ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Le Myrs Ace Of Spades 2021 - Domaine Matassa
Domaine Matassa

LE MYRS ACE OF SPADES 2021 - DOMAINE MATASSA

  Γαλλία / Languedoc - Roussillon
€41,00
€35,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Αυτό το natural κρασί θα το αγαπήσεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Le Myrs Ace Of Spades - Domaine Matassa είναι «ο άσος στο μανίκι σου» και υπάρχει λόγος που ονομάστηκε έτσι!

Αν η τράπουλα είναι από τα αγαπημένα σου αντικείμενα, θα ξέρεις ότι ο άσος μπαστούνι είναι από τα πιο ισχυρά φύλλα και συμβολίζει την δύναμη και την τύχη. Αυτό ακριβώς συμβολίζει και για τον δημιουργό, Tom Lubbe. Ο Tom αντίθετα με τους υπόλοιπους οινολόγους, ξεκίνησε από την αρχή της καριέρας του, να πειραματίζεται με τα φυσικά κρασιά. Πριν από περίπου 30 χρόνια, δούλεψε στο μοναδικό οινοποιείο της Νότιας Αφρικής, χρησιμοποιώντας μόνο γηγενείς ζύμες και αργότερα πέρασε ένα τρίμηνο στο μυθικό Domaine Gauby, της νότιας Γαλλίας. Η δεύτερή του επίσκεψη στο Domaine Gauby ήταν τελικά μοιραία, αφού εκεί γνώρισε τη μελλοντική του σύζυγο, την αδερφή του ιδιοκτήτη. Μαζί ξεκίνησαν το 2002 το Domaine Matassa, στους πρόποδες των Πυρηναίων, εκμεταλλευόμενοι αμπελώνες που είχαν φυτευτεί το 1895….

Η παραγωγή ήταν εξαιρετικά μικρή και η φιλοσοφία μια. Η φύση ξέρει. Αν ρωτήσεις σήμερα τον Tom Lubbe θα σου πει ότι “ένα πραγματικά μεγάλο κρασί βγάζει από την εξίσωση οτιδήποτε πρόσθετο και βάζει σε πρώτο πλάνο το καλό σταφύλι». Η φιλοσοφία λοιπόν παρέμεινε ίδια μέχρι σήμερα, υπερήλικες αμπελώνες και χαμηλές αποδόσεις, αυθόρμητες ζυμώσεις, γηγενείς ζύμες και καθόλου πρόσθετα. «Χειροποίητο» φυσικό κρασί.

Το Le Myrs Ace Of Spades - Domaine Matassa είναι από Carignan και Mourvèdre και τα σταφύλια του μεγάλωσαν με τις αρχές της βιοδυναμικής καλλιέργειας και τρυγήθηκαν με το χέρι. Το όνομα του Les Myrs, αναφέρεται στα σκοτεινά εδάφη του αμπελώνα, από όπου προήλθαν. Μετά τη ζύμωση ακολούθησε ωρίμανση σε τσιμεντένιες μεγάλες δεξαμενές, χωρίς φιλτράρισμα και καθόλου προθήκη θειώδους.

Αυτό το natural κρασί θα το αγαπήσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Είναι σκούρο κόκκινο στο χρώμα. Στη μύτη είναι απόλυτα εκφραστικό με τον καπνιστό και ζωικό κρεατινο χαρακτήρα να ξεχωρίζει. Φυσικά δεν λείπει το φρούτο που είναι ζουμερό και κόκκινο, μύρτιλλα, φραγκοστάφυλα και βύσσινα. Μετά από λίγη ώρα στο ποτήρι αναπτύσσει ανθικό και βοτανικό χαρακτήρα που εκφράζονται και στο στόμα.

Μετρίου όγκου στο στόμα και καλή οξύτητα και ισορροπία. Οι τανίνες είναι μέτριες και πολύ καλά ενσωματωμένες. Μέτρια επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Roussillon, Νότια Γαλλία
Ποικιλία Carignan, Mourvedre
Αρώματα Μύρτιλλο, φραγκοστάφυλο, βύσσινο, ζωικός χαρακτήρας, άνθη, βότανα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LE MYRS ACE OF SPADES 2021 - DOMAINE MATASSA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με tagliatelle με μανιτάρια και prosciutto, carpaccio μοσχάρι, κοτόπουλο cacciatore

Λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

  • 20gr βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 750gr μανιτάρια Portobelloκομμένα στη μέση
  • 15gr αποξηραμένα μανιτάρια porcini εμποτισμένα σε 150ml βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 200gr λεπτές φέτες προσούτο
  • 200gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ :

  • 100gr βούτυρο
  • 100gr αλεύρι
  • 850ml  ημι-αποβουτυρωμένο γάλα ζεστό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη.  Προσθέστε τα μανιτάρια portobello, τα porciniαφού τα στραγγίσετε και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

Για την μπεσαμέλ, λιώστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα .

Σε ένα ταψί πυρέξ απλώστε το ένα τρίτο από τα μανιτάρια , το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Πάνω τους απλώστε μια στρώση λαζάνια και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ . Επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας. Απλώστε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

 

Συνδυασμός με κρασί

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με ένα Λημνιό ή ένα Merlot, κρασιά που δεν είναι τόσο φρουτώδη, δεν έχουν επιθετικές τανίνες και θα σταθούν επάξια δίπλα στο αλμυρό προσούτο. Η ισορροπημένη οξύτητά τους θα ισορροπήσει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ αναδεικνύοντας τις γεύσεις.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}