ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Αίας Βερτζαμί
Αίας

ΑΙΑΣ ΒΕΡΤΖΑΜΙ

  Αιγιαλεία
€45,00
€30,38
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Κάτι σπάνιο που πρέπει να προλάβεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Βερτζαμί Αίας 2017 είναι ένα κρασί για όσους αγαπούν τα σπάνια, δυσεύρετα, μεγάλα, δομημένα ερυθρά κρασιά, που έχουν ένταση, χαρακτήρα και δυνατότητα παλαίωσης. Ένα κρασί με πυκνό μαύρο φρούτο, μπαχαρικά, βιολέτα, νύξεις δέρματος και στιβαρές αλλά καλοδουλεμένες τανίνες. Βιάσου, μήπως και προλάβεις έστω μια φιάλη!

Γεννημένο από το πάθος του Μιχάλη Προμπονά και του Γιάννη Χαλκιά για τις γηγενείς ποικιλίες της δυτικής Ελλάδας, το Βερτζαμί Αίας 2017 είναι αποτέλεσμα της δικής τους πορείας μετά τη συνεργασία τους με τους Αμπελώνες Αντωνόπουλου. Τα σταφύλια προέρχονται από παλιά αμπέλια σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων, στην Ορεινή Αιγιαλεία,  μια περιοχή με ιδανικές συνθήκες για την ωρίμαση της δύστροπης αλλά συναρπαστικής αυτής ποικιλίας.

Η ζύμωση και η μακρά εκχύλιση έγιναν με στόχο την ανάδειξη του terroir, ενώ το κρασί παρέμεινε για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, 2ης χρήσης χαρίζοντάς του νότες γαρύφαλλου, καπνού και μαύρης σοκολάτας. Η μακρά παλαίωση στη φιάλη (από το 2017!) έχει ενσωματώσει υπέροχα τις τανίνες, αποκαλύπτοντας και πιο σύνθετες νότες δέρματος, βαλσάμικου και αποξηραμένων φρούτων.

Το Βερτζαμί Αίας 2017 δεν θα έχεις την τύχη να το απολαύσεις από επόμενες σοδειές, διότι δεν κυκλοφορεί πια. Εμείς όμως όπως πάντα, κρατάμε τέτοια διαμαντάκια και τα παλαιώνουμε στο κελάρι μας, ώστε εσύ να τα απολαύσεις στην καλύτερή τους περίοδο. Είναι έτοιμο προς κατανάλωση, αλλά αν δεν είσαι εσύ (μεγάλο δίλημμα, μας συμβαίνει και εμάς) μπορείς να το περιμένεις ακόμα για λίγο. Οι φιάλες όμως είναι ελάχιστες, οπότε αν είσαι λάτρης των σπάνιων ερυθρών ποικιλιών, βιάσου!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Έχει εντυπωσιακά αρώματα από μαύρο κεράσι, μαρμελάδα δαμάσκηνο, μύρτιλο, βανίλια, λεβάντα, γαρύφαλλο, λιβάνι, καπνό, σοκολάτα, δέρμα, πιπέρι και πούρο.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, έντονες αλλά ζουμερές, ώριμες και καλά ενσωματωμένες ταννίνες και τραγανή οξύτητα. Ώριμο δαμάσκηνο, μαρμελάδα μύρτιλο, μαύρο κεράσι, πικρή σοκολάτα, αποξηραμένα μωβ λουλούδια, γλυκά μπαχαρικά και βότανα συνθέτουν ένα πολύπλοκο σύνολο.

 

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Αιγιαλεία
Ποικιλία Βερτζαμί
Αρώματα Βύσσινο, φραγκοστάφυλλο, βανίλια, κανέλα, πράσινο πιπέρι, κακάο, βιολέτα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 15ºC
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΑΙΑΣ ΒΕΡΤΖΑΜΙ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι κρασάτο με μανιτάρια, αγριογούρουνο με δαμάσκηνα,  παπουτσάκια με αρνάκι σε μπουκιές ή παλαιωμένα κίτρινα τυριά

Αγριογούρουνο με vinsanto και άρωμα εσπεριδοειδών

1500 gr. αγριογούρουνο


Για την μαρινάδα
500 ml. κρασί βινσάντο
200 ml. κόκκινο κρασί
1½ κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
2-3 φλούδες μανταρίνια, πορτοκάλια, γκρέiπ φρουτ, νεράτζια
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
2-3 μοσχοκάρφια
4 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού διάφορα πιπέρια
Εστραγκόν
2 κρεμμύδια ξερά
80 gr. βούτυρο
Αλάτι

Η μαρινάδα:
Πλένουμε και καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά το αγριογούρουνο, και αφαιρούμε τυχόν τρίχες.
Για να φτιάξουμε τη μαρινάδα, βάζουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του αγριογούρουνου.

Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο, να μαριναριστεί για 12 τουλάχιστον ώρες.

Το μαγείρεμα:
Αφαιρούμε το κρέας από την μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε μία πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρέας για να το θωρακίσουμε.
Αρχικά δεν βάζουμε κάποια λιπαρή ουσία γιατί το κρέας θα βγάλει κάποια υγρά.

Μόλις τα υγρά εξατμιστούν προσθέτουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ομοιόμορφο καφετί χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή πολτοποιημένα στο multi. Μόλις το κρεμμύδι πάρει ελαφρώς χρυσό χρώμα, σβήνουμε με την μαρινάδα.

Χαμηλώνουμε αρκετά την ένταση της φωτιάς.
Προσθέτουμε αλάτι και περίπου 2 φλυτζάνια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρουμε με καστανό ρύζι, στο οποίο προσθέτουμε κουκουνάρι και σταφίδα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}