Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Aglianico 2014 - Bodegas Krontiras
Bodegas Krontiras

AGLIANICO 2014 - BODEGAS KRONTIRAS

  Αργεντινή / Mendoza
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Εκπληκτικά πολύπλοκο, μοναδικά έντονο

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Τι μπορεί να συμβεί αν πάρεις έναν γνωστό και καταξιωμένο οινολόγο από την Ελλάδα και μια ποικιλία από την Ιταλία και τα στείλεις σε ένα πρότυπο βιοδυναμικό οινοποιείο στην Αργεντινή; Η απάντηση είναι θαύματα! Και αν θέλεις να το συγκεκριμενοποιήσεις, το Aglianico 2014 – Bodegas Krontiras.

Το Aglianico ταξίδεψε στο Κτήμα του Κωνσταντίνου Κροντηρά και της συζύγου του Silvina Macipa – Krontiras, στην Αργεντινή. Υπό την καθοδήγηση του οινολόγου Πάνου Ζουμπούλη και της ομάδας του δημιουργήθηκε ένα πραγματικά νόστιμο κρασί, με φοβερή συμπύκνωση φρούτου, που διατηρεί όμως παράλληλα τα γήινα χαρακτηριστικά της ποικιλίας.

Το Bodegas Krontiras σας το έχουμε συστήσει και παλαιότερα (Petit Verdot και Solar Del Alma) και κέρδισε αμέσως τη αγάπη κοινού και κριτικών! Δικαίως θα σας πω εγώ, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα οινοποιεία της Αργεντινής (η κυρία Κροντηρά το σχεδίασε) που έχει τους αμπελώνες του στα στρατηγικότερα σημεία των σημαντικότερων ζωνών. Το Aglianico φυτεύτηκε το 2005 σε έναν μόνο, προσεκτικά επιλεγμένο αμπελώνα στο Maipu, όπου το μικροκλίμα με τις ζεστές μέρες και τις κρύες νύχτες συντελεί στην τέλεια ωρίμανση των σταφυλιών και την ανάπτυξη έντονων πρωτογενών αρωμάτων. Αντίθετα από τα περισσότερα κτήματα της Αργεντινής, τα σταφύλια μαζεύονται αποκλειστικά και μόνο με τα χέρια. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο σαν πρώτη ύλη; Σαν να μην έφτανε αυτό, ο πεντανόστιμος χυμός αφού ζυμώσει σε ανοξείδωτες δεξαμενές μπαίνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 18 μήνες.

Ο Κωνσταντίνος Κροντηράς πιστεύει πως με το Aglianico 2014 του Bodegas Krontiras αποδίδει φόρο τιμής στη ρίζες του. Το Aglianico είναι μια παράφραση του ονόματος «ελληνικό» και πιστεύεται πως είναι ποικιλία πουν μετέφεραν από την Ελλάδα οι Δωριείς στην Ιταλία. Βάζοντας όλο του το μεράκι για αυτό το πειραματικό αλλά και  «συναισθηματικό» κρασί, δημιούργησε το πρώτο βιοδυναμικό Aglianico της Αργεντίνης.

Κάθε αντίσταση είναι μάταιη.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Βαθύ ρουμπινί χρώμα στο ποτήρι.

Η μύτη έντονη και άκρως γοητευτική με νότες που θυμίζουν φθινόπωρο: μανιτάρι, νωπό χώμα, βρεγμένα φύλλα και κέδρο. Έπειτα από λίγο το κεράσι, η φράουλα και το φρέσκο σύκο κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Νύξεις αστεροειδή γλυκάνισου, βανίλιας, θυμαριού και ιωδίου συμπληρώνουν το πραγματικά εντυπωσιακά πολύπλοκο σύνολο.

Μέτριο προς γεμάτο στόμα, ισορροπημένη οξύτητα και έντονες αλλά «καλογυαλισμένες» τανίνες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά. Ζουμερό βύσσινο, φράουλα, δαμάσκηνο και σύκο κάνουν την εμφάνιση τους στην πρώτη γουλιά. Στη συνέχεια νύξεις γλυκόριζας, βανίλια, τσάι, μανιτάρι και κακάο πλημμυρίζουν το στόμα. Η επίγευση είναι μακριά και απολαυστική.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Maipu, Αργεντινή
Ποικιλία Aglianico
Αρώματα μανιτάρι, χώμα, βρεγμένα φύλλα, κέδρος, κεράσι, φράουλα, σύκο, αστεροειδής γλυκάνισος, βανίλια, θυμάρι, ιώδιο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC - 18ºC
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

AGLIANICO 2014 - BODEGAS KRONTIRAS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με φιλέτο πιπεράτο, ταλιάτα με λάδι τρούφας ή μοσχαράκι bourguignon

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}