ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Adagio Day 5 - Jima Winery
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μόνο 1750 φιάλες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Adagio Day Five Jima Winery είναι η επόμενη μέρα μετά το Rue de Soleil που ξέρουμε πόσο πολύ το αγάπησες. Πραγματικά αυτό το κρασί μας ενθουσίασε από την πρώτη στιγμή, τόσο με το Νεοκοσμίτικο/ Καλιφορνέζικο στυλ του, όσο και την όμορφη και ιδιαίτερη ετικέτα του! Α ναι, και είναι ακόμα καλύτερο από το Rue de Soleil! Κι όμως γίνεται!

Τα πράγματα έχουν ως εξής. Ο Παναγιώτης Τζίμας είναι ένας χημικός-οινολόγος που ερωτεύτηκε το κρασί και αποφάσισε να φτάσει αυτό τον έρωτα μέχρι το τέλος. Το 2013 άρχισε να φυτεύει και να στήνει το δικό του αμπελώνα στην Καλομοδιά της Άρτας. Παράλληλα, ξεκίνησε να παρακολουθεί τα μαθήματα για το WSET Diploma, έναν από τους πιο σπουδαίους τίτλους στο χώρο του κρασιού παγκοσμίως, τον οποίο και κατέκτησε λίγα χρόνια μετά.

Έχοντας αποκτήσει την τεχνογνωσία και αναγνωρίζοντας το δυναμικό του εδάφους της περιοχής, αποφάσισε να φυτέψει Merlot και Cabernet Franc. O αμπελώνας βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον Αμβρακικό κόλπο και έτσι το έδαφος είναι πλούσιο σε πηλό, ασβέστιο και θαλάσσια απολιθώματα. Αυτός ο τύπος του εδάφους είναι υπεύθυνος για κάποια από τα πιο ρωμαλέα κόκκινα κρασιά του κόσμου. Έτσι είναι και το Adagio Day Five Jima Winery το οποίο αποτελείται από Merlot (75%) και Cabernet Franc (25%). Το κρασί ζυμώνει με επιλεγμένες ζύμες και ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια 225 λίτρων (40% καινούργια), για πάνω από 12 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο σε 1750 μόνο φιάλες, με ετικέτα φιλοτεχνημένη από καλλιτέχνη, φίλο της οικογένειας Τζίμα. Η ετικέτα κάθε χρόνο θα είναι ένα διαφορετικό έργο τέχνης μιας και ο Παναγιώτης Τζίμας θεωρεί πως κάθε χρονιά είναι μοναδική (και έχει δίκιο).

Το Adagio Day Five Jima Winery είναι απολαυστικό τώρα αλλά και μέσα στα επόμενα 5 -10 χρόνια.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και μεθυστική μύτη, γεμάτη δαμάσκηνα, βύσσινα, μαύρα κεράσια, βατόμουρα και γλυκά μπαχάρια όπως βανίλια, κανέλα, γαρύφαλλο και γλυκόριζα. Νύξεις από σοκολάτα γάλακτος, δέρμα, καπνό, πούρο, λεβάντα και musk συμπληρώνουν το πολύπλοκο σύνολο.

Στο στόμα είναι πλούσιο, με τραγανή οξύτητα και μέτριες (+) αλλά ώριμες τανίνες. Ώριμο μαύρο κεράσι, μύρτιλο, δαμάσκηνο και μαύρο μούρο πλαισιώνονται από νότες πιπεριού, βανίλιας, κανέλας, κακάο, κέδρου, καπνού και ευκάλυπτου.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά NV
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Άρτα
Ποικιλία Merlot, Cabernet Franc
Αρώματα δαμάσκηνο, βύσσινο, μαύρο κεράσι, βατόμουρο, βανίλια, κανέλα, γαρύφαλλο, γλυκόριζα, σοκολάτα γάλακτος, δέρμα, καπνός, πούρο, λεβάντα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ADAGIO DAY 5 - JIMA WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει με rib eye, στηθοπλευρές με κόκκινο κρασί και μπαχαρικά, burger από σιτεμένο μοσχάρι με μπέικον και καπνιστή bbq sauce

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}