Στο Botilia.gr αγαπάμε το κρασί και ... τα cookies. Τα χρησιμοποιούμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Στα κρατάμε για:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Αυτόριζο 2016 - Αμπελώνες Θυμιόπουλος
Αμπελώνες Θυμιόπουλος

ΑΥΤΟΡΙΖΟ 2016 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

  Ελλάδα / Νάουσα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Αυτό που ξεκίνησε ως φήμη, κατέληξε στην είδηση της χρονιάς!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ναι είναι αυτό που νομίζεις! Ναι, επιτέλους βρήκες το Αυτόριζο 2016 του Απόστολου Θυμιόπουλου. Είναι μια ωδή προς το Ξινόμαυρο και ένα κρασί που θα κάνει Βουργουνδίες και Barolo να πρασινίσουν από ζήλεια.

Ένα παλιό, αυτόριζο αμπέλι 53 ετών στη Φυτειά έπεσε στα χέρια του Απόστολου μετά από μεγάλη επιμονή και αφού πειραματίστηκε μαζί του αποφάσισε πως τώρα, αυτό το κρασί, με αυτή τη συνταγή, είναι τέλειο. Λες και θα μπορούσε να κάνει κάτι λιγότερο από τέλειο… ΠΟΤΕ!

Αφού ζύμωσε με γηγενείς ζύμες, παλαίωσε για 1 χρόνο σε γαλλικά βαρέλια 500lt δεύτερης χρήσης. Συμπύκνωση που τσακίζει κόκκαλα και όλο το μεγαλείο του Ξινόμαυρου κλείστηκαν σε 1170 κομψές φιάλες που φαντάζουν απειροελάχιστες, γιατί ναι, αυτό το κρασί έχουν όλοι χρέος προς τον εαυτό τους να το δοκιμάσουν. Πρέπει να μπορείς να πεις πως έστω και μια φορά στη ζωή σου στάθηκες τόσο τυχερός που δοκίμασες το Αυτόριζο 2016 του Θυμιόπουλου. 

Βασικά ότι και να πούμε δε φτάνει, το Αυτόριζο είναι εμπειρία ζωής!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To ρουμπινί χρώμα του και η μέτρια ένταση του εύκολα θα σε έκαναν να πιστέψεις πως είναι Pinot. Πολυεπίπεδο που σε πυροβολεί με ταχύτητα πολυβόλου με τα λουλούδια να διαδέχονται όλη την παλέτα των κόκκινων φρούτων και όλο αυτό σε ένα γλυκό μπαχαρένιο φόντο. Βοτανικές νύξεις δεντρολίβανου, ευκαλύπτου και φασκόμηλου βάζουν την τελευταία πινελιά.

Εντυπωσιακή συμπύκνωση και δομή με μεταξένιες τανίνες και ζουμερή οξύτητα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα μαρμελάδα φράουλα, κεράσι, chutney ντομάτας, νυχτολούλουδο, κανέλα, βανίλια, δεντρολίβανο, ευκάλυπτος, φασκόμηλο.
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΥΤΟΡΙΖΟ 2016 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι Bourguignon, τας κεμπάπ, μαγειρευτά κρέατα, καλοψημένα και πιπεράτα φιλέτα.

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}

ΒΡΕΣ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ!

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ