ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ad Astra 2021 - Fattoria Nittardi
€25,80
€22,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα κρασί που έρχεται από τα... αστέρια, με 94pts από τον James Suckling!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Ad Astra* Nittardi 2021 είναι ένα από τα πιο διάσημα κρασιά του οινοποιείου Nittardi στην Τοσκάνη, με τέτοια ποιότητα που σου επιτρέπει να γευτείς την αίγλη των Super Tuscans, αλλά χωρίς την τιμή τους! Με φινέτσα και πολυπλοκότητα που μπορείς να απολαύσεις και τώρα που είναι ακόμα νέο, δικαιολογεί κατηγορηματικά τους 94pts από τον James Suckling! 

Το οινοποιείο Nittardi, έχει μια ιστορία που ξεκινά από το 1183 και δεν είναι απλώς ένας τόπος παραγωγής κρασιού. Είναι ένα μνημείο της ιταλικής οινικής παράδοσης. Κατά τον 16ο αιώνα ανήκε στον ίδιο τον Michelangelo Buonarroti, ο οποίος όσο ζωγράφιζε την Cappella Sistina, έστελνε το κρασί του ως δώρο στον Πάπα της Ρώμης. Αυτή η παράδοση συνεχίζεται έως και σήμερα, με τα κρασιά της κάθε χρονιάς να παρουσιάζονται πρώτα στον Πάπα! To 1982 το οινοποιείο πέρασε στα χέρια του Peter Femfert και της συζύγου του, Stefania Canali και μέχρι και σήμερα, η φιλοσοφία του Nittardi συνδυάζει την καλλιτεχνική κληρονομιά με τη σύγχρονη αριστεία στην οινοποίηση, με αμπέλια στην περιοχή της Maremma να μπαίνουν στο στόλο του οινοποιείου τέλη της δεκαετίας του 90 και να αποτελεί ένα πολύ υποσχόμενο και ανερχόμενο σημείο για το κτήμα. 

Το Ad Astra* Nittardi 2021 προέρχεται από αμπελώνες της περιοχής Maremma, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Τοσκάνη, μόλις 8 χλμ μακριά από τη θάλασσα, σε υψόμετρο 250 μέτρων. Τα σταφύλια προέρχονται από βιολογικούς αμπελώνες στο Mongibello delle Mandorlaie και από τις ποικιλίες Sangiovese 50%, Cabernet Sauvignon 25%, Cabernet Franc 20% και 5% Merlot. Το κρασί παλαιώνει για 14 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (10% νέα) και μερικούς μήνες μέσα σε τσιμεντένιες δεξαμενές. Στη συνέχεια εμφιαλώνεται και ωριμάζει για άλλους 4 μήνες μέσα στη φιάλη.  

Θα είναι αρκετά δύσκολο να αντισταθείς στο Ad Astra* 2021 Nittardi, γιατί είναι ήδη έτοιμο να σου προσφέρει τόνους απόλαυσης, τώρα που είναι ακόμα νέο, αλλά σε περίπτωση που το κάνεις, θα ανταμειφθείς με ένα κρασί που εξελίσσεται με όμορφα αρώματα ώριμων φρούτων, γλυκών μπαχαρικών και μεταξένιες ταννίνες! Θα αντέξεις άραγε; 

*Το όνομά του προέρχεται από την λατινική φράση Per Aspera Ad Astra που σημαίνει, «ένας τραχύς δρόμος οδηγεί στα αστέρια»! 

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στη μύτη έχει αρώματα ώριμων κόκκινων και μαύρων φρούτων όπως φράουλα, μούρο, βύσσινο και κεράσι, συνδυασμένα με νότες γλυκών και πικάντικων μπαχαρικών, όπως γλυκάνισος και κανέλα, καθώς και μια διακριτική βοτανική αίσθηση. 

Στο στόμα είναι ζουμερό, με πλούσιο φρούτο και μέτριο (+) σώμα. Η οξύτητα είναι τραγανή, προσδίδοντας φρεσκάδα. Κυριαρχεί η ώριμη φράουλα, το βύσσινο, το κόκκινο κεράσι και τα ροδοπέταλα, με νότες από δεντρολίβανο και μοσχοκάρυδο. Οι ταννίνες είναι μέτριες και καλοδουλεμένες, ενισχύοντας τη δομή και την ισορροπία του.  

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 14.5%
Προέλευση Τοσκάνη, Ιταλία
Ποικιλία Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot
Αρώματα φράουλα, μούρο, βύσσινο,κεράσι, μπαχαρικά, γλυκάνισος, κανέλα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

AD ASTRA 2021 - FATTORIA NITTARDI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με burger με καραμελωμένα κρεμμύδια, γραβιέρα και μαρμελάδα μπέικον, ραγού μοσχαριού, ρολό κοτόπουλο με μανιτάρια και δεντρολίβανο. 

Ανοιχτό burger με κοτόπουλο και chorizo

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 4 κουταλιές του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 4 φέτες chorizo ή άλλο πικάντικο λουκάνικο
  • 2 φέτες τσιαπάτα, ελαφρά ψημένες
  • 1 χούφτα φύλλα ρόκας

για τη σως μαγιονέζας

  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα light
  • 2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι (κατά προτίμηση 2% λιπαρά)
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κλωναράκια κόλιανδρο για το σερβίρισμα

 

Ισιώστε τα στήθη κοτόπουλου ελαφρώς με τα χέρια σας ή τον πλάστη. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ με τη ρίγανη, την πάπρικα και το ηλιέλαιο. Γυρίστε τα ώστε να καλυφθούν πλήρως και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία, και ψήστε τα στήθη κοτόπουλου για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθεί καλά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο και κρατήστε το ζεστό, ενώ στη θέση του θα βάλετε το chorizo ​ή το πικάντικο λουκάνικο ​για ένα λεπτό ή δύο σε κάθε πλευρά.

Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι με το λιωμένο σκόρδο. Απλώστε πάνω στην τσιαπάτα και καλύψτε με μερικά φύλλα ρόκας. Προσθέστε πάνω τους τα στήθη κοτόπουλου και τις φέτες chorizo ​​και γαρνίρετε με ένα κλαδάκι κόλιανδρο.

Σερβίρετε με τα πικάντικες πατάτες και λίγη από τη σως μαγιονέζας στο πλάι. 

Συνδυασμός με κρασί

Το κοτόπουλο ψημένο στο τηγάνι ή στα κάρβουνα θέλει δίπλα του ένα λευκό κρασί με έντονο χαρακτήρα. Το chorizo και το σκόρδο στη σως ενισχύουν την ανάγκη για πέρασμα του κρασιού από βαρέλι προκειμένου να  μην χαθεί δίπλα στις έντονες γεύσεις του πιάτου. Εναλλακτικά ένα σχετικά ελαφρύ αρωματικό κόκκινο με φρουτώδη χαρακτήρα θα αποτελούσε καλό συνδυασμό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}