Το Adagio Day Five Jima Winery είναι η επόμενη μέρα μετά το Rue de Soleil που ξέρουμε πόσο πολύ το αγάπησες. Πραγματικά αυτό το κρασί μας ενθουσίασε από την πρώτη στιγμή, τόσο με το Νεοκοσμίτικο/ Καλιφορνέζικο στυλ του, όσο και την όμορφη και ιδιαίτερη ετικέτα του! Α ναι, και είναι ακόμα καλύτερο από το Rue de Soleil! Κι όμως γίνεται!
Τα πράγματα έχουν ως εξής. Ο Παναγιώτης Τζίμας είναι ένας χημικός-οινολόγος που ερωτεύτηκε το κρασί και αποφάσισε να φτάσει αυτό τον έρωτα μέχρι το τέλος. Το 2013 άρχισε να φυτεύει και να στήνει το δικό του αμπελώνα στην Καλομοδιά της Άρτας. Παράλληλα, ξεκίνησε να παρακολουθεί τα μαθήματα για το WSET Diploma, έναν από τους πιο σπουδαίους τίτλους στο χώρο του κρασιού παγκοσμίως, τον οποίο και κατέκτησε λίγα χρόνια μετά.
Έχοντας αποκτήσει την τεχνογνωσία και αναγνωρίζοντας το δυναμικό του εδάφους της περιοχής, αποφάσισε να φυτέψει Merlot και Cabernet Franc. O αμπελώνας βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον Αμβρακικό κόλπο και έτσι το έδαφος είναι πλούσιο σε πηλό, ασβέστιο και θαλάσσια απολιθώματα. Αυτός ο τύπος του εδάφους είναι υπεύθυνος για κάποια από τα πιο ρωμαλέα κόκκινα κρασιά του κόσμου. Έτσι είναι και το Adagio Day Five Jima Winery το οποίο αποτελείται από Merlot (75%) και Cabernet Franc (25%). Το κρασί ζυμώνει με επιλεγμένες ζύμες και ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια 225 λίτρων (40% καινούργια), για πάνω από 12 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο σε 1750 μόνο φιάλες, με ετικέτα φιλοτεχνημένη από καλλιτέχνη, φίλο της οικογένειας Τζίμα. Η ετικέτα κάθε χρόνο θα είναι ένα διαφορετικό έργο τέχνης μιας και ο Παναγιώτης Τζίμας θεωρεί πως κάθε χρονιά είναι μοναδική (και έχει δίκιο).
Το Adagio Day Five Jima Winery είναι απολαυστικό τώρα αλλά και μέσα στα επόμενα 5 -10 χρόνια.