Βγάλτε τα από τη φωτιά, σκεπάστε με ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε τα έως ότου ετοιμάσουμε τη σάλτσα.

5 Ρίξτε το κρασί στο τηγάνι και δυναμώστε τη φωτιά. Αφήστε το κρασί να βράσει μέχρι να μείνουν τα ¾ του για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το χυμό από τις μπριζόλες αν έχουν βγάλει όσο τις έχετε στην άκρη. Με σβηστή φωτιά περιμένετε μέχρι να σταματήσει να βράζει. Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο μια κουταλιά τη φορά ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Προσθέστε αλάτι και σερβίρετε περιχύνοντας τις μπριζόλες. Προσθέστε φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι κατά το σερβίρισμα.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}