ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
A La Venvole 2021 - Domaine de Cebene
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα από τα αγαπημένα οινοποιείο της κορυφαίας οινοκριτικού Jancis Robinson!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν έχεις ακουστά την περιοχή του Languedoc της Νότιας Γαλλίας, τότε πιθανά θα έχεις ακούσει την Brigitte Chevalier και τα θαυμαστά blend της από Grenache, Syrah, Mourvèdre και Carignan. Ήρθε η στιγμή να σου συστηθεί για τα καλά με το A La Venvole - Domaine de Cebene. Το ότι είναι αγαπημένη της κορυφαίας οινοκριτικού Jancis Robinson και μαζεύει συνεχώς διθυραμβικές κριτικές και βαθμολογίες για τα κρασιά της, σίγουρα είναι καλή σύσταση.

Το A La Venvole - Domaine de Cebene είναι η δεύτερη δημιουργία της Brigitte. Έχοντας ζήσει στο Bordeaux για χρόνια ως πολύ πετυχημένη Negociant των γνωστών κρασιών του Saint Emilion, αποφάσισε ότι η περιοχή του Languedoc, στα νότια της Γαλλίας, της ταιριάζει πολύ καλύτερα. Εκεί αγόρασε τον πρώτο της αμπελώνα το 2004 και ξεκίνησε την παραγωγή των δικών της κρασιών, βιολογικής καλλιέργειας. A la Venvole κυριολεκτικά σημαίνει «στον άνεμο», μεταφορικά όμως δηλώνει το αναπάντεχο, το απροσδόκητο, αυτό δηλαδή που βιώσαμε δοκιμάζοντας το!

Το A La Venvole - Domaine de Cebene είναι blend με βάση κυρίως το Grenache. Τα μεγαλύτερα αμπέλια έχουν φτάσει πλέον στα 35 τους χρόνια και οι αποδόσεις τους είναι εξαιρετικά χαμηλές, ενώ περιλαμβάνει Syrah και κάποια από τα νέα αμπελάκια Carignan που φυτεύτηκαν πρόσφατα. Η χρήση του βαρελιού είναι μηδενική, όπως και στα θειώδη. Ανήκει στην ονομασία προέλευσης Faugeres (Pays d’Oc) του Languedoc. Όπως λέει η Brigitte, είναι ένα κρασί που το προορίζει για Μπιστρό (vin de bistronomie), ένα κρασί που πίνεται εύκολα. Αν και σχετικά χαμηλόβαθμο, μπορείς να το κρατήσεις αρκετό καιρό στο συντηρητή σου.

Δοκίμασέ το!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο πορφυρό.

Στη μύτη κυριαρχεί η φράουλα, το βύσσινο, το μούρο και το κεράσι. Νότες μπαχαριού, δέρματος, μανιταριών συμπληρώνουν το αρωματικό μπουκέτο. 

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, οξύτητα και πολύ ωραίες ταννίνες. Κεράσι, φράουλα, framboise, βατόμουρο, πιπέρι και νότες ορυκτότητας συνδυάζονται αρμονικά. Απολαυστική επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Faugeres, Γαλλία
Ποικιλία Grenache, Syrah, Carignan
Αρώματα Φράουλα, βύσσινο, μούρο, κεράσι, μπαχάρι, δέρμα, μανιτάρι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

A LA VENVOLE 2021 - DOMAINE DE CEBENE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι bourguignon, burger ή κουνέλι στη γάστρα.

Κεφτεδάκια φούρνου γεμιστά με ταλαγάνι

Για τα κεφτεδάκια 
500 γρ. κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. τυρί ταλαγάνι
–3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
–100 ml. γάλα
–1 μεγάλο αυγό
–50 ml. ελαιόλαδο
–1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
–2-3 κλωναράκια μαϊντανό
–1 κουταλιά της σούπας
 μυρωδικά 
–Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
–Αλάτι

Για την σάλτσα ντομάτας
200 ml. χυμό ντομάτας
250 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
20 ml. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C και ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπωλ και το περιχύνουμε με το γάλα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στον κιμά. Ρίχνουμε στον κιμά τις 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο, το κόκκινο πιπέρι, το αυγό, αλάτι και το μουλιασμένο ψωμί, στυμμένο καλά.

Ζυμώνουμε τον κιμά και πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες, τους οποίους γεμίζουμε με το ταλαγάνι, το οποίο έχουμε κόψει σε κύβους.
Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε αντικολλητικό σκεύος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200ο C.

Όσο ψήνονται οι κεφτέδες ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας.
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει 2-3 βράσεις.

Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα, προσθέτουμε όσο ταλαγάνι μας έχει περισσέψει κομμένο σε κύβους και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε τα καυτά κεφτεδάκια με ταλαγάνι και σάλτσα ντομάτας, με τραγανές πατάτες!

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα αντίστοιχα τυριά όπως φορμαέλα Παρνασσού ή Μαστέλο Χίου
– Τα μυρωδικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, σε ποσότητα και στην επιλογή τους. Επίσης μπορείτε να βάλετε φρέσκα ή αποξηραμένα

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

 

 

 

 

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}